Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, January 30, 2012

Kunci kete rosak. Apa nak buat?

Dalam kokpit.
Takde kene mengene dengan stori. Eheh!

Last week after opis GB pegi Giant Shah Alam sebab nak bayor bill brokben. Jauh perjalanan dari Bandar Utama ke Kota Damansara membawa ke Kampung Subang dan akhirnya  ke Giant Shah Alam sebab sume Celcom branch dan Blue Cube booth yang GB jumpa dalam perjalanan tu sama ada dah tutup atau offline. Dah la GB nak online-online malam tu.

Tetibe sampai kat Giant, situ pun offline jugak!!! Hangin...hangin... Jauh-jauh jalan boleh dia offline pulak?? Grrr! Nak bayo online atau kat ATM GB tak reti ngeeeee....

*

Dalam kehanginan satu badan tu GB pun nak balik je lah! Tapi sempat singgah beli murtabak raja dulu 3 ketul. Sampai kat parking, GB syak kete depan kete GB tu ada orang kat dalam sebab enjinnye hidup. Tapi GB tak nampak sebab ceremin dia gelap sangat. Satu kepantangan GB adalah bila berdepan dengan kete bercermin gelap atau orang yang pakai spek gelap sangat sebab 'pandangan' GB terhalang, so otomatik GB akan jadi gelabah. Eeee tak suke!

GB pun cepat-cepat nak masuk kete. Tapi...press press kunci, pintu kete GB tak terbukak. Oh no!!!! Apasal ni??? Rosak ka??

Press lagi dan lagi. Tak bukak jugak. GB dah nak nangis. Dah la sehari suntuk went thru a bad day, ni dah nak abis hari pun masih ada hal jugak. Huwaaa....!!! Penat dah ni!!

Pastu GB intai-intai dalam kete sebab nak tengok, mana la tau ada orang pecah masuk dan kacau pape barang kan...? Tetibe GB nampakada benda yang tak familiar dalam tu. Berderau darah GB. Bila pulak GB bawak baju baby?

*

Oh. Patut lah. Bukan kete GB rupanya.

Kalau dah tau kete awak pun purple jugak, jangan la parking dekat-dekat dengan kete GB!!!!

P/S: Agak-agak orang dalam kete depan tu gelakkan GB tak? Ah pedulik. Tapi ah. Mencikkk!!!!

86 comments:

  1. kikikikiki

    beb, klakar nie beb!!!!

    mesti org dalam tue pelik! ;p

    ReplyDelete
  2. kah kah kah..
    lawak beb!
    kalau sy yg duk dlm keter yg bercermin gelap tu..mungkin dh tergolek terbungkam dh suka..hadoii

    ReplyDelete
  3. Sallam GB,

    Saya dulu kena sekali macam awak neh, Anak saya gelakkan saya sampai tergolek2. Kesian kat GB, dari pagi sampai ke petang dibelenggu masaalah. Sabar yee...

    ReplyDelete
  4. ha...ha...ha... jangan risau. PR pun pernah kene gak.

    ReplyDelete
  5. kak ayu nak gelak kuat2 baru nak komennnnnnnnnnnnnnn

    hahahahhahahahhahahahah

    hahahhahahahhahahahhaha

    hahahhahahahahahhahahaha

    ReplyDelete
  6. sebenarnya, k.ayu pernah gak terkena kes macam awak..
    time tu, serius k.ayu tak pakai c,mata..
    aduh..
    smpai skrang teringat kisah yang buatkan k,ayu tamo ingat..

    maluuu

    ReplyDelete
  7. hahaha ..

    kalau uncle terus tukar kereta baru warna warni.

    ReplyDelete
  8. kihkihkih.. penah gak terjadik cmtuh..

    ReplyDelete
  9. Kelakau betul laa... Tu nasib baik tak masuk dalam keta lagi...

    ReplyDelete
  10. hahaha!

    kelakar.. tang baju baby tuh yg saspen tuh...

    jadi, kunci tak rosaklah kan?
    in case rosak betul2..
    kalo tekan button tokleh, buka manual jer lah,.heheee

    ReplyDelete
  11. nak gelak dulu: hahahaha ...
    tapi sebenarnya pernah juga terkena pada batang hidung sendiri.

    kereta jenis sama, warna pun sama serta keadaan lebih kurang. jenuh masuk kunci tak boleh buka. tiba2 datang mamat tu tanya, "nak buat apa tu ? ini kereta saya", katanya ...

    sekali tengok no. plet, alahaiii tersilap kereta rupanya aduhhhh ... gelak aje mamat tu hahaha ...

    ReplyDelete
  12. La, ada juga ye kereta kaler purple serupa kereta GB?hihi....

    ReplyDelete
  13. bayar bil berukband pakai M2U aje...tak berpeluh langsung ketiak..ekekekek

    nasib baik tak pi umpil pintu kereta org tu...hahahahaha

    ReplyDelete
  14. Tapi kan GB...

    Ada maksud tersirat tau u nampak baju baby tu..


    :P

    ReplyDelete
  15. dah agak dah..
    salah kereta....
    kiter pun pernah kena...
    buat selamba derk jer lepas tu..
    lagi pikir lg tension...

    ReplyDelete
  16. naseb tak patah kunci ek...hihi

    ReplyDelete
  17. hahaha kelakor...kelakor.kes kereta sama kaler le nie.

    ReplyDelete
  18. hahaha...lawak okeh...

    rupanya salah keta...kehkeh...

    ReplyDelete
  19. gb

    nak gelak aci x?
    confident sgt keta dia kan..hehehehhe

    ReplyDelete
  20. @Citarasa Rinduan

    oo. saya mmg tak pakai cermin mata pun taim tu. boleh dimaafkan tak? heheheh!!!

    ReplyDelete
  21. @tupaimerah

    aku tak pandang kiri kanan dahhh. hahaha!!!

    ReplyDelete
  22. @Izni Hafiz Abdul Rashid

    nak masuk pun tak boleh. pintu kan tak terbukak. heheheh~

    ReplyDelete
  23. @Fatin Mraz

    phewww....time tu mmg saya tak terfikir. kalau terfikir mmg kes naya lah!

    ReplyDelete
  24. @Azizan Zolkipli

    dah mcm scene dalam Ibu Mertuaku kan? hahahaha!!!!

    ReplyDelete
  25. @Ladysirna FA

    kete yg serupa itu banyak. tapi yang parking dekat2 itu tak banyak. heheheh~

    ReplyDelete
  26. @Daddy Ziyyad

    saya pun rasa mcm tu.

    maksudnye kene belikan baju utk anak buah saya kat teluk intan nun kan? hwhwhwh~

    ReplyDelete
  27. @Ibu n Abah

    saya masuk kete baru gelak kuat2. tu pun lepas dah jauh dari kete yang cermin gelap tu. kehkehkeh~

    ReplyDelete
  28. @Cikgu Ma

    patah tu mungkin tak. berlekuk mungkin ye. heheh~

    ReplyDelete
  29. @Telor Power

    kes kereta sama kaler yang diparking dekat dekat. ceh!

    ReplyDelete
  30. hahha..
    runsing sampai pening nampaknye..;)

    ReplyDelete
  31. Tu larrr... awal awal ada niat mengata orang keta cermin gelap. hehehe kan dah dapat balasan? hehehehe

    ReplyDelete
  32. dik...........









    akak gelak dah ni..camno boleh jadi gitu?

    ReplyDelete
  33. nasib baik aku baca sampai katbawah tu..

    kalau tidak, aku nak suruh umpil pintu jer tadi... kakaka

    ReplyDelete
  34. nasib baik aku baca sampai katbawah tu..

    kalau tidak, aku nak suruh umpil pintu jer tadi... kakaka

    ReplyDelete
  35. GB..jangan marah ye..acik senyum je baca tak ketawa kuat2 pun..he he.

    ReplyDelete
  36. @kasihibu

    alaaaa....akak gelak ke.

    jgn laaa...hahah!

    ReplyDelete
  37. @Aku

    takde cara lain ke selain umpil? sayang la kat pintu....

    ReplyDelete
  38. @Aku

    kot ye pun ko nk gelakkan aku, komen sekali dah laaaa. :p

    ReplyDelete
  39. @Acik Erna

    senyum pun takleh kuat2 tau acik. kehkeh!

    ReplyDelete
  40. @padlie

    tak bunyi sebab GB set pakai silencer.

    ReplyDelete
  41. kalau akak nagis kan, mesti malu je hehe..mesti org ingat naka sape la yg hilang ni, dah besar pnjg ngis lg haha

    ReplyDelete
  42. 2 kali?
    brokben sewel sket... asyik2 terputus...

    ReplyDelete
  43. Hahaha..

    Teringat kat abang long akak masa kitorang pegi Giant Nilai dulu.. Nyaris2 dia bukak pintu keta orang.. Mujur la kitorang sempat nampak.. Dia dah nak pegang dah pintu tu.. Kalau tak, habis la alarm keta orang tu berbunyi... hehe..

    ReplyDelete
  44. Hihi... mudah-muda dan tersasul. Tapi ramai yg pernah kena macam ini tau GB...

    ReplyDelete
  45. kereta GB kat sebelah ke jauh dr kereta tue

    ReplyDelete
  46. @.:rizaL:.

    tak.

    mesti org igt akak cari anak yg hilang. heheh~

    ReplyDelete
  47. @Kakzakie

    mak saya cakap, itu reminder yg saya ni dah tua! hahahaa!!!

    ReplyDelete
  48. @sahromnasrudin

    selang 3 petak. kehkehkeh.

    dan GB pakai silencer. so tak dengar masa kete sebenor terbukak tertutup.

    ceh, malu balik.

    ReplyDelete
  49. kahkahkah... samalaa kes kiter. ada baru tulis entry pasal ni. lawak jek kan

    ReplyDelete
  50. aduduh.. mana mau letak ini muka laa... kah kah..

    ReplyDelete
  51. nanti kita park cik pepel kita sebelah menyebelah k ;)

    ReplyDelete
  52. @kayna

    kite dah baca. mmg haru kan bila jadi mcm tu?

    ReplyDelete
  53. @Anaa

    salahkan org dalam kete cermin gelap tuh!

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D