Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, February 28, 2012

Keharusan pagi-pagi


Walau GB suka order teh tarik dan teh ais kalau gi mamak, tapi sebenarnya GB tak boleh minum teh. Nanti angin brupp brupp.

Tak boleh juga minum milo atau horlick. Karang sakit perut.

Grab kopi sajalah. Cuma pagi ni sempat singgah Shell saja dan beli neskepe ni. Kurang manis. Kena dengan tekak GB. Kalau kuar awal sikit mungkin akan singgal mekdi beli kopi je sebab kopi dia sedddaapppp!

Cuma lepas tu kene la minum air masak bebanyak, kalau tak kang dehydrated.

Sejak beberapa tahun ni GB wajib breakfast pepagi, tak kisah lah properly kat rumah atau makan kelam kabut dalam kete atau kat opis. Dapat roti sapu pinat bate sekeping cicah neskepe pun jadilah. Tapi kalau weekend tu meriah sikit le breakfastnye.

P/S: Ada orang makan nasi minyak buat breakfast tau!

42 comments:

  1. oooo.... kalau kg kite bekfes mesti ngan nasi. nasi kerabu, nasi belauk, nasi dagang, nasi lemak, nasi campur dll.

    ReplyDelete
  2. Kakak jenis tak kisah janji ada makan - nasi minyak pun boleh juga. Tapi kakak pulak tak boleh minum kopi walau suka sebab nanti sakit perut..

    ReplyDelete
  3. kopi je??mana cukup GB

    hentam la nasi goreng ka, roti telur ka

    ReplyDelete
  4. saya tak minum kopi. migrain nanti... :)

    pertama kali singgah, pertama kali membaca..akan selalu ke sini moga-moga, terpesona dengan gambar-gambar yang diambil.. :)

    ReplyDelete
  5. Pagi ni mak makan nasi lemak yang tak lemak dengan sambal pedas sampai tak boleh makan. Minum air kosong je. :)

    ReplyDelete
  6. GB..apa saja boleh dijadikan breakfast..mana sempat..

    ReplyDelete
  7. wajib sarapan..hehe.. kalau tak sepanjang hari x semangat je...

    ReplyDelete
  8. aku makan nasik lemak tiap2 pagi. sebab tu lemak banyak menempel kat perut ni. hehe.

    *aku tiap2 pagi buat kopi utk staff2 lain, meh la minum.

    ReplyDelete
  9. sedap nyer.. tapi kita sekarang kena kurangkan minuman dalam tin

    ReplyDelete
  10. kalau balik kg kat ganu baru dpt bekpes nasi minyak
    tak pon nasi dagang ke
    nyam!

    ReplyDelete
  11. serius, terliur tgk neskepe sejuk ni. lama dah tak minum takut dehydrated (sebab masih BF)



    ....kat Penang, breakfast nasi tomato bungkus,rm1.70, kalau mau, bfast nasi kandaq pun boleh...ahaha..

    ReplyDelete
  12. Salam,

    Auntie dua2 pun boleh, teh tarik dan nescafe tarik..
    Auntie suka sarapan ringan roti/biskut/meehoon, nasi lemak dan roti canai berbulan2 baru brani sekali makan.

    ReplyDelete
  13. tak pekena kopi satu hari rasa tak lengkap hidup

    makan pagi bagaikan org aling kaya dalamdunia..

    makan tengahari seperti org kebanyakan

    makan malam seperti org miskin


    rahsia hidup sihat...hehehe

    ReplyDelete
  14. Setiap pagi, dah jadi kemestian minum nescafe ni. Kalau tak pekena nescafe rasa mcm tak lengkap pulak..hehe.. Tp nescafe spt dlm gmbr tu blm penah cuba, sedap kot rasanya.

    ReplyDelete
  15. tak boleh terima white/black/red coffee/cappuccino/late & seangkatan dengannya.. kalau minum je terus pening

    ReplyDelete
  16. say NO utk coffee..trus migrain...huhu

    ReplyDelete
  17. saya jarang sarap...kecuali hari cuti...hehe

    ReplyDelete
  18. wajib pagi2 dapat kopi....sngt setuju kopi mcd sedap..!! :)

    tul la..sejak2 dh kerja ni..mmg kena bfz...mcm gb gak...tk smpt kt rumh..dlm kete..tk pun kt office....

    kalau tak...hari tu sure rasa lemau je..... :)

    ReplyDelete
  19. Orang kat Kuantan biasa makan nasi minyak utk bekfas. Saya kalau ke sana pun kadang terikut2 juga makan nasi minyak Tg Api.

    Tiba2 sebut nasi minyak ni ada apa2 ke GB? ngeeeee

    ReplyDelete
  20. Orang Kedah kan biasa makan nasi pagi2. Mungkin sbb nak turun bendang kut.

    ReplyDelete
  21. breakfast tu wajib GB..


    sy breakfast mmg kena makan..tp minum air masak je huhu

    ReplyDelete
  22. feberet saya teh tarik dan teh ais...hari2 mesti mau!!..

    breakfast saya cuma minum air jerk sebab kat opis kami selalu brunch pukul 10...hehe.

    ReplyDelete
  23. Nanti GB buat majlis awal pagi sikit tau, saya nak makan nasik minyak GB buat breakfast! haha

    ReplyDelete
  24. akak selalu bekpes kat tempat yang sama jer pepagi, sampai jemu nak muntah. pastu tukar port lain lakk.. hehe..

    ReplyDelete
  25. ya.
    org perlis mkn nasi minyak pagi2...

    ReplyDelete
  26. along x bleh minum milo or horlicks..confirm ngantuk..pesal erk?ada dadah ke apa..

    ReplyDelete
  27. gb,

    kat pantai timur ada je menu nasi minyak pagi2..ada gulai ayam..

    ReplyDelete
  28. skrg ni hari2 saya bekpas nasik lemak...
    huhuuu~ apesal la makcik tu jual nasik lemak singgit. kalo singgit stgh mesti saya tak beli! haha~

    ReplyDelete
  29. aku suka kopi O... terasa biji kopinya..

    ReplyDelete
  30. kita hantu kopi...pepagi kalo tak minum rasa cam tak tenteram je..buat keje pun tak semangat..hihi

    GB...kat pantai timur kalo bekpas ngan nasi minyak adalah perkara biasa tahu....:))

    ReplyDelete
  31. arisha langsung tidak boleh minum coffee excluded tea. i don't know why. tapi kekadang coffee boleh buat orang lain cergas! arisha slalu juga skip breakfast and that's not good aite?

    ReplyDelete
  32. Orang kampung macam akak ni kena breakfast yang berat2.. terutama sekali nasi.. Tak jalan makan kuih2 ni.. huhuhu...

    Bila breakfast yg berat, lambat makan tengahari pun takpe sebab selalunya tengahari ni sibuk sikit... ehehh..

    ReplyDelete
  33. bekpes nasi minyak.. mm.. x penah buat lagi ni..

    ReplyDelete
  34. gue plak x minum nescafe..
    ehehehee

    ReplyDelete
  35. kat muo org bekpes sate pulak la GB...

    sok akak ingat kalau sempat nk publish entry hasil menembak di kebun getah..kalau sudi GB bagilah berapa bintang yg GB suka :P

    ReplyDelete
  36. akak!sbb akak post pic nie la asma ngidam smlam kul 12 tengah malam.paksa adik asma p 7E belikan.hihihi...

    ReplyDelete
  37. Pagi2 masak sendiri...saja nak jampi2 sket kat suami miahahaha...tapi kalau terdesak roti + nutella...sedap GB...heheheh

    ReplyDelete
  38. Ooo...tambahan, 1 botol Herbalife Shake Chocolate flavour...insyaAllah kenyangggg sampai tgh...hehehhehe

    ReplyDelete
  39. baru balik kuala kangsar..tak dan singgah ipoh hihihihhhh

    ReplyDelete
  40. selalu yg mkn berat2 time brekfes adalah org jawa...

    sayalah org jawa tu!!

    ReplyDelete
  41. neskepe dalam gambar tu kegemaran saya juga~

    sincerely,
    peminat nescafe. :D

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D