Mahu tahu tentang gadisBunga?

Kengkawan

What makes your day?

Entry tertunggak 1: Pangkor & Taiping. :D
Entry tertunggak 2: Langkawi
Entry tertunggak 3: Kelantan

Blog under renovation. Kelam kabut sikit sana sini.

*

gadisbungablog@gmail.com

NI tabung nak beli senapang~

Facebook Share

Wednesday, January 4, 2012

Selipar: I love you



Selipar zamban kaler hitam cap Asadi. Merata dah dia ikut GB. Ke sana sini. Beli kat Giant. Rege...RM7.90 kot. Disebabkan dia sangat memahami, buruk-buruk pun GB tetap melekat dengan dia. :D

Kenapa GB I love you sangat kat selipar ni?

1- Sebab dia flat. Kaki tak seteress bila jalan lama mana pun.
2- Sebab kaki boleh bernafas. Burn takpe, balik boleh sapu losyen.
3- Sebab GB adalah pembogel kaki masa driving. Dibuatnya emergency nak gi toilet kat Petronas takdelah susah payah nak sarung kasut bagai. Selipar terbaik!
4- Sebab versatile. Errr.....fikirlah sendiri kenapa ek. Heheh!!!
5- Sebab takde nak makan-makan kaki sebab kaki GB adalah jenis lebar - senang melecet sebab bila petang sure mengembang punye. Heheh!

**

Pun begitu, GB tetap akan pakai high heels kalau situasi memerlukan. Killer heels pun penah pakai. Dan boots juga. (GB suke boots yang tumit tinggi!). Dan wedges. Tapi sebab cerewet nak cari kasut yg berkenan di hati dan di kaki (maklum bentuk kaki tak sama mcm orang lain...), maka GB jarang membeli walaupun waktu keluar shopping tu tujuannya memang untuk beli kasut.

Biasanya ompompuan ni akan simpan stok kasut beberapa pasang dalam kete. GB pun. Just in case kot-kot nak terjumpa dengan potential ehem. Eheh...

Jadi panjang jugak entri ni. Ingat tadi nak stop kat perenggan pertama aje. Hiuhiuhiu...

P/S: Pernah berlari dengan high heels? GB pernah. Tapi berlari dengan slipar adalah lebih nyaman. Eheheh!

42 comments:

Citarasa Rinduan said...

kak di citarasa rinduan wajib pakai kasut.. arahan KKM, kak tak ada selipor...

kalau ada entah2 sebulan 2 kali sarung jer kot

banyaknya jasa selipar GB....

azieazah said...

Kita serupaaaa!!

cuma bab rege tak sama. Mine, cuma RM2.99 jer!

Abang Jonni said...

aku lagi suka selipar jenama Tat Sing.... best gilerrrrrrrr..
huhuhu

norh said...

selipar sy harga rm 4.90..
dah ikut kesemua tempat yg sy berjalan2..
beli gak sandal yg bertumit tapi selipar tu jugak menjadi pilihan hati.. even kat tempat keja..he hehe

fatt said...

aku pon suka pakai selipar..tapi selipar aku ni mahal skit sbb tapak dia jenis bleh guna utk mendaki dan boleh grip. ni bukan nak eksen tau tapi aku nak citer kelebihan selipar aku..hehe. dah 3thn aku pakai selipar ni dan aku puas hati bayar smpai rm170 sebab dah merata aku usung dia..oh ye, selipar tu nama Teva..kalau ko nak beli selipar stok leh pakai smpai 5tahun belila yg ni..teknologi getah dia mmg tiptop..ko jln kat surface camne pun tetap rasa lembut...highly recommended!

ps: kaki aku saiz 8, kalau kasut bertutup saiz 9. itu pun antara faktor nape aku nyampah nak pakai kasut sbb org slalu tegur kaki aku besar. rasa nak pijak je kaki org yg menegur. eh kaki aku besar ni ada kegunaannya tau! supaya aku berdiri lebih stabil..hehe. ada kaitan ke? :P

syam said...

stended ar ompompuan klu xde spare kasut 4,5 pasang x kompom..haha..tpi klu laki2 ade gak tpi x byk la derang standby..

kakcik said...

Mak pun lebih selesa berselipar waima nak naik kapalterbang!

Dah puas berkasut dulu2 - siap sedondon dengan pelbagai warna baju. :)

zati embong said...

bos kitorg anti selpar GB. kalau kat ofis 2, dlm blik je selipar, kalau nk keluar dr blik,alamat sarung heels la jwabnya.huhu

Melor said...

hahah. kite pun suka selipar. lebih nyaman

.:rizaL:. said...

hha..flipper lg bez! bersepah kat mid heh

Tihara said...

akk pn ske pkai selipar jepun yg dibeli d kuala besut..selesa sampai skang :)

Chik Att said...

kalau jumpa potential ..... cam na yeee nak tukar selipar tu ...

ardz marn said...

nie baru pes taim gua dengar nak jumpa potential ehem kena sedia kasut..

cth yang gua terbayang:

muka agak pecah rumah kena pakai wedges.

hensom tinggi kena pakai high heels.

ajak sembang tepi pantai pakai selipar..

Maya Mayana said...

akak pakai sandal ala-ala mcm selipar jugak..

high heels lama dh tk pakai sejak ada anak ni..susah nk lari2

kasut bertutup selalu je melecet,kalau tutup pun depan je :P

Ibu n Abah said...

gB...
u pun geng ke Petronas sama macam akak bila dharurat...
ekekekekekekeke.....

Cik Ina Do Do Cheng said...

samalah kita , rasa bernafas skit kaki kalau pakai selipar.

MasZuber said...

pakai selipar memang terbaek!

ORLANDO AHMAD said...

mohon pinjam selipar

delarocha said...

mcm2 jenis kasut ada jual, pakai selipar jugak selesa kan :-)

gedek! said...

puntong rokok tu apasal kamu buang rata-rata?

luahfikiran ... mari kita said...

Salam,
LF sekarang ni jarang pakai kasut ... slipper ke sana ke mari ... slipper jepun ... isteri selalu tegur

OKED chokelat said...

selipar oked xtahan lama..myb sb penambahan berat bdn yg memberangsangkan jadi selipar cpt leper..hehe...oh...kereta saya adalah gudang kasut...=p

Shukri Mohd Ali said...

untung la jadi selipar.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy mmg suka selipar..tp selipar sy lawa dan mahal sikit dr GB punya haha..

tp mak sy cukup menyampah sy pakai selipar tu smpi hadiahkan sy kasutnya (mcm wedges gitu)..tp x sedap lgsung kasut tu..sakitkan kaki..jd sy pakai bila pergi kenduri kawin aje..

pegi shopping atau berjalan selipar zamban is the best!!!

Lifesaver Hamzah said...

aku penah berlari dengan high heels di tengah hujan lebat dan terpelecot depan mamat hensem....phewwwwwww~

ummi5 said...

bila dah rasa keselesaan selipar, dah tak boleh nak terima kasut tapi malu pulak nak pakai ke majlis, kena pakai sandals mahal sikit. murahnya boleh dapat selipar rm2.99, rm4.90, rm7.90. nak cari la nanti.

DrSinga said...

Ia dah sampai ke Singapura!!!

sahromnasrudin said...

selipar toilet mmg best..sebab ia lembut je..lemak berkrim dan disukai ramai hihihihhh

Kakzakie said...

Selipar inilah juga ketika berjumpa kakak tempohari kan...

GB berbogel kaki masa driving?

Lya Colours said...

oik sama la kaki kite lebau. hehe

~mrs azmi~ said...

my best'fren' is selipar asadi kaler merah

harga 5.90 yang dah dibeli 3 tahun dulu kottt

Queen said...

agree..selipar memang best...

and sangat versatile..apaki dgn seluar boleh..dgn baju kurung boleh..cer pakai kasut crocs..pakai dgn baju kebaya...rope ape?..hehehhehe

telor power said...

bagus murah dan menyenangkan.

cikceriacorner said...

salam GB..selamat tahun baru..

aku kan GB..pon suka pakai selipar...selipar best..hehhe

farmys said...

seliapar ohhh selipar..

Daddy Ziyyad said...

Cuba check selipar tu lepas ni, mengembang tak dia sebab kena puji..

~hahaha

@cu SaYaNg said...

acu lebih suka berkasut :)

Ati Masrif said...

cantik seluar jalur2 ..hihi

kak ati sejak nampak kasut dr. singa
terus jatuh cinta dan beli
so lani paling suka pakai kasut tu :)

Hanis Azla said...

walau kasut berderet, selipar mmg sgt perlu.. jdnya selipar mmg ckp versatile.. he..he.

~najwa~ said...

baru hilang seliper baru ;(

ZaNNa said...

woohoo..org br pas marah2 sebb selipar ilang~

Cik SHiNJU said...

Saya i love u kat sandal bata...
Comfort sesangat...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...