Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, January 31, 2012

Modern Day Survival



*
Kalau takde mende ni rasa macam errr...errr....

*

P/S: Tapi kadang tu sesat jugak. Hahaha!

43 comments:

  1. Orang kata (orang katalah, mak takde benda tu!) - Guna Pun Sesat... hehehe...

    ReplyDelete
  2. mende ini mmg berkesan la. igt lagi last year pergi pening, cari hotel tak jumpa2. terlupa yg ada ovi maps tu. hahaaha berkesan!!

    ReplyDelete
  3. sesat tak apa .. sendiri tanggung.
    jangan menyesatkan. hehe

    ReplyDelete
  4. kalau dah ada..terguna, terbergantung, tanpa nya terasa errr..heehee i tak mau ada ;)
    eh u ke selatan?

    ReplyDelete
  5. yabang kalau guna benda ni memang bergado2.. asyik la dapat dosa kering duk marah2 kat GPS..haha..

    so end up pergi ke kawasan yg nak dituju ikut jalan sendiri...

    dah dekat nak sampai baru guna GPS..hehehe

    ReplyDelete
  6. samalaa... tapi memang selalunya sesat jugakk.. kih3

    ReplyDelete
  7. ada gps senang sket rasanya..Insya Allah % nak sesat kurang sket :)

    ReplyDelete
  8. tak reti guna kecanggihan walaupun ada..kami ada xperia..hak3..nak tayang!

    ReplyDelete
  9. hehehe..kalau ada tapi sesat jugak camne?? HAHAHA

    ReplyDelete
  10. jgn sampai sesat ke johor sudahhhhhh
    hahahhahah

    ReplyDelete
  11. kekadang mcm main2kan kita pun ada gak gadjet yg satu ni...

    ReplyDelete
  12. ade tak tahu nak guna lg. hu...hu...hu....

    ReplyDelete
  13. Sallam GB,

    Semuanya dah menjadi mudah. Semuanya dihujung jari anda...

    ReplyDelete
  14. Salam,
    GB, kalau ada yg tak pakai, bagi uncle satu. Uncle hanya ada nokia jenis lama .. bertampal kat belakang kerana selalu terbuka

    ReplyDelete
  15. selalu gak guna gps~~tapi janghan lupa standby map atas kertas~~he~~buat backup~

    ReplyDelete
  16. GPS selalunya tak membantu saya..sebab ia selalu confuse..huhu..tapi dapatlah guide sikit2...

    ReplyDelete
  17. gua naik bas...apa ada hal....

    ReplyDelete
  18. ada sahabat datang ke rumah guna gps..tepat sampai depan pagar rumah.

    ada sekali naik kereta abang nak pergi satu tempat di sabak bernam guna gps..awal perjalanan di klang pun dah tak betul..sampai sudah tak betul2..

    teknologi ni ada juga kelemahannya..

    yang sama dengan gb..sepanjang pejalanan letak hp kat celah tu!

    ReplyDelete
  19. GB : back to basic. ingat keywords nie "malu bertanya sesat jalan" kehkehkeh

    ReplyDelete
  20. alamak...kakD lg jakun...tak pernah guna pun benda alah tu...

    ReplyDelete
  21. Dah maju sangat ni lama-kelamaan kita jadi terlalu bergantung kepada teknologi.

    Tapi dah ada gadget tu, pakai sajalah kan.

    ReplyDelete
  22. GB

    penyakit dgn menda alah ni..kalo bagi jalan ntah merepek2 pun iyer jugak..

    kadang2 x jauh jadi jauh jugak

    tp still essential utk org yg x ghajin nak membaca signboard..hehehe

    ReplyDelete
  23. hehhehehe..susah jg kan klu xde ni kan..skrang sume dah maju..klu dulu tgk kertas peta lagi..hahahah

    ReplyDelete
  24. hikhik.. GB akak takde gajet ni.. so far manageable lagi ler... :) takut jadik macam GPS versi kakcik.. hehehe..

    ReplyDelete
  25. Benda ni..byk membantu.tp, kadang2 boleh naik hantuuuu jugak..ngeeeeee :)

    ReplyDelete
  26. kekadang boleh membantu..kekaang tu rasa cam nak baling je..rasa macam bingit pun ada..

    ReplyDelete
  27. hmmm..akak lagi lah..memang tkde langsung pun..sebab dah ada driver..hehehe

    ReplyDelete
  28. Ada jugak...asben yg selalu guna benda tuu...

    ReplyDelete
  29. canggih tu..
    mesti senang nk ke mana2 kan..

    ReplyDelete
  30. kita tak ada .... hpon pun cap ayam

    ReplyDelete
  31. saya penah kena tipu ngan mende ni..
    simpang depan mata tp dlm tu jauh lagi..

    ReplyDelete
  32. aku tak ada mende tu....

    jadi aku naik teksi...

    ReplyDelete
  33. sekarang ni mana-mana pun kena ada teknologi =,=

    ReplyDelete
  34. salam

    saya suka cabaran, tak nak guna..huhu

    ReplyDelete
  35. uncle masih menggunakan petunjuk bintang dilangit...

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D