Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, February 13, 2012

Rahsia



Ada orang boleh simpan rahsia.
Ada orang tak boleh simpan rahsia.
Ada orang perahsia.
Dan ada orang yang jenis tak berahsia. Semua benda dia cerita.

Tapi rasanya mesti semua orang ada rahsia tersendiri yang tak akan dan tak mungkin diceritakan dekat sesiapa pun, betul tak?

*

Ada member komen yang GB ni perahsia. Kawan-kawan satu course masa belajo dulu paling banyak tak tahu pasal GB. Kalau pasal kawan-kawan lain diorang tahu banyak benda jadi banyak modal la nak bersembang bila jumpa balik masa reunion. Dengan lecturer-lecturer pun GB tak share banyak. Even mak dan adik-adik pun cakap GB suka berahsia sebab diorang memang tak tahu banyak pasal apa yang dalam hati GB walau segigih mana diorang cuba mengorek.

GB memang banyak cakap, jenis potpetpotpet tapi dalam sesetengah hal GB zip mulut forever.

Kenapa ek? Sebab GB berpendapat dalam hal personal, diam adalah lebih baik. Mungkin sebab tu orang anggap GB ni perahsia kot.

*

Tapi apa saja yang GB cerita dalam blog ni bukan le benda-benda rahsia ek. Kalau rahsia memang tobat la GB nak cerita dalam ni. Heheh!

P/S: GB sendiri pun jenis tak reti dan tak berapa suka korek rahsia orang lain. Dah nama pun rahsia kan? Tapi kalau orang nak cerita, GB dengor aje... :)

46 comments:

  1. perahsia orangnya Gb ni yea..kadang 2kita perlu berahsia sebab takmo membebankan org lain..kalo ada problem , lg leh settle..settle seniri je kan..Insya Allah :)

    ReplyDelete
  2. sometimes the truth should be remain unspoken.

    ReplyDelete
  3. biarlah rahsia......

    hal personal mmg wajib dirahsiakan. aku pun xsuka sgt bercerita perihal rahsia nie. dan aku juga bukan jenis penyimpan rahsia yg terbaek. kene ugut @ rasuah jer....habes segala2nya diberitahu hahahaha siot kan

    ReplyDelete
  4. aku ada satu rahsia besar....

    tapi itulah saja yang aku boleh bagi tau, aku ada satu rahsia besar.... itu je.

    ReplyDelete
  5. bila terbuka rahsia...silap haribulan boleh bergaduh sama sendiri.


    ~rahsia orang kena lah simpan. amanah besor.

    ReplyDelete
  6. kadang kala kite kine jadi berahsia orgnya..takut nanti silap cakap boleh menjadi fitnah dan bermasam muka...

    ReplyDelete
  7. orang sekarang pelik. taknak bagitahu tapi bagi klu. kalau taknak bagitahu takyah la bagi klu. buat sakit hati je. hehehe.

    ReplyDelete
  8. xsemua benda kita boleh share..huhu
    n pilih org yg betul2 kita percaya ja untuk share..

    ReplyDelete
  9. Setuju...!

    Kebanyakan orang peramah yang pot pet pot pet sebenarnya simpan banyak rahsia sendiri. Dia jenis suka sembang kosong sahaja.

    Kita hampir sama!

    ReplyDelete
  10. Hehehehehe... TEMAN pun ada rahsia juga... Tapi tak leh bagi tau la... :D

    ReplyDelete
  11. suka ayat yg last tu sebab saya pun begitu...

    ReplyDelete
  12. Ada persamaan antara kita kat sini...

    Akakpun jenis tak suka nak korek rahsia orang.. Kalau nak cerita, cerita.. Kalau tak nak, akak tak paksa.. Respect privacy dorang..

    Kadang2 rimas dgn orang yang suka mengorek rahsia orang lain ni.. Tak tau la dia nak buat apa dgn rahsia yang dikorek tu... huhu...

    ReplyDelete
  13. kak tak suka nak ambil tahu hal orang, maklumlah.. peniaga kn mulut manis2...

    cuma, kak tak boleh nak simpan rahsia sendiri.. sure nak syer dalam blog!!
    eikkkkkkkkkkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  14. Mak pun ada rahsia yang tak mungkin mak kongsikan dengan sesiapa juga pun. Biarlah hanya mak dan DIA saja yang tahu...

    ReplyDelete
  15. certain things, lebih baik jgn kongsi, simpan utk diri sendiri.

    ReplyDelete
  16. Kalau dah nama pun rahsia tak adanya kita nak cerita pada org lain. Tapi sejak kawin banyak rahsia kakak kongsi dgn abang....

    ReplyDelete
  17. Emmm... mesti gambar-gamabr nie GB ambil masa pergi nursery hari itu ye:) Cantik

    ReplyDelete
  18. Salam,
    Sekarang LF dah tahu sikit rahsia GB drpd entri GB ini ... GB ni perahsia ... rasanya ok lah tu ! Nak tanya sikit, rasanya GB mesti ada kawan rapat ... dengan kawan rapat ni , masih berahsia sangat ke?

    ReplyDelete
  19. ada sesetengah perkara mmg lebih baik dirahsiakan..

    ReplyDelete
  20. Saya ni perahsia dan pemalu orangnya...~ hahaha

    ReplyDelete
  21. menyimpan rahsia org lain berat tanggungjawabnya dan ia perlulah seorang yg amanah.
    Saya kagum, tahniah.

    ReplyDelete
  22. sy kdg2 susah nk smpn rahsia... tp klu benda yg memalukan org lain n dri sndri sy tutup rapat2...hehe

    ReplyDelete
  23. ada certain2 bnda hnya diri sndiri dan Dia je yg tahu O.o

    ReplyDelete
  24. semua benda ...biarlah rahsia...hehehe

    GB perahsia??...ye ke?

    ReplyDelete
  25. gb

    secret should be remain secret
    kalo dah bgtau..maksudnya bukan secret lagiklah :)

    ReplyDelete
  26. yang penting, kalau nak share, jangan tersalah pilih tempat utk share benda yg kononnya 'rahsia' tu

    ReplyDelete
  27. betul la tu, saya baca blog ni jer dah tau Gb jenis berahsia...takpe, wanita memang patut pemalu dan perahsia...

    ReplyDelete
  28. aku jenis yg tak tahu apa rahsia aku. nak kata aku byk cerita kat orang pun....xde la sgt....

    ReplyDelete
  29. salam gb laling,

    dari mata gb tu dah boleh nampak
    gb ni perahsia orangnya...


    p/s: bilalah kita semua nak berdating
    di bagan lalang ni gb...?

    ReplyDelete
  30. ya, berdiam diri itu lebih baik kan..

    ReplyDelete
  31. biarlah rahsiaaaa

    (ecece..tetiba mcm siti pulop)

    =p

    ReplyDelete
  32. aku pun tak suka nk menanya itu ini sgt ke org...
    kalau dia nk cerita, cerita.
    aku dengar.
    nak tanya, aku tak suka.

    aku rasa la kan...
    sikap aku ni membuatkan org lain rasa... aku tak pedulikan mereka.



    .

    ReplyDelete
  33. hm..jadi apa rahsia nya tulis entri ni...

    ReplyDelete
  34. den sds rahsia nak citer ni....den citer kat hang sorang jerk...den ni sebenarnya lelaki maskulin...ahakz

    ReplyDelete
  35. setuju!

    Tapi ada org yg perahsia dah mula buka rahsia sebab terlalu ghairah bercerita di blog dan fb .... hehehe

    ReplyDelete
  36. GB..simpan apa yang perlu dan kongsikan apa yang boleh

    ReplyDelete
  37. yups
    den kalau yang rahsia2 memang simpan sorang2 jer
    :-)


    P/S : Tolong Bantu Hans Menang iPad 2 ->

    http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

    ReplyDelete
  38. thanks for thinking of me :) hope it was a sweet dream.
    if we can keep our own secrets, we are better able to keep secrets of others too.
    telling others actually will only expose us to harm, the chance of spreading is high. talking to ourselves, is to me, comforting enough.
    agree with the view that FB, blog and other networks encourage people to open up, and it develops into a reflex. immediately want to tell the world how they are feeling, sad, mad, glad..without thinking for a moment the consequences. and our youths esp fall as victims :(

    ReplyDelete
  39. blog adalah medium terbaik utk bercerita tetapi bukan mendedahkan huhuhhhh

    ReplyDelete
  40. uncle selalu lupa kata rahsia uncle...

    hehe

    ReplyDelete
  41. Gambar ini sungguh menginspirasikan.

    Thanks GB!

    ReplyDelete
  42. cantik gambar2 GB.. nak tanya RAHSIA GB, GB edit ke tak gambar2 tu?

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D