Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, January 2, 2012

How was your first day of 2012?



Memandangkan this lately GB tiba-tiba menjadi seorang yang sentimental (konon!!!), maka GB selalu mahu buat sesuatu yang bermakna apabila tiba hari yang istimewa. Hari pertama dalam tahun baru pun istimewa gak bagi GB, biasalah, orang sentimental kan. Disebabkan tu GB nak hari itu disejarahkan dengan sesuatu yang lain dan spesel dan memorable. Since GB tak boleh mark hari tu dengan event seperti birthday, bertunang atau kawin - maka GB buat benda lain. Yang memorable jugak.

*

Dipendekkan cerita, semalam GB dan seorang kawan telah pergi berjalan-jalan pusing Kuala Lumpur dari Masjid Jamek ke Dataran Merdeka ke Tugu Negara ke Dataran Merdeka balik ke Leboh Pasar dan ke Masjid Jamek semula. Lintas jalan. Lalu terowong. Berjalan kaki. Rasa macam familiar? Oh, GB penah cerita dalam entri ni. Tapi sebenarnya tak jauh jarak perjalanannya, kurang 10km rasanya. Yelah...KL ni bukan besar sangat pun. Tapi besar tak besar pun sengal jugak la kaki GB ni hari ni.

Tempat DrSinga menembak haritu pun GB lalu tau. Suke!!!

*

Semalam cuaca adalah sangat baik jadi mudahlah untuk kitorang sukat tempat-tempat tu. Cuma sedikit hujan renyai-renyai tapi dah petang pun waktu tu. Selebihnya, mendung berangin tak pun panas menyengat. Kebetulan pulak waktu panas menyengat tu kitorang kat kawasan Tugu Negara, maka hasilnya jadiklah warna kulit GB hitam macam manggis tapi tetap manis dipandang menjelang petang. Kehkehkeh!

Sedikit daripadanya GB dah taruk kat fesbuk. Kat blog ni, cembeser - 1 pic per entry. Tengoklah kalau rajin GB buat satu lagi blog untuk taruk gambo banyak-banyak. Tapi yang sebetul-betulnya GB memang pemalas nak upload pic bebanyak pon. Tapi banyak gambo menarik. Gambo tempat tembak-tembak GB yang lepas-lepas tu pun banyak tak share lagi dengan kawan-kawan kat sini. Tapi takpe, tengoklah nanti cemana. Eiiii...berapa banyak tapi da.. Nanti pepehal GB bagitau kawan-kawan okeh!

Next-next -next GB share gambar lagi dan sambung cerita kat Temasek ye kawan-kawan....

*

P/S: Oh ye. Semalam GB naik LRT dari Asia Jaya ke Masjid Jamek. Masa dalam LRT tu GB terkenang di masa dahulu dan baru sedar rupanya dah 3 tahun lebih GB tak naik LRT. Disebabkan berangan sangat, GB pun terturun dekat Pasar Seni. Hehehe...kesimpulannya, don't berangan even if you are not the one who drive the LRT.

54 comments:

  1. Salam,
    Hari ini cuti ... ke mana pulak? Lalu BBB, singgah

    ReplyDelete
  2. waw best nye jln2...dah lama tinggalkan kenangan itu :)

    ReplyDelete
  3. naik train best kan.
    berangan is fun!
    lain kali i pun nak round kl in LRT sampai ke pasar seni.

    ReplyDelete
  4. tu salah satu kebestan jd org bujang GB :)..pegi ukur jalan x yah pikir apa-apa hehe


    sy dh lama x naik LRT..tetiba teringat dedolu ~hiks

    ReplyDelete
  5. @luahfikiran

    harini saya dok umah aje. mak dah marah. hahaha!!!

    tp petang karang kalau dah setel sume saya nak gi cari tempat sunset. hahaha!!!

    ReplyDelete
  6. @Tihara

    awak ada kenangan lain yang lebih best tahu! heheh~

    ReplyDelete
  7. @ummi5

    best kak!!! meh meh sini ai bawak jalan2. u'll love it! :D

    ReplyDelete
  8. Naik LRT pun boleh berangan ke anakandaku? ;-)

    ReplyDelete
  9. @Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

    haha. i nak pass title ni kat org lain boleh?? :D

    ReplyDelete
  10. Rajinnnya berjalan kaki. Melecet tak?

    Gambar mural tu kat penjara lama ke?

    ReplyDelete
  11. @Ladysirna

    saya jalan pakai selipar zamban. so kaki tak lecet. heheh~

    ReplyDelete
  12. saya kalau berkesempatan turun kl memang takkan lepas sukat jalan..kehkeh..best!!

    ReplyDelete
  13. ohh teringat subject urban trail masa matriks dolu..cehhh site CM dan masjid jamek ;p

    ReplyDelete
  14. hari tu terlambat keluar LRT...
    husband dan anak2 dah keluar,
    saya tak sempat,pintu dah tutup.
    terpaksa ke stesen satu lagi dan patah balik.


    moralnya:org ramai,jgn verangan, dan jgn jalan macam itik, hee~

    ReplyDelete
  15. @lieynanilaz

    saya pun nak sukat lagi. different area pulak nanti. :D

    ReplyDelete
  16. @MasZuber

    hahaha!!! jalan2 mcm tu mmg terus feeling student balik!

    ReplyDelete
  17. @~najwa~

    tak sempat keluar, boleh patah balik.

    kalau tersepit masa nak keluar - ha, itu kes naya! kihkihkih!

    ReplyDelete
  18. best kannn !!!!kan..kan..kan..
    baaaanyakkkk benda nak explore
    tenkiu atas idea GB ituuuu...

    ( tak habis lagi jelajah sebenarnya...)

    ReplyDelete
  19. Selamat tahu baru dik. Org Johor hari ini dah kerja sebab kami 1 Jan tak declare as public holiday....

    ReplyDelete
  20. @DrSinga

    hihihi sharing is caring kan kak....

    *

    sebenarnya kalau nak belek satu-satu - satu area tu boleh makan satu hari suntuk. view boleh berubah bergantung kepada shadow. sangat cool. :D

    ReplyDelete
  21. sygs...hepi new year...oked new year duk umah je..huhu..last week dah bjalan sakan so this week duk relax2 je @ rumah...<3

    ReplyDelete
  22. GB memang ada belajar photography ke sebelum ni?

    ReplyDelete
  23. pernah jugak terlepas stesyen lrt ni..hehee

    ReplyDelete
  24. GB : letak ler pic banyak2 nak tgk gak pi jejalan kemana tmpt2 yg lawa tu

    ReplyDelete
  25. hahaha..'terturun tu yg best je dengar...'

    akak pun lama dah tk naik lrt...selalu naik komuter je...

    dan dah bertahun rasanya tk jalan2 dari agrobank dekat dayabumi tu hingga ke jln TAR....ulang alik bershoping....hmmm...memori manis sungguh.

    ReplyDelete
  26. @norh

    takde babe. tembak sesuke aje. ;D

    ReplyDelete
  27. @Azuan

    KALAU TERLEPAS BOLEH PATAH BALIK. ;D

    ReplyDelete
  28. @telor power

    kat fesbuk dah taruk. kat belog - at the moment kat blog sikit2 dulu eh

    ReplyDelete
  29. saya seperti biasa tidur dan on9..huhu

    ReplyDelete
  30. sskali seronok juga p jln2 mcm tu...boleh tenangkan fikiran....

    ReplyDelete
  31. 1 jan 2012

    pergi register anak kat Ekhlass International School.
    smoga dorang ni dpt menimba ilmu dgn baik kat sana nnt.Amin.

    Seronoknya kalau sy jadi GB :p

    ReplyDelete
  32. syok eh jalan2..org da dekat 5 tahun xnek lrt..gillos,esok gak p naek=P

    ReplyDelete
  33. hari pertama tahun 2012... demam selsema... *slurrppp... slurrpp

    ReplyDelete
  34. suka dan mudahnya gadis yang bernama GB..
    terbaik
    dik.. agar kamu enjoy selalu

    ReplyDelete
  35. bunga sedang berangan bila dia akan dipetik..ekeke

    http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/2012/01/no-title.html

    ReplyDelete
  36. sy org kedah yg baru berpindah ke seremban.. so..sy bru sekali naik LRT.. heee.. :D

    ReplyDelete
  37. dah lama xnaik lrt juga..heee ;p

    rajinnya jalann..hee..tp best la kan buat bnda y kita suka..:)

    ReplyDelete
  38. @NzA

    tenangkan fikiran dan buka minda juga. :)

    ReplyDelete
  39. @Azira Mohamad

    saya pulak terbanyangkan seronoknya kalau dah ada anak.. :)

    ReplyDelete
  40. @Citarasa Rinduan

    sementara belum ada komitmen ni kak..hihihihi~

    ReplyDelete
  41. @Cikgu Ma

    tak...berangan benda lain lah! hahah!!

    ReplyDelete
  42. @Juliet_iRa~"

    kalau benda yg kite terpaksa buat dah tak jadi seronok dah.. :D

    ReplyDelete
  43. gb,
    aku pun sama...dah lama tak naik Putra jadi jakun. mcm rusa masuk bandar jadinya. bebaru ni kan dah pakai token, terkebil2 gakla aku, nasib baik sistem dia lebih kurang mcm kat Bangkok so takla keliru sgt. memula tu cam blur wah sejak bila dah pakai token ni..hehe..syabas mesia, dah maju setapak. tapi kalau gerabak tu dipanjangkan sikit lagi bagus sbb kapasiti penumpang kan ramai. aku hrp suatu hari nanti kita mampu buat jaringkan pengangkutan awam yg bagus dan tambang yg sesuai utk encourage rakyat mesia guna.

    ReplyDelete
  44. banyak nya jalan?

    berapa kalori bakar?

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D