Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, January 19, 2012

Blogger Ketegaq

Ex BF Office, Taman Desa, Kuala Lumpur


Hari Khamis. Nak dekat-dekat raya Cina. Musim-baru-nak-bernafas-dah-kene-berkejar-ke-sana-ke-mari.

Time ni la rasa macam 'oh, bestnye kalau ada helikopter sendiri!' tapi dah tentu la itu cuma setakat berangan aje!

Time semua orang marah-marah sebab terkejar-kejar cek, boss pun marah-marah suruh kejar cek, kite pun marah-marah pasal cek jugak. Semua orang kene marah. Oh, boss pun kene marah jugak. GB yang marah!

*

Tadi ke Taman Desa. Singgah Faber Tower kejap. Owh, dah takde Touch & Go rupanya kat situ? Cemana boleh tak tau ni...? Konon nak beli Smart Tag. Sekali takde pulak.

Pastu nampak auntie jual gelang. GB pun pegi tengok. Nampak 2-3 yang berkenan. 5 hengget je satu. Sekali datang auntie lain terus ambik gelang yang GB berkenan tu. Sentap! Dia suruh reserve dan panggil menantu dia suruh bayar. Kecewa tau! Wuwuwu~

Sudahnya GB pegi beli nasik aje!

*

Singgah BHP Petrol untuk beli air mineral masa on the way balik opis. Budak cashier yang periang cakap beli Kinder Bueno dapat 10 point Bonuslink. OK. Sebab budak tu menceriakan maka GB ambik.

Sebelum sampai opis dah makan abis.

*

Kat opis pulak parking free (tepi bangunan) dah takde. Grr. Parking kat depan dan bayo je la untuk 3 jam terus. Kang tak payah la abang JPJ nak susah payah nak angkat wiper untuk taruk surat saman. What a day. Phew.

*

Dan akhirnya bila dapat duduk kejap kat kerusi, bukak komputer, klik Google Chrome, dan terus taip www.gadisbunga.com.

Terasa 'owhhh heaven nye....'.... Tempat terbaik untuk relaxkan otak sebab kawan-kawan yang best sumenye kat sini. Ailevyuol!

:D

P/S: Tegar heh? Heheheh~

31 comments:

  1. uncle pon datang sini untok rilexkan otak....

    ReplyDelete
  2. memang tempat terbaik duduk depan laptop...

    ReplyDelete
  3. betol..bila dpt tulis-tulis kt blog lps tu baca entri kengkawan pehtu baca komen kengkawan mcm release sket tensen kan..



    GB lmbt sgt amik gelang kan dah auntie tu rebutt

    ReplyDelete
  4. dok baca la nak tengok tang mana ketegaqnya?

    rupanya blogger tegar?
    haha

    ex-office sy dulu pun kat taman desa, slalu gk bli nasik kat gerai2 tp jln kat faber tower tu..lama dh xpg..teringat ada 1 gerai nasi kukus yg sedap tu =)

    ReplyDelete
  5. untungla masih sempat bukak blog.. :D

    sy?? huhu.. seminggu sekali pun susah.. :(

    ReplyDelete
  6. blog memang tempat terbaik untuk release tension ...

    ReplyDelete
  7. hihi..yeahhh...bloggers rock the world!

    ReplyDelete
  8. Mak tumpang gelak dan rilekskan otak di sini. Tadi, pagi2 lagi taring dah tumbuh sampai siap 'sound' kat satu mamat tu 'kalau Encik tak bangkrap, duit itu akan ada dalam akaun bank Encik'. Sapa suruh tak faham apa yang orang (anak buah mak) cakap berkali2 - asyik tanya 'duit itu masuk ke bank ke tak?' Dahlah ambik pinjaman, pas tu marah2/merungut2 keluarkan kata2 'macamlah duit itu bapak dia yang punya, orang nak pinjamn duit kerajaan'.

    Yang dia tu (mamat tu la), ambik pinjaman untuk beli komputer ke untuk buat belanja raya? Ish...

    Kan dah panjang mak tumpang membebl kat sini?

    ReplyDelete
  9. hehehe...semua org dok kejar mengejar2...kenapa tak kejar bos tu balik..kui3...

    ReplyDelete
  10. saya pun dah lama tak dapat melayan blog lepas settle kerja.. hari nie baru dapat.. huhhh.. heavennyeeee.. dapat juga melawat dan mengomen di blog kengkawan.. tak dapat melawat semua.. dapat melawat sorang dua jadi lah.. :)

    ReplyDelete
  11. wah...GB pulak marah boss yek..!

    what a dayyyy!
    hehehe..

    semalam..kami2 satu department.. hadiahkan boss kami hamper raya cina..

    senyum sampai ke telinga..dia tu..

    ReplyDelete
  12. gb

    as long as a day running smoothly..
    tak sabar nak tunggu esok kan...nak cuti panjang ni...

    ReplyDelete
  13. tertipu dgn tajuk entri GB.hehehe apa2 pun aku suka melepak ke sini.

    ReplyDelete
  14. hari hari kita pun ikut mood.. kadang2 ok, kadang2 hampeh..

    ReplyDelete
  15. tempat terbaik untuk lepak adalah dpn pc .

    ReplyDelete
  16. variasi kehidupan GB hari ini :)

    kinder bueno tu cedap weyhh..

    cantik cahaya yg menerjah ke ruang office tu..nostalgic

    ReplyDelete
  17. bestnya kat opis ada utan..ular kepala itam boleh tido..

    ReplyDelete
  18. salam kenal...

    kami pun nak jadi kawan2 yg best jugaa...

    ReplyDelete
  19. Awat nya ketegaq sangat ni haaaa....?

    ReplyDelete
  20. apa pasal untie angkat itu gelang...itu gelang saya tengok dulu...jadi itu gelang saya punya la.....miahahahaha

    ReplyDelete
  21. GB..betul tu..masa laptop rosak..rasa rindu sungguh nak klik dan baca blog kawan2 semua..

    ReplyDelete
  22. ur own domain..a place to relax. i tumpang eh relax sini, almaklum ana tak punya. Taman desa sounds and looks relaxing. Looking forward to next week, special day.. ;)

    ReplyDelete
  23. www.gadisbunga.com is an 'escape' ( :

    ReplyDelete
  24. akak suka la pembiasan chy matahari itu,,namanya apa? dr kamera GB ke? ohsem oke

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D