Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Saturday, January 21, 2012

Cahaya Penyembuhan

 


Assalamualaikum.
Nama saya Nurul Syifa' binti Mohd Zubair.
Nurul Syifa' bermaksud Cahaya Penyembuhan. Mak saya yang bagi. Namanya Nurul Wahida.
Best kan nama saya?

Saya lahir pada hari Jumaat, 20 January 2012, pukul 9.31 pagi.
Maklong saya yang nama GB tu suruh saya keluar pada 25 January supaya boleh sambut birthday sama-sama nanti, tapi saya nak keluar cepat jugak. Hoyehhh!

Gambar yang kat atas tu disnap ketika umur saya 2 hari. Hari ni le tu. 
Ye, saya memang advanced sebab saya dah bukak mata besar-besar, nak nak bila maklong saya yang nama GB tu letak saya kat atas riba dia yang macam tilam Vono tu. Hoyehhh!!!

Kalau nak susu saya akan menangis. Tapi kadang-kadang kalau taknak susu pun saya nangis juga. 
Pastu kan, kalau hidung saya kembang kempis tu maksudnya saya tengah ada 'urusan'. Heheh!!!

Sekarang ni saya rindu kat Maklong GB saya. Rindu kat riba tilam Vono dia sebenarnya ekekek!!!
Esok kite akan berjumpa lagi. Hoyehh!

Ok lah. Saya nak tido dulu. Bila dah pandai membaca dan menaip nanti saya akan buat belog juga tau!

Selamat malam! Tata!!! 

ZZZzzzzzz......



P/S: Syhhhh....buah hati GB tengah tido tu...... :D

58 comments:

  1. alololo comelnya. rasa nak cium pp gebu ni. aku suka bau baby, wangi je...tahniah gb dpt buah hati yg baru :)

    ReplyDelete
  2. @gedek!

    hadiah terindah. syukur kepada Allah. :)

    ReplyDelete
  3. @norh

    haiii!!!

    awak perasan saya punye wish kat fesbuk? :D

    ReplyDelete
  4. @fatt

    mmg wangi fatt...! aku rasa aku lak yang eksaited lebih. :D

    ReplyDelete
  5. bila tgk baby..trasa nk ada baby la plak hurm~

    comelnya..suka sgt dgn bau baby.

    ReplyDelete
  6. okeh okeh.. gua tak mahu bising.. nanti dia terjaga..

    hik3..

    ReplyDelete
  7. sesuci warna putih..

    cahaya penyembuhan eh...nice name

    ReplyDelete
  8. comel dan cantik nama baby tu..tahniah gb dpt anak sedara baru yek..nnt boleh sambut birthday sama juga sebab dkt dkt je tarikh tu:-D

    ReplyDelete
  9. cute........
    tahniah GB
    syifa mmg bakal menjadi blogger y lebih terkenal.. kalah maklong dia.. hahahaha

    ReplyDelete
  10. best nyer dapat maklong macam GB...hoyehh :)

    congrats utk GB dpt anak sedara yg tiut ni :)

    ReplyDelete
  11. comeynye..dh lama x ada baby...tetiba rindu plk nk ada baby...

    ReplyDelete
  12. bestnya ada baby! mesti maklong tak puas2 kiss dan dukung dan take pictures. tak jauh sangat dengan birthday maklong, boleh combine celebration. This will be niece fevret. yg 1st selalu kan fevret, macam i dulu :D

    ReplyDelete
  13. silap tu bukan saya rindu kat mak long saya..tapi mak long saya rindu gila kat saya..he he
    comelnya GB..sekarang GB tau macam amna rasanya kan..dulu acik selalu rindu ngan anak sedara..sekarang ni rindu gila pulak dengan cucu sedara..

    ReplyDelete
  14. tahniah sbb dah dpt anak sedara baru..nak ade baby jugaklah mcm ni...gerammm kat baby..hehehe

    ReplyDelete
  15. ololo.. comelnye.. :)

    cepatlah besar ye adik syg.. kite besarkan empayar blogger ni.. hehehe..

    ReplyDelete
  16. memang comellllllllll sangat2..
    geram tgk pipi yang gebu!!
    ;)

    ReplyDelete
  17. comeinya.
    ciumkan utk aku sikit beb...


    .

    ReplyDelete
  18. bahagiakan kan dpt ulit bayi :)

    ReplyDelete
  19. comeinya,rasa cam nak ada baby plak !

    ReplyDelete
  20. Salam,
    Anugerah Allah ni ! Tengok gambar, teringat cucu2 atuk

    ReplyDelete
  21. tahniah dear...oke tu...bday dkt2...;)

    ReplyDelete
  22. saya suka cium beb....wangi!!

    tahniah pada gb dapat anak buah baru...sedap namanya.

    ReplyDelete
  23. Cutenya anak saudara mak long. Semoga si comel sihat sentiasa.

    ReplyDelete
  24. subhanallah! sesungguhnyer comey...

    ReplyDelete
  25. comelnya shifa.. macam maklongnya juga..

    ReplyDelete
  26. salam GB..comelnye..tahniah ye..arini besday kamu..eppy besday GB..hehhehe

    ReplyDelete
  27. sorang lagi ahli syurga dah mai... wangiiii kan, tak puas cium... orang tua2 kata budak2 wangi macam bau syurga.. :)

    ReplyDelete
  28. Syukur Alhamdulillah & tahniah Makcik GB ( :

    ReplyDelete
  29. Kakak masuk hari ini bertepatan tarikh ulangtahaun kelahiran GB.

    HAPPY BIRTHDAY GB... Moga beroleh apa juga hajat dihati...

    ReplyDelete
  30. comelnye GB:))

    eh birthday GB ye? happy bday dear:)

    ReplyDelete
  31. comelnya..... tahniah GB dpt anak buah.... dan happy birthday buat GB

    ReplyDelete
  32. bahagia punya Mak Long yang ada riba macam tilam VONO....zzzzzzz

    ReplyDelete
  33. nama yang sangat serasi, sama birthday dengan anak akaklah, GB

    ReplyDelete
  34. Alhamdulillah...congrats utk adik GB
    comel Nurul Syifa' nie
    sama seperti anak saudara acu...semoga membesar menjadi anak yang solehah..insyaAllah

    ReplyDelete
  35. ciumlah baby sepuasnya kerna salah satu bau syurga ada padanya... Wallahhualam..

    ReplyDelete
  36. alahai...c0mel nyer...c0ngratez yee kak GB...c0mel gilak..!=D

    ReplyDelete
  37. alahai...c0mel nyer...c0ngratez yee kak GB...c0mel gilak..!=D

    ReplyDelete
  38. alahai...c0mel nyer...c0ngratez yee kak GB...c0mel gilak..!=D

    ReplyDelete
  39. alahai...c0mel nyer...c0ngratez yee kak GB...c0mel gilak..!=D

    ReplyDelete
  40. alahai...c0mel nyer...c0ngratez yee kak GB...c0mel gilak..!=D

    ReplyDelete
  41. GB...adoyaiiiii...rindu plak dgn bau baby nihhh....iskkkk...baby gegirl plakkk.....i likeeee.....

    dia mmg nampak sgt suci kan...bersih takde dosa....

    ReplyDelete
  42. baby..comelnyaa..:)

    suka tgk baby br lahir..

    ReplyDelete
  43. semoga jd puteri yg solehah...Aminn.

    tahniah ye buat kakak GB dan GB sebab dpt anak saudara :)

    aunty tunggu belog awak nanti yer

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D