Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, January 17, 2012

Apa nak buat kalau mereka nakal?



A new office closer to home. With staircases to climb that will force me to exercise everyday. And an exercise machine ready in the office. And no Malay eating place except Mamak, Chinese Restaurants and Old Town White Coffee? 

Imagining myself looking like Catherine Zeta-Jones by end of this year.

2012 is gonna be a good year indeed. Hihi. :)




Yang bertulis dalam warna kuning tu adalah status fesbuk GB semalam, yang terpaksa GB 'hide' selepas beberapa komen gara-gara komen yang berbau nakal.

Lelaki dengan nakal memang tak boleh dipisahkan kan?

Huuu~

P/S: Sekarang ni GB kurang boleh tolerate (tapi takde la sampai marah) dengan benda-benda nakal macam ni. Mungkin sebab faktor usia. Atau kerana ada reputasi yang nak dijaga. Jangan marah eh... :)

60 comments:

  1. lelaki dan nakal...hmmm kalau lelaki dgn soleh ada tak?

    ReplyDelete
  2. nakal2 ni letak dkt pokok kena gigit dgn kerengga..msti comey..dah nakal sgt~~ ngeee... lawak je tu...huhu

    ReplyDelete
  3. itu tandanya adik k.ayu semakin matang

    pedulik budak2 nakal..
    kalau susah gak, biar kak ayu bawa rotan!!!!

    ReplyDelete
  4. Wah... anak mak mesti semakin comel nanti. Taklah kena usik dengan ayah lagi! :)

    ReplyDelete
  5. Lelaki mesti kena nakal... setakat mana nakal tu yang menjadi persoalannya... Persepsi soleh dan nakal tu berbeza... Lelaki soleh pun boleh jadi nakal jugak... Nakal tu juga boleh mengembirakan suasana kehidupan kita...

    ReplyDelete
  6. tapi kan i rasa girls' punya noti lagi berat. nak kena gugel ni rupa catherine zeta-jones. artis luar negeri, i tak up to date ;)

    ReplyDelete
  7. dah see her images. woaw. patut la abang2 jadi nakal.

    ReplyDelete
  8. dgn umur mencecah 30-an, kita secara semulajadi akan bertingkah laku sebegitu

    ReplyDelete
  9. tiada lelaki yang tidak nakal tau tak kak fid ? huhu

    lelaki soleh pun nakal, tapi mungkin nakal dengan isteri dia je.

    ReplyDelete
  10. @Fatin Mraz

    ehehh. hujung tahun eh? :p

    ReplyDelete
  11. @telor power

    nakal dgn soleh adalah dua benda berbeza. heheh~

    ReplyDelete
  12. @sea_lavender

    hahah. tahap bapak bapak orang cemana nak taruk kerengge ek? :p

    ReplyDelete
  13. @Citarasa Rinduan

    kalau budak budak saya sound direct aje kak. heheh~

    ReplyDelete
  14. @Kakcik Seroja

    hahaha. ayah kene cari modal lain la pulak..heheh~

    ReplyDelete
  15. @Izni Hafiz Abdul Rashid

    sebenarnya nakal tu perkara biasa. tapi kalu kenakalan tu boleh mengganggu sensitiviti org lain mcm sedara mara, ex lecturers dan bakal suami kalau diorg terbaca usikan macam tu kat fesbuk, kite kene peka juga... :)

    ReplyDelete
  16. @ummi5

    mungkin sebab i kurang noti kot...heheh~

    ReplyDelete
  17. @ummi5

    and when they relate to a scene in a well known movie yg ramai org tau scene apa, terpaksalah i amik langkah sewajarnya kan kak? heheh~

    ReplyDelete
  18. @sahromnasrudin

    petunjuk apakah itu? heheh~

    ReplyDelete
  19. @Erma Fatiha

    nakal itu lumrah tapi biar sesuai dgn situasi dan dgn siapa. :)

    ReplyDelete
  20. err... aku baik...

    kan?


    tapi yang lebih baik banyak...

    ReplyDelete
  21. nakal sikit ok...jgn melampau....

    tapi berpada kalau orang tak boleh terima...nanti tak elok namanya

    ReplyDelete
  22. @azam

    a'ah. nakal2 sikit2 kite terima punye... :D

    ReplyDelete
  23. heheheh..memang laki byk nakal...nakal sikit2 ok..jgn bnyak...ehhehe

    ReplyDelete
  24. nakal depan2 kita takpe..yg tak nakal..senyap2 ni yg bahaya tu GB..ehehee

    ReplyDelete
  25. Pindah lagi opis? Takde restoren Melayu, no hal, tapau aja dari rumah..hehehe..saya tak sempat nak online 3 hari sebelum ni becoz adik kawin...so tak tahu apa status FB GB tu..hehehe

    ReplyDelete
  26. abaikan je GB mereka2 yg nakal tu..sama la mcm kt sini, kedai melayu 1 pun xde..so 'tpaksa' masak hr2...hihi

    *masak sndri mkin naik badan..makin kuat makan =P

    ReplyDelete
  27. 2012, gonna be a better year indeed!

    ReplyDelete
  28. taksuka juga komen nakal walau org yg beri komen itu anggap biasa je...hihi..jiwa sensitip jugak ni

    ReplyDelete
  29. nakal dgn lelaki memang tak dapat dipisahkan..

    ReplyDelete
  30. GB..tak de kaitan dengan faktor usia..sebab GB muda belia..manis manja lagi..

    ReplyDelete
  31. komen2 nakal yg mcm mana tu???? hmmm...

    ReplyDelete
  32. hihi..komen nakal apa tu?


    kalau sy pon x suka sgt komen nakal sbb terasa cam sy ni murahan..(cam melampau jek bunyinya ek)

    ReplyDelete
  33. nakal yg berlebihan dan melampau memang perlu 'diperangi'

    ReplyDelete
  34. uncle punya YM id ialah 'idea_nakal'

    hehe

    ReplyDelete
  35. Lelaki yg baik adalah lelaki yg nakal ngan isteri dia je....miahahhahaha....sbb klu x nakal x happening rumahtangga wo!!

    ReplyDelete
  36. gB,
    contoh komen nakal tu kasi la satu.. hihi..

    kalau tak dapat macam catherine zeta jones, angelina jolie ke jessica alba ke ok gakk.. haha..

    ReplyDelete
  37. moga2 menjadi kenyataan...

    p/s : nakal itu kdg2 perlu.. kdg2 boleh meniakkan nafsu amarah.. bila usikannye tidak kene pd tempat..

    ReplyDelete
  38. @cikceriacorner

    nakal boleh, tapi kene sesuai le..hihihi~

    ReplyDelete
  39. @Daddy Ziyyad

    baca je ayat kuning tu. itu le status fesbuk saya. heheh!

    ReplyDelete
  40. @Ladysirna FA

    adakah kite makin sensitip sekarang ni? hehe~

    ReplyDelete
  41. @Anaa

    nasib baik akak tak sebut adele. eheheh~

    ReplyDelete
  42. aku meluat dgn org2 yg takde kesedaran sivik bila berkata2..nak ckp tak senonoh pun kena la tgk sensitiviti org..jgn main redah je..ye tak?

    ReplyDelete
  43. @fatt

    tengok sensitiviti dan tengok keadaan jugak. jangan la all the time je nak redah kan?

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D