Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, February 6, 2012

Takde update di sini

Psst psst...GB dah sampai sini. Akhirnya. Eheheh!!!

Salam Maulidurrasul kawan-kawan.

Semalam adalah hari lahir Nabi kita. 

Tiap-tiap tahun kita bercerita pasal sunnah dan peribadi Nabi kita, nak nak bila tibanya Maulidurrasul.

Tapi kalau setakat bercerita aje tapi tak diamalkan...takde lah maknanya.

*

Membenarkanlah. Amanahlah. Sampaikanlah. Bijaksana lah. 

Tapi jangan sempitkan makna keempat-empat perkataan itu. Itu namanya mengambil kesempatan.

*

Ops. Terupdate jugak kat sini. Sebenarnya GB nak cerita pasal updates di sana. Sanalah sana...hihihi.

P/S: Semalam GB di Teluk Intan. Kawan-kawan di mana semalam?

50 comments:

  1. lepas kan rindu dgn shifa' kan

    ReplyDelete
  2. uncle pun tak ada update hari ini .. cuma refresh n3 yang semalam je.

    belilah cenderamata bila balik nanti !

    ReplyDelete
  3. ur city KL cantik!
    SAVE POLAROID looks like stencil. nice. i bought kamera brand polaroid just to save the brand name tapi lousy la end up tak pakai. i am afraid of aging bricks which witnessed history. wah sore joints up to this date..so will u do it again? look, think, analyse, understand..very deep!

    ReplyDelete
  4. Petang semalam mak di Morib. :)

    ReplyDelete
  5. Teman, kejap lagi nak ke Teluk Intan juga. Ni ada kat rumah parent teman.

    ReplyDelete
  6. salam maulidur rasul
    semalam saya di Palong attend cousin wedding

    ReplyDelete
  7. GB..sibuk semalam..ada kerja..he he

    ReplyDelete
  8. Salam maulidur rasul gb..waw ke teluk intan dia :)

    Sunnah Rasulullah S.A.W..kita tk dapat jadi sesempurna baginda namun kita semua punya keinginan ke arah itu kan..Insya Allah :)

    ReplyDelete
  9. salam maulidur rasul..

    smlm dok dgr kisah Rasul kt mesjid by Ustaz Don hehe lucu orgnye

    ReplyDelete
  10. Sempat pekena Rojak Mastan Ghani tak?

    kalau belum pekena, maknanya belum kenal Teluk Intan lagi lah...

    ReplyDelete
  11. tak p mana2 pun...dok bersauna dalam umah ja...panas..huhu

    ReplyDelete
  12. adik-adik calling....suruh balik kg.
    tapi kami x blk ;)


    kalau tak, boleh la GB shoot muka saya kat menara condong tu eh, ;)

    ReplyDelete
  13. suka ayat gb...jgn sempitkan makna perkataan. saya x kemana sgt , blk kg je..

    ReplyDelete
  14. sallam GB,

    Semalam kome ada di rumah,

    Tanglong tu cantik, bertitir aja...

    ReplyDelete
  15. Salam,
    Setuju sangat dengan kata2 GB ... kena amalkan.

    ReplyDelete
  16. Hahhh!!
    sampai jugak akhirnyaaaaaaaa!!

    ada nampak pontianak tak??!

    ReplyDelete
  17. @al-lavendari

    gambar saja sebagai cenderamata, aci tak uncle? :D

    ReplyDelete
  18. @ummi5

    polaroid besar nak dibawa ke mana mana. tapi ada uniknya. :)

    *

    i'll definitely do this again, mungkin akan cover tempat lain dalam KL juga dan bandar2 lain pun teringin juga nak cover. harap2 kaki saya cepat baik. doakan saya ye. :D

    ReplyDelete
  19. @kakcik

    Morib ada pantai paya yang cantik!!

    ReplyDelete
  20. @Izni Hafiz Abdul Rashid

    ramai jugak ke teluk intan cuti ni kan. enjoy ur holiday! :)

    ReplyDelete
  21. @Lya Colours

    saya nampak gambar kat fesbuk. igt awak yg kawin. heheh~

    ReplyDelete
  22. @Tihara

    nanti saya teringin nak pegi kuala lipis. ada centre of Malaya kat situ!

    ReplyDelete
  23. @Ely Hasrul

    lucu dan kacak. untung bakal orang rumah dia. ehehehe~

    ReplyDelete
  24. @Aku

    belum!!!!!!

    semalam sempat berenti amik gamba je. next time nak pekena lah!

    ReplyDelete
  25. @LIPISLADY


    cantik jugak tanglung tu. ada lagi beberapa line 'bertitir' kat situ. heheh.

    ReplyDelete
  26. @lieynanilaz

    harini saya pegi opis juga. sekejap. heheh~

    ReplyDelete
  27. Gb,
    smlm di cherating.hr ni dh kembali ke rumah.mula.mengurut kaki yg lenguh bjln jauh.huhuhu

    ReplyDelete
  28. beb..
    ambik la gambar belah malam..


    .

    ReplyDelete
  29. @tasekM

    malam tu saya dah sampai shah alam yang....~

    ReplyDelete
  30. kita sepanjang hari keja....uhukz....err...jumpa hantu tak kat teluk intan..?

    ReplyDelete
  31. ooo.. GB.. jalan2 aje kejenya.. heehe.. XD

    ReplyDelete
  32. semalam akak keje....keje, keje....best tenguk org jalan2 :)

    ReplyDelete
  33. menara condong teluk intan. nice sis

    ReplyDelete
  34. Berjalan makan angin lagi ..bestnyer

    ReplyDelete
  35. Menara condong .. hihihi. KC di sini aja, kuala lumpur ku yg tercinta. hihi.

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D