Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the real source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, January 4, 2012

Selipar: I love you



Selipar zamban kaler hitam cap Asadi. Merata dah dia ikut GB. Ke sana sini. Beli kat Giant. Rege...RM7.90 kot. Disebabkan dia sangat memahami, buruk-buruk pun GB tetap melekat dengan dia. :D

Kenapa GB I love you sangat kat selipar ni?

1- Sebab dia flat. Kaki tak seteress bila jalan lama mana pun.
2- Sebab kaki boleh bernafas. Burn takpe, balik boleh sapu losyen.
3- Sebab GB adalah pembogel kaki masa driving. Dibuatnya emergency nak gi toilet kat Petronas takdelah susah payah nak sarung kasut bagai. Selipar terbaik!
4- Sebab versatile. Errr.....fikirlah sendiri kenapa ek. Heheh!!!
5- Sebab takde nak makan-makan kaki sebab kaki GB adalah jenis lebar - senang melecet sebab bila petang sure mengembang punye. Heheh!

**

Pun begitu, GB tetap akan pakai high heels kalau situasi memerlukan. Killer heels pun penah pakai. Dan boots juga. (GB suke boots yang tumit tinggi!). Dan wedges. Tapi sebab cerewet nak cari kasut yg berkenan di hati dan di kaki (maklum bentuk kaki tak sama mcm orang lain...), maka GB jarang membeli walaupun waktu keluar shopping tu tujuannya memang untuk beli kasut.

Biasanya ompompuan ni akan simpan stok kasut beberapa pasang dalam kete. GB pun. Just in case kot-kot nak terjumpa dengan potential ehem. Eheh...

Jadi panjang jugak entri ni. Ingat tadi nak stop kat perenggan pertama aje. Hiuhiuhiu...

P/S: Pernah berlari dengan high heels? GB pernah. Tapi berlari dengan slipar adalah lebih nyaman. Eheheh!

42 comments:

  1. kak di citarasa rinduan wajib pakai kasut.. arahan KKM, kak tak ada selipor...

    kalau ada entah2 sebulan 2 kali sarung jer kot

    banyaknya jasa selipar GB....

    ReplyDelete
  2. Kita serupaaaa!!

    cuma bab rege tak sama. Mine, cuma RM2.99 jer!

    ReplyDelete
  3. aku lagi suka selipar jenama Tat Sing.... best gilerrrrrrrr..
    huhuhu

    ReplyDelete
  4. selipar sy harga rm 4.90..
    dah ikut kesemua tempat yg sy berjalan2..
    beli gak sandal yg bertumit tapi selipar tu jugak menjadi pilihan hati.. even kat tempat keja..he hehe

    ReplyDelete
  5. aku pon suka pakai selipar..tapi selipar aku ni mahal skit sbb tapak dia jenis bleh guna utk mendaki dan boleh grip. ni bukan nak eksen tau tapi aku nak citer kelebihan selipar aku..hehe. dah 3thn aku pakai selipar ni dan aku puas hati bayar smpai rm170 sebab dah merata aku usung dia..oh ye, selipar tu nama Teva..kalau ko nak beli selipar stok leh pakai smpai 5tahun belila yg ni..teknologi getah dia mmg tiptop..ko jln kat surface camne pun tetap rasa lembut...highly recommended!

    ps: kaki aku saiz 8, kalau kasut bertutup saiz 9. itu pun antara faktor nape aku nyampah nak pakai kasut sbb org slalu tegur kaki aku besar. rasa nak pijak je kaki org yg menegur. eh kaki aku besar ni ada kegunaannya tau! supaya aku berdiri lebih stabil..hehe. ada kaitan ke? :P

    ReplyDelete
  6. stended ar ompompuan klu xde spare kasut 4,5 pasang x kompom..haha..tpi klu laki2 ade gak tpi x byk la derang standby..

    ReplyDelete
  7. Mak pun lebih selesa berselipar waima nak naik kapalterbang!

    Dah puas berkasut dulu2 - siap sedondon dengan pelbagai warna baju. :)

    ReplyDelete
  8. bos kitorg anti selpar GB. kalau kat ofis 2, dlm blik je selipar, kalau nk keluar dr blik,alamat sarung heels la jwabnya.huhu

    ReplyDelete
  9. hahah. kite pun suka selipar. lebih nyaman

    ReplyDelete
  10. hha..flipper lg bez! bersepah kat mid heh

    ReplyDelete
  11. akk pn ske pkai selipar jepun yg dibeli d kuala besut..selesa sampai skang :)

    ReplyDelete
  12. kalau jumpa potential ..... cam na yeee nak tukar selipar tu ...

    ReplyDelete
  13. nie baru pes taim gua dengar nak jumpa potential ehem kena sedia kasut..

    cth yang gua terbayang:

    muka agak pecah rumah kena pakai wedges.

    hensom tinggi kena pakai high heels.

    ajak sembang tepi pantai pakai selipar..

    ReplyDelete
  14. akak pakai sandal ala-ala mcm selipar jugak..

    high heels lama dh tk pakai sejak ada anak ni..susah nk lari2

    kasut bertutup selalu je melecet,kalau tutup pun depan je :P

    ReplyDelete
  15. gB...
    u pun geng ke Petronas sama macam akak bila dharurat...
    ekekekekekekeke.....

    ReplyDelete
  16. samalah kita , rasa bernafas skit kaki kalau pakai selipar.

    ReplyDelete
  17. mcm2 jenis kasut ada jual, pakai selipar jugak selesa kan :-)

    ReplyDelete
  18. puntong rokok tu apasal kamu buang rata-rata?

    ReplyDelete
  19. Salam,
    LF sekarang ni jarang pakai kasut ... slipper ke sana ke mari ... slipper jepun ... isteri selalu tegur

    ReplyDelete
  20. selipar oked xtahan lama..myb sb penambahan berat bdn yg memberangsangkan jadi selipar cpt leper..hehe...oh...kereta saya adalah gudang kasut...=p

    ReplyDelete
  21. sy mmg suka selipar..tp selipar sy lawa dan mahal sikit dr GB punya haha..

    tp mak sy cukup menyampah sy pakai selipar tu smpi hadiahkan sy kasutnya (mcm wedges gitu)..tp x sedap lgsung kasut tu..sakitkan kaki..jd sy pakai bila pergi kenduri kawin aje..

    pegi shopping atau berjalan selipar zamban is the best!!!

    ReplyDelete
  22. aku penah berlari dengan high heels di tengah hujan lebat dan terpelecot depan mamat hensem....phewwwwwww~

    ReplyDelete
  23. bila dah rasa keselesaan selipar, dah tak boleh nak terima kasut tapi malu pulak nak pakai ke majlis, kena pakai sandals mahal sikit. murahnya boleh dapat selipar rm2.99, rm4.90, rm7.90. nak cari la nanti.

    ReplyDelete
  24. selipar toilet mmg best..sebab ia lembut je..lemak berkrim dan disukai ramai hihihihhh

    ReplyDelete
  25. Selipar inilah juga ketika berjumpa kakak tempohari kan...

    GB berbogel kaki masa driving?

    ReplyDelete
  26. oik sama la kaki kite lebau. hehe

    ReplyDelete
  27. my best'fren' is selipar asadi kaler merah

    harga 5.90 yang dah dibeli 3 tahun dulu kottt

    ReplyDelete
  28. agree..selipar memang best...

    and sangat versatile..apaki dgn seluar boleh..dgn baju kurung boleh..cer pakai kasut crocs..pakai dgn baju kebaya...rope ape?..hehehhehe

    ReplyDelete
  29. salam GB..selamat tahun baru..

    aku kan GB..pon suka pakai selipar...selipar best..hehhe

    ReplyDelete
  30. Cuba check selipar tu lepas ni, mengembang tak dia sebab kena puji..

    ~hahaha

    ReplyDelete
  31. cantik seluar jalur2 ..hihi

    kak ati sejak nampak kasut dr. singa
    terus jatuh cinta dan beli
    so lani paling suka pakai kasut tu :)

    ReplyDelete
  32. walau kasut berderet, selipar mmg sgt perlu.. jdnya selipar mmg ckp versatile.. he..he.

    ReplyDelete
  33. woohoo..org br pas marah2 sebb selipar ilang~

    ReplyDelete
  34. Saya i love u kat sandal bata...
    Comfort sesangat...

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D