Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, January 4, 2012

Jam di bilik. Jammed di jalan. Jem di roti, tapi bukanlah di roti canai eh~



GB terjaga. Tengok jam, alamak! 6:30??? Dah lambat! Harini budak start sekolah. Kete kene isi minyak dulu sebelum gi opis. Duh...terbayang dah traffic jam dan kes lambat sampai opis!!

Terus bangun dan mandi. Keluar je bilik air, mak tanya 'eh, dah nak pegi keje ke?'.

GB cakap, 'Ye mak. Harini budak sekolah. Jalan jammmm!!!'

*

Pastu siap, solat bagai, then tengok jam. Risau ni takut terlambat keluar...!

'5:59'

Hah?? (Siyes ke kene buat spek ni???)

Dan jam itu memang cepat 20 minit dari waktu asal.

*

Owh. Patut la mak pelik. Kire tadi solat tu bukan Subuh lah ek. Kihkihkih!!!

*

Hikmahnya sekarang GB tengah lepak makan roti canai mak buat dengan minum neskepe GB buat. Santai-santai breakfast. Hahaha!!!

Ok. Jap lagi nak kuar. Jam dah pukul 6:30. Gigih kan? :D

P/S: Sapa nak roti canai sedap garing fresh lagi kurang minyak, meh umah GB meh. :p

30 comments:

  1. Hahh pegi cepat!

    Kami pulak nak santai santai makan roti canai!

    Makcik, saya punya nak 4 keping!

    Neskape gelas besarrrrrr....!

    ReplyDelete
  2. 6.30 = mak dah tercongok di pejabat! ;-)

    ReplyDelete
  3. memang dalam kebanyakan hal, lebih elok tercepat dari terlambat kecuali dalam bab sembahyang !

    tak boleh hantar dgn poslaju ke roti canai tu ?

    ReplyDelete
  4. akak pun nk cepatkan jarum jam tu...

    byk faedah mengurus masa dgn baik mcm ni :)

    ReplyDelete
  5. awal sangat bangunnya tu GB.

    Neway, selamat bertugas!

    ReplyDelete
  6. bagus jgk jam awal 20 minit...cuba awalkan jam tu 1 jam awal...ce try ;P

    ReplyDelete
  7. Salam,
    Ajak2 ayam ni ... dgn senang hati boleh datang .. roti camai dgn kuah dal

    ReplyDelete
  8. hari2 macam ni kan best gb...leh breakfast ngan santai selalu!!

    ReplyDelete
  9. kat rumah sy jam dicepatkan 10 minit..jam kat dapur lain pulak..cepat 15 minit

    ReplyDelete
  10. wah rajinnya mak GB pagi2 dah uli roti. saya goreng cekodok je pagi tadi.hehe

    ReplyDelete
  11. SAYA INGAT SAYA SORANG YANG SUKA CEPATKAN JAM DUAPLOH MINIT....

    HAIYAAA...CAPS LOCK..

    ReplyDelete
  12. hehehe its ohsem dapat brekpes nescafe ngan mak :)

    ReplyDelete
  13. Share lah resepi roti canai mak GB tu... tak reti buat la... kat sini takde :( Lama tak dtg sini~

    ReplyDelete
  14. seb baik la tengokjambefore keluar rumah..kalau dah sampaiopis?..lagi haru..hahah =p

    ReplyDelete
  15. 6.30??

    masih sedap berselimut
    maklum le "cuti" seminggu tak perlu subuh...hehehehee

    ReplyDelete
  16. GB,

    Bestnya menikmati roti canai buatan sendiri.

    Teringat auntie zaman dulu2, mak auntie juga selalu buat roti canai bila dia masak ikan/ayam kari.

    Mak auntie tak pandai menebar roti canai, jadi dia tarik2 jer dalam dulang besar sehingga tepung tu nipis macam ditebar. Bestnya sangat.

    ReplyDelete
  17. wah.. cepatnya pergi opis..munna selalu gerak dlm 8.15 ...

    ReplyDelete
  18. Saya selalu nak 'menipu diri sendiri' dgn mempercepatkan jam...tapi, tak pernah berjaya...hahaha

    ReplyDelete
  19. tercepat sgt dah tu....hehhe.....

    nice pic, KL

    ReplyDelete
  20. habit akk jga ske cpatkan jam padahal dlm mind dah set..jam aku ni tercepat..baik tdo lg 5 minit....bahaya bahaya :)

    ReplyDelete
  21. wahahaaaaa....memang harus wat spek..hehe...punye la semangat nk pegi keje..hehe :D

    ReplyDelete
  22. gua slalu lalu jalan ni ms skol dulu :D

    ReplyDelete
  23. salam GB..hehehe..tp bagus gak jam cepat..cepat siap..hehhe..rindu masakan mak GB

    ReplyDelete
  24. hahaha....aku nak tergelak baca komen D.Ziyad..sebab aku pun dlm situasi yg sama. cepat lagu mana pun tangan aku laju je tekan button snooze..hihihi :P

    ReplyDelete
  25. hehe...mak buat roi canai, kak buat air..haha..gitu la kan..?

    ReplyDelete
  26. gambar tu... situ banyak mat pet tahu!

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D