Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Saturday, February 11, 2012

Bulan dan Marikh. Ya. Di atas sana.


Bulan.

Tak perlu diperkenalkan.

Tapi Marikh?

Ehem. Cuba tengok titik terang di sebelah kiri bulan tuh.

:)

*

Maklumat GB dapat dari seorang member. Tapi lepas tu gugel dulu nak tengok sahih atau tak. Ok, sahih.

P/S: Tanpa tripod. Dengan lens 45mm aje. Dan nyamuk yang galak berkenduri. Takpelah. Nampak juga Marikhnya. Gigih! :D

28 comments:

  1. ku sangka yg sentiasa di sisi bulan itu bintang kejora~

    =)

    ReplyDelete
  2. Kagum!
    Sambil menembak sambil menderma darah :-)

    ReplyDelete
  3. GB... mana awak tahu tuh planet Marikh... entah2 ISS... :D

    ReplyDelete
  4. ooooo... itu Marikh ya? Baru mak tahu. :)

    ReplyDelete
  5. @Fatin Mraz


    kejora pun nampak juga nanti. cekidaut tarikhnye~

    ReplyDelete
  6. @azieazah

    saya bersesi dgn adik bongsu saya je kak. mujur dia ada minat yang sama~

    ReplyDelete
  7. @Izni Hafiz Abdul Rashid

    haha. tapi yang dalam gambar ni dah kompem itu marikh. :D

    ReplyDelete
  8. @kakcik

    saya pun baru tau mak. nasib baik ada kawan bagitau. kalau tak dah tentu snap bulan aje tanpa tahu yg sebekahnya tu planet marikh. :D

    ReplyDelete
  9. HOHH !!!!??
    ingatkan North Star !!
    biau je hari tu.
    malas nak ambik!

    ReplyDelete
  10. hmmmmmmmm
    bila dah 2 entry berkenaan bulan..
    mesti ada apa2 ni...
    He He He He..

    ReplyDelete
  11. sekarang smapai ke pagi jam 7 pun bulan terang kan dik?

    ReplyDelete
  12. wow! u know i have to clean my dusty screen to identify the true mars!
    yesterday and many nights before, we too have been awed by the beauty of the oh so bright moon. i told my son to try capture picture but of course la it does not turn out as nice as yours and DrS yang sooo clear and near.

    ReplyDelete
  13. i ambek gambar bulan2 nak simpan dan show geng kat rumah ni. halal kan.

    ReplyDelete
  14. my daughter kecik sebelah ni tengok kata moon very bright tapi boleh tengok, sun bright sangat tak boleh tengok. hehe dah over seronok borak kat sini.

    ReplyDelete
  15. hamboii mmg bulan madu di awan biru, moon skang mmg santek kan? maklum la full moon tapi kt kepala aku once tgk full moon nih.. 'mkn seafood sedap nih, sure isi penuh'; hahahahhaha asik makannn aje

    ReplyDelete
  16. siap lap screen pc...
    tak nampak
    tapi
    pas lap betul2
    baru nampak titik putih itu
    sah
    screen pc berdebu..hehe

    ReplyDelete
  17. owh marikh ruper nyer..ingatkan MAESAT dah selama ni.tengs GB :)

    ReplyDelete
  18. patutlah aku bermimpi yg bukan2 lewat-lewat ini rupa-rupanya ada penjajaran planet di angkasa sana... huhuhu

    ReplyDelete
  19. ye ker tu marikh??

    p/s: salam kenal singgah n follow awak!!!

    ReplyDelete
  20. bila nak menembak lagi??
    kak ayu nak ikut

    ReplyDelete
  21. GB.tahniah dengan kegigihan GB dapat kita berkongsi sama

    ReplyDelete
  22. Mars and Venus. GB and iAwani. Ops.

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D