Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, January 12, 2012

Imegin: Tanpa gerakan penamat. Yet. :D


Kalo terdrive memalam atau pepagi buta time udara tengah lembab sebab siang tu hujan, cahaya lampu jalan mesti akan mengembang, menggebu dan melimpah-limpah ke atas jalan. Efek titisan air yang terapung di udara le tu. Ala, yang macam dalam gambar tu...

Suasana sejuk dingin dengan cahaya lampu malap-malap tu kan....ehehh...Oh, GB suka tak terkata!

Waktu tu mula la memikio, kan bagus kalau ada seseorang untuk GB kongsi suasana indah macam tu. Kalau boleh berjalan dengan asben nanti dalam suasana malam sejuk belampu malap cenggitu...alangkah indahnyeee. Dan dan rasa hepi bahagia semacam. Iyelah...GB ni tak fussy pun. Orang je ingat GB fussy. Mueheheh...Tak payah nak disogok dengan duit million-million pon dah boleh feeling-feeling hepi. Heheh...dah start beranganlah ni! Ngeee....

*

Ops terlebih sudah baaa... Sori ek sebab heret kawan-kawan masuk sekali dalam GB punye stail berangan  yang belum ada finishing move nih. Tapi kalau nak something real yang bukan angan-angan punye...sile lah kawan-kawan ke sini. Eheheh....psstt...dah update dah tauuu...hihihi tengkiuuu....!!!

P/S: GB pernah berjalan waktu pagi-pagi buta dalam suasana sejuk gelap berlampu malap macam tu kat Cameron Highlands tahun lepas. Pergh sejuk....best!! Sorang-soranglah tapi... :D

28 comments:

  1. cuaca macam ni tidak bagos untuk makanisma brek kereta...

    hati2 memandu...

    ReplyDelete
  2. @gedek!

    nak tau apa lagi yg buat saya bahgia. bila uncle komen. eheheh!!!


    *

    yup. tengs uncle. no wonder kaki penat gile gile punye menekan brek time tu.

    ReplyDelete
  3. kt sini dh lama xhujan...panaz sgt2......

    ReplyDelete
  4. Kalo xde ank seronok jgk jln mlm2!!!

    ReplyDelete
  5. @NzA

    sini mendung. berawan. hujan sikit2.

    cuaca mmg tgh gila sekarang~

    ReplyDelete
  6. Dah nak jadi orang Johor ke pandai cakap tapi kat hujung tu? :)

    ReplyDelete
  7. @kakcik

    eheheh. belum lagi mak..prektis dulu.

    prektis sume slang. eh? hehehe~

    ReplyDelete
  8. kalau dah berdua .... tak sempat nak nengok lampu2 tu semua hehhheheheh ...

    ReplyDelete
  9. waaa...romantik tu jenjalan dgn hasben di keheningan mlm...bilala saya juga nk dpt peluang camtu..hiks

    ReplyDelete
  10. harapnya lepas ni jalan jalan berteman

    ReplyDelete
  11. same like me la GB...sengsorang manjang..huhuhu......tapi tak der la berangan...terkenang je kot....miahahaha

    ReplyDelete
  12. GB : part last tapi..... nape tak habeskan nak tahu gak . cameron? thn lepas?? area mana tu?

    ReplyDelete
  13. gb laling..
    lagi best kalau jalan2 dgn bf mat saleh
    yang fasih cakap melayu...heheh~

    ReplyDelete
  14. tapi takut hantu / org jahat mengekor hehe

    ReplyDelete
  15. org rabun kalo tgk lampu tanpa kacamata atau lens.. pun buleh nmpk kesan lampu cenggitu.. hehee

    ReplyDelete
  16. pastu memalam tu..ternampak plak kain putih melayang2...pehhhh......serammmm....ahakz

    ReplyDelete
  17. dik.. selamat pagi, kak singgah sebab dah lama tak menyapamu..
    harap sihat2 selalu

    lihat suasana gambar mmg mengasyikkan, bila layan waktu siang. pasti kurang cun kan...
    berabuk dan berdebu

    ReplyDelete
  18. boleh buat buku..more than words..ada sambungan, ada ayat hanging..
    oh gitu ye efek floating water particles. wow! cool!
    may ur dreams come true soon, to enjoy the beautiful things u see around u with ur prince charming.

    ReplyDelete
  19. beraninya jalan sorang2.kalo aku, mesti pilih jalan dgn kawan2..nak try la jalan sorang2...

    ReplyDelete
  20. GB ni jenis org yg suka perhatikan details kan..sy x pernah perasan keindahan lampu bila kena efek titisan hujan..



    tp ms sy duk KL dulu sy mmg suka naik moto malam-malam tgk lampu..tp bkn sy bawaklah..kawan (perempuan)

    ReplyDelete
  21. tak reti langsung pasal teknik fotografi...

    ReplyDelete
  22. terkekek baca komen ati...

    kalo dapat asben yang tak suka jalan2 cenggitu caner.. haa takkan nak jalan sorang2 gak.. :) .. terpaksa la dok depan tivi layan bola teman dia.. hikhik..

    ReplyDelete
  23. ni mesti guna iso tinggi kan??hehehe

    ReplyDelete
  24. ada apa2 yg akan buat kita happy tahun 2012 ni?jeng..jeng..jeng..contohnya..dapat kad kwen dr GB ke..hehehe

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D