Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, February 1, 2012

Kadang-kadang, ada memori yang perlu dipadamkan buat selamanya. Dengan apa cara sekalipun.



Antara benda yang GB selalu buat bila mahu lupa adalah delete nombor talipon.

Tapi untuk sesetengah kes, delete nombor talipon adalah tak berkesan especially bila orang tu kontek kite balik. Nak nak kalau kita memang sayang kat dia. Hati perempuan kan...macam kerak nasik aje.

Tapi sampai satu time memang hati dah jadi besi dah. Buat yang paling extreme. Delete no talipon, delete gambo, empty recycle bin, delete email, delete forever private message kat fesbuk atau apa sahaja yang membuktikan kewujudan orang itu. Oh, jangan lupa block di fesbuk. Kawan-kawan dia pun kite remove jugak. Heheh.

Kadang-kadang, bila dah buang semua-semua tu, terhadir juga segaris rindu (ecewahhh!!!), tapi percayalah, rindu itu is nothing kalau nak dibandingkan dengan hati yang terkoyak, dan rindu cuma bersifat sementara. Sebab kita ada hati yang lebih penting untuk dijaga.

Hati kita sendiri.

Siapa yang kisah nak jaga kalau bukan kita? Sendiri sendiri kita?

P/S: Ni apesal tetibe buat entry jiwang out of nowhere ni??

45 comments:

  1. siapa kata rindu itu bersifat sementara .. sebenarnya ia permanently temporary atau temporarily permanent. eh !

    ReplyDelete
  2. Yang letihnya, bila lintasan memori itu enggan terpadam walau dengan apa cara juga biarpun puluhan tahun telah berlalu! ;-)

    ReplyDelete
  3. Setuju! Sokong!

    Tapi nanti kalu rasa nak pitam dek kerinduan teramat, sila bagitau. I kasi panadol 1 papan...!

    hehehehe

    ReplyDelete
  4. time will make the memory less painful. and if we try so hard but still cnt forget, there must be wisdom. and u r someone who often reflects wisely :)

    ReplyDelete
  5. Kerak nasi bila dijemur bertambah keras, tapi bila dibaling akan pecah berderai....

    Perempuan, hati dan airmata susah nak dipisah...

    ReplyDelete
  6. sememangnya
    ada memori yang perlu dipadamkan buat selamanya

    tapi
    tetap tak terpadam
    dengan apa cara sekalipun

    jadi
    biarkan saja

    ReplyDelete
  7. delete no telefon tak bagus, kang tak tau sapa call, terangkat!

    tukor nama kat address book "JANGAN JAWAB" hehe

    ReplyDelete
  8. Rindu itu akan selalu datang dan pergi tetapi akan tetap datang lagi selagi kenangan itu ada di hati...ada di minda...

    ReplyDelete
  9. alamak..touching la GB..relax..semol meter je huhuhuhhh

    ReplyDelete
  10. uiks...tengah mood jiwang ke GB nie?? heheheee

    ReplyDelete
  11. euwwwww GB ni ... Pakcik no comment ( :

    ReplyDelete
  12. sakitnya rindu tu kalau pernah dilukai~~

    ReplyDelete
  13. hahahaha...dik akak dulu lagi best bukan setakat delete je, tp bukak beteri dan sim kad sekali mengong kan? ;p

    ReplyDelete
  14. ya mcm tulah caranya kalau nk delete memory dgn org yg kita nk nyahkan jauh-jauh dr hidup..

    ReplyDelete
  15. ada kata...pompuan mmg susah nak lupa...

    ReplyDelete
  16. pernah mengalaminya. mesti melupakan demi hati sendiri. sob sob

    ReplyDelete
  17. EE nak hilangkan semua kenangan silam,skrg ni nak pndg ke dpn jer..hidup skrg semua straight xde kona2...

    p/s:tjk novel segaris rindu pasti akn malatopsss kalah ombak rindu..

    ReplyDelete
  18. Sallam GB,

    Padam semua yang berbentuk fizikal,
    kat dalam jiwa masih tersimpan kukuh memorinya, sukar terpadam..

    ReplyDelete
  19. gB,
    rindu adalah satu penyakit yang sungguh menyakitkan jiwa.. tolonggg.. nyahhh kauuu... apapun dear, it takes times, its a process.. dont push it so hard..

    ReplyDelete
  20. gB..
    Dengar lagu, pun kan?
    Tp.. Betul kata u..
    Hati kita.. Kita yg jaga...

    ReplyDelete
  21. gb,

    rindu serindu-rindunya..bila hati sakit mmg smua miliknya ingin kita buang jauh..namun semakin kita ingin padam dia dari hati kita..semakin dia kekal dlm ingatan kita..biarkan ia berlalu tanpa dipaksa ye sayang...

    ReplyDelete
  22. seb beik la aku nih ignorance jadik mmg mudah nk delete seseorg, tp perangai nih tak bagus sbb lelama hati jadik batu.. haha

    bleh buat novel cinta la GB

    ReplyDelete
  23. Salam,
    Take care, GB .. Uncle and auntie sentiasa mendoakan yg terbaik .. kalau rasa2 boring, jemput ke rumah uncle n auntie ..

    ReplyDelete
  24. betul tu..kita mati pun seniri2 juga... tabahkan hati, Insya Allah :)

    ReplyDelete
  25. Ooo.. gitu caranya...

    hahaha...

    ReplyDelete
  26. Setuju!
    Ada few things yg perlu di delete dari minda. Kalau dikenang, makin diikut, bahaya! haha


    ps: kalau dah jodoh, delete pun dia datang balik...:P

    ReplyDelete
  27. betul kata GB. hati kita sape nak jaga. perasaan kita ada org amik kisah. dari rindu balik kat org yg lukakan hati kita. baek makan kek cekelat. tenang aje rasanya.

    ReplyDelete
  28. kalau rindu, kembalikan semula kenangan yg sweet-sweet jer.. buang semua yang menyakitkan hati..

    mesti boleh senyum lepas tu..

    ps.. jgn marah-marah nanti lambat dtg jodoh.. hehehee jgn mareee..

    ReplyDelete
  29. memori tercipta..

    simpan dalam hati paling dalam buat selamanya..

    sebagai kenangan..

    buat senyum kala suka..

    buat sedih kala duka..


    .

    ReplyDelete
  30. delete no telefon dan kamu tukar no baru..berkesan

    ReplyDelete
  31. takkan takde simpan sekeping pon gambar dia...?

    ReplyDelete
  32. walaupun dah delete dari segala recycle bin or what not tu..memori tu tetap lekat kat kepala otak..huhu

    ReplyDelete
  33. Salam..

    Yup.. tapi susah sangat nak lupa seseorang yang ktia pernah sayang .. huhu...

    ReplyDelete
  34. betul tu GB, tp ia amat sukar utk dipadamkan wp tlh takde di tmpt lain tp di hati msh ada...huhu..

    rindu di saat kecewa amat menyakitkan...hihi

    ReplyDelete
  35. betul2 tu, delete everything about him. hahhahaah kite buat tu

    ReplyDelete
  36. kenangan pahit memang susah nk dilupakan... lagi mudah kalau kita cuba maniskannya..

    ReplyDelete
  37. amazingly,
    benda yg aku pilih utk takmau ingat
    dia akan hilang sendiri






    logically, its YOU who choose to remember. :)

    ReplyDelete
  38. sejak dah selamat jadi bini ore ni xdelah rindu dah pada dia tu...no pon xdek..mail xdek..FB pon dia yg block kita..wakakakaka...kawan2 masih kawan2..xde hal..hehehe

    ReplyDelete
  39. Sy sgt bersetuju dgn bonekadalam cermin..sangat..sangat..

    walau byk mana pun kita buang gambar,delete no phone, unfrenz fb..hilang dr pandangan mata kasar..tp sekiranya kt dlm hati masih ada tersimpan sekelumit rs kasih...pasti rindu itu akan hadir jugak.

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D