Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, January 27, 2012

Tiga Orang Ini Punya Cerita



Nampak tak mende yang rupa macam ghost bird owl aka burung antu ni? Cantik sangat kan? Sebenarnya mende ni pouch. Nak jadi beg pun boleh. Ada tali. Muat untuk taruk henpon dan wallet gedabak GB. Pouch ni sebenarnya hadiah untuk sesuatu yang GB tak join, tapi dah rezeki jatuh kat tangan GB rupanya benda yang kiut ni!

Tau macam mana GB boleh dapat burung ni? Kisahnya bermula bila Fatt the BackPackerBusuk buat kontes. GB tak masuk sebab masa tu GB tengah hibernate dalam gua. Mula-mula tu kontes suka-suka takde hadiah pun, tup tup pastu blogger ElyHasrul dengan bermurah hati nak jadi penaja hadiah. Beliau tu  tengah sarat dan tunggu time je sekarang ni...semoga beliau bersalin dengan aman nanti. Amin...

Eh, ke dah bersalin Ely tu? Punye lama tak jenguk belog...

Ok, sambungan...

Bicyclist Wakjan sekali sudah masuk la ini kontes.... Dan disebabkan cerita experience touringnye yang telah  menarik perhatian ramai, maka beliau telah mendapat vote tertinggi untuk Readers' Digest Choice. Layak dapat hadiah... Tapi atas kemuliaan hati beliau, maka hadiah yang dia patut dapat tu dia pass kat GB dengan alasan GB adalah sebab kenapa dia boleh masuk kontes tu. Eh? Takpe, GB cakap, Alhamdulillah.... Heheh~

Arakian...begitulah ceritenye...

P/S: Cantik kan pouch tu!

28 comments:

  1. dah agak dah.. sbb penah tgk kat blog kak elly...hihi...

    tahniah...

    ReplyDelete
  2. Cantik dan agak menyeramkan! :)

    ReplyDelete
  3. wahhhhhh...
    murah rezeki betul GB nihhh....
    handmade ni mmg cantik kan....

    eh,pakai ke GB?kl tak pakai akak nak....hehehhehe

    ReplyDelete
  4. hehehe.. macam idup je antu bird tu..

    ReplyDelete
  5. cantekkkkk....

    blog fatt antara blog yg betul2 interactive dan sgt penuh informasi pasal travelling. ala ala tgk Travel channel versi malaysia :)

    ReplyDelete
  6. Itulah rezeki kalau nak dapat tanpa diduga GB...

    ReplyDelete
  7. bulu pelepah dia macam jari sarung tangan..

    ReplyDelete
  8. Seronoknya GB dapat hadiah yang cantik tu.
    harap kawan GB bersalin dengan selamat ibu dan anak..he he..itu yang sesuai..bukan dengan aman
    ampun GB jangan mara acik ye..saja usik GB

    ReplyDelete
  9. wow..
    rezeki terpijak..
    kak suka..
    nanti mai sini bawa eik..
    nak pegang2

    ReplyDelete
  10. hehe sbnrnye nk kasik tshirt kt wak jan. tp papi kata cool ape naik beskal bwk beg nih.. haha.. mmg rezeki GB

    ReplyDelete
  11. Tapi mcm takut jer kt mata ia tu...huhuhu

    ReplyDelete
  12. Nampak brutal betul lah burung antu tu.

    ReplyDelete
  13. canti dan rugged,boleh masuk kamera tk?

    haiih punye la lama tk jenguk GB..apa khabar yer? harapnya sihat...

    ReplyDelete
  14. :) apa pun selamat hari lahir GB

    ReplyDelete
  15. paling bnyak cerita, saya suka word arakian

    ReplyDelete
  16. nampak spt burung tu ada, tapi nampak mcm porch tu.......(ke mata aku tak cukup rehat nie)

    ReplyDelete
  17. cantik! ingatkan wallet i aje yg gedabak, walau takde kad kredit dan cash pun sikit..suka kumpul resit ;)
    arakian..new word to me.

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D