Mahu tahu tentang gadisBunga?

Kengkawan

What makes your day?

Entry tertunggak 1: Pangkor & Taiping. :D
Entry tertunggak 2: Langkawi
Entry tertunggak 3: Kelantan

*

gadisbungablog@gmail.com

NI tabung nak beli senapang~

Facebook Share

Wednesday, January 4, 2012

Selipar: I love you



Selipar zamban kaler hitam cap Asadi. Merata dah dia ikut GB. Ke sana sini. Beli kat Giant. Rege...RM7.90 kot. Disebabkan dia sangat memahami, buruk-buruk pun GB tetap melekat dengan dia. :D

Kenapa GB I love you sangat kat selipar ni?

1- Sebab dia flat. Kaki tak seteress bila jalan lama mana pun.
2- Sebab kaki boleh bernafas. Burn takpe, balik boleh sapu losyen.
3- Sebab GB adalah pembogel kaki masa driving. Dibuatnya emergency nak gi toilet kat Petronas takdelah susah payah nak sarung kasut bagai. Selipar terbaik!
4- Sebab versatile. Errr.....fikirlah sendiri kenapa ek. Heheh!!!
5- Sebab takde nak makan-makan kaki sebab kaki GB adalah jenis lebar - senang melecet sebab bila petang sure mengembang punye. Heheh!

**

Pun begitu, GB tetap akan pakai high heels kalau situasi memerlukan. Killer heels pun penah pakai. Dan boots juga. (GB suke boots yang tumit tinggi!). Dan wedges. Tapi sebab cerewet nak cari kasut yg berkenan di hati dan di kaki (maklum bentuk kaki tak sama mcm orang lain...), maka GB jarang membeli walaupun waktu keluar shopping tu tujuannya memang untuk beli kasut.

Biasanya ompompuan ni akan simpan stok kasut beberapa pasang dalam kete. GB pun. Just in case kot-kot nak terjumpa dengan potential ehem. Eheh...

Jadi panjang jugak entri ni. Ingat tadi nak stop kat perenggan pertama aje. Hiuhiuhiu...

P/S: Pernah berlari dengan high heels? GB pernah. Tapi berlari dengan slipar adalah lebih nyaman. Eheheh!

42 penambah perisa secukup rasa:

Citarasa Rinduan said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kak di citarasa rinduan wajib pakai kasut.. arahan KKM, kak tak ada selipor...

kalau ada entah2 sebulan 2 kali sarung jer kot

banyaknya jasa selipar GB....

azieazah said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kita serupaaaa!!

cuma bab rege tak sama. Mine, cuma RM2.99 jer!

Abang Jonni said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku lagi suka selipar jenama Tat Sing.... best gilerrrrrrrr..
huhuhu

norh said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

selipar sy harga rm 4.90..
dah ikut kesemua tempat yg sy berjalan2..
beli gak sandal yg bertumit tapi selipar tu jugak menjadi pilihan hati.. even kat tempat keja..he hehe

fatt said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku pon suka pakai selipar..tapi selipar aku ni mahal skit sbb tapak dia jenis bleh guna utk mendaki dan boleh grip. ni bukan nak eksen tau tapi aku nak citer kelebihan selipar aku..hehe. dah 3thn aku pakai selipar ni dan aku puas hati bayar smpai rm170 sebab dah merata aku usung dia..oh ye, selipar tu nama Teva..kalau ko nak beli selipar stok leh pakai smpai 5tahun belila yg ni..teknologi getah dia mmg tiptop..ko jln kat surface camne pun tetap rasa lembut...highly recommended!

ps: kaki aku saiz 8, kalau kasut bertutup saiz 9. itu pun antara faktor nape aku nyampah nak pakai kasut sbb org slalu tegur kaki aku besar. rasa nak pijak je kaki org yg menegur. eh kaki aku besar ni ada kegunaannya tau! supaya aku berdiri lebih stabil..hehe. ada kaitan ke? :P

syam said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

stended ar ompompuan klu xde spare kasut 4,5 pasang x kompom..haha..tpi klu laki2 ade gak tpi x byk la derang standby..

kakcik said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Mak pun lebih selesa berselipar waima nak naik kapalterbang!

Dah puas berkasut dulu2 - siap sedondon dengan pelbagai warna baju. :)

zati embong said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bos kitorg anti selpar GB. kalau kat ofis 2, dlm blik je selipar, kalau nk keluar dr blik,alamat sarung heels la jwabnya.huhu

Melor said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahah. kite pun suka selipar. lebih nyaman

.:rizaL:. said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hha..flipper lg bez! bersepah kat mid heh

Tihara said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

akk pn ske pkai selipar jepun yg dibeli d kuala besut..selesa sampai skang :)

Chik Att said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau jumpa potential ..... cam na yeee nak tukar selipar tu ...

ardz marn said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nie baru pes taim gua dengar nak jumpa potential ehem kena sedia kasut..

cth yang gua terbayang:

muka agak pecah rumah kena pakai wedges.

hensom tinggi kena pakai high heels.

ajak sembang tepi pantai pakai selipar..

Maya Mayana said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

akak pakai sandal ala-ala mcm selipar jugak..

high heels lama dh tk pakai sejak ada anak ni..susah nk lari2

kasut bertutup selalu je melecet,kalau tutup pun depan je :P

Ibu n Abah said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

gB...
u pun geng ke Petronas sama macam akak bila dharurat...
ekekekekekekeke.....

Cik Ina Do Do Cheng said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

samalah kita , rasa bernafas skit kaki kalau pakai selipar.

MasZuber said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pakai selipar memang terbaek!

ORLANDO AHMAD said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mohon pinjam selipar

delarocha said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mcm2 jenis kasut ada jual, pakai selipar jugak selesa kan :-)

gedek! said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

puntong rokok tu apasal kamu buang rata-rata?

luahfikiran ... mari kita said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salam,
LF sekarang ni jarang pakai kasut ... slipper ke sana ke mari ... slipper jepun ... isteri selalu tegur

OKED chokelat said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

selipar oked xtahan lama..myb sb penambahan berat bdn yg memberangsangkan jadi selipar cpt leper..hehe...oh...kereta saya adalah gudang kasut...=p

Shukri Mohd Ali said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

untung la jadi selipar.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sy mmg suka selipar..tp selipar sy lawa dan mahal sikit dr GB punya haha..

tp mak sy cukup menyampah sy pakai selipar tu smpi hadiahkan sy kasutnya (mcm wedges gitu)..tp x sedap lgsung kasut tu..sakitkan kaki..jd sy pakai bila pergi kenduri kawin aje..

pegi shopping atau berjalan selipar zamban is the best!!!

Lifesaver Hamzah said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku penah berlari dengan high heels di tengah hujan lebat dan terpelecot depan mamat hensem....phewwwwwww~

ummi5 said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bila dah rasa keselesaan selipar, dah tak boleh nak terima kasut tapi malu pulak nak pakai ke majlis, kena pakai sandals mahal sikit. murahnya boleh dapat selipar rm2.99, rm4.90, rm7.90. nak cari la nanti.

DrSinga said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ia dah sampai ke Singapura!!!

sahromnasrudin said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

selipar toilet mmg best..sebab ia lembut je..lemak berkrim dan disukai ramai hihihihhh

Kakzakie said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Selipar inilah juga ketika berjumpa kakak tempohari kan...

GB berbogel kaki masa driving?

Lya Colours said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

oik sama la kaki kite lebau. hehe

~mrs azmi~ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

my best'fren' is selipar asadi kaler merah

harga 5.90 yang dah dibeli 3 tahun dulu kottt

Queen said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

agree..selipar memang best...

and sangat versatile..apaki dgn seluar boleh..dgn baju kurung boleh..cer pakai kasut crocs..pakai dgn baju kebaya...rope ape?..hehehhehe

telor power said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bagus murah dan menyenangkan.

cikceriacorner said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam GB..selamat tahun baru..

aku kan GB..pon suka pakai selipar...selipar best..hehhe

farmys said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

seliapar ohhh selipar..

Daddy Ziyyad said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Cuba check selipar tu lepas ni, mengembang tak dia sebab kena puji..

~hahaha

@cu SaYaNg said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

acu lebih suka berkasut :)

Ati Masrif said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cantik seluar jalur2 ..hihi

kak ati sejak nampak kasut dr. singa
terus jatuh cinta dan beli
so lani paling suka pakai kasut tu :)

Hanis Azla said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

walau kasut berderet, selipar mmg sgt perlu.. jdnya selipar mmg ckp versatile.. he..he.

~najwa~ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

baru hilang seliper baru ;(

ZaNNa said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

woohoo..org br pas marah2 sebb selipar ilang~

Cik SHiNJU said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Saya i love u kat sandal bata...
Comfort sesangat...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...