Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, December 30, 2011

Temasek: Yang happening tapi tak pening


Quick hapdet eh:

Singapore ni happening kat city centrenye malam-malam. Masa GB ke sana, kitorang jalan on Christmas eve dan esoknya pun jalan juga. Sampai ke malam. Jalan kaki ok. Rasanya ada berbelas kilometer jugak kot kitorang sukat by feet dalam dua hari tu.

Sebenarnya pegi mana-mana pun, jalan kaki adalah cara terbaik untuk GB experience tempat-tempat baru dan lama. Bagi GB lah. Nasib baik 'orang sana' pun tak jemu bawak kitorang jalan sana sini, dan lebih nasib baik sebab GB pakai je slipar Asadi kaler hitam yang dah banyak berjasa tu, yang sebenarnya tengah dalam proses nak ditukar dengan slipar lain dah. Tapi slipar tu best. Kaki free dan stressless. Kejang pun kat betis masa hari balik KL. Slipar tu sebenarnya dah buruk, sebab tu everytime kalau gi solat GB risau sangat takut bila keluar je slipar tu dah takde sebab orang ingat tu slipar mesjid. Tapi alhamdulillah...jodoh kitorang masih kuat sampai sekarang. Hahaha!!!

*

Anyway, jalan di tempat-tempat happening ni best jugak. People watching dan tembak-tembak (hobi tegar nih!). Tengok orang parti-parti, mabuk-mabuk. Heheh. Walaupun malam tapi penuh dengan lampu. So takde masalah nak tembak-tembak. Tapi sebab hujan....banyak tempat takleh nak snap sebab sayang kamera weh!!!

P/S: Oh ye....sedikit benda. Ramai orang cycling di sana. Even ada track yang lebar untuk cyclist dan pedestrians. Pencinta alam sekitar mesti suka!

29 comments:

  1. Cycling bagus untuk kesihatan..:)

    ReplyDelete
  2. jalan kaki la syok. dapat tengok pemandangan. eh cantik ye temasek. saya dah tengok album awk kat fb. so niceeee

    ReplyDelete
  3. cantiknya...bergemerlapan gitu...

    ReplyDelete
  4. kena dera kan jalan kaki. kak enon, forever slippers, memang kuat jalan, lagi bila boleh gerak solo. eh ada album fb tapi tak dapat tengok. kalau senang hantar kan page yg i can view without account
    gambar northpoint traffic junction tu cantik. tak perasan bridge tu, i think namanya anderson, ada lampu.

    ReplyDelete
  5. Larat ke kerja kat KL cycling balik Shah Alam...ekekeeee...

    ReplyDelete
  6. Wow..
    Cantiknya hasil tembakan...
    Nanti bila di dubai.. Jgn lupa tembak yer...

    ReplyDelete
  7. kak dah pasang angan nak beli basikal.. hehhe

    ReplyDelete
  8. menembak di s'pore mmg best, kalau pakai camera dulu2 yg kena ganti filem, maunya bergulung-gulung spare dlm bag, nostalgia sungguh...

    ReplyDelete
  9. Dah lama betul mak tak mengayuh basikal - tak tahulah sama ada masih boleh imbangkan badan atau tidak! ;-)

    ReplyDelete
  10. pandai betul la GB ambik gambar..

    ReplyDelete
  11. berangan jugak nak g keja naik basikal..dr puchong ke PJ..

    hahaha

    cantik gambar :-))

    ReplyDelete
  12. hehehe.. kalau nak jalan kaki jauh2..best oo pakai slipar.. :)

    ReplyDelete
  13. setuju dgn GB yg jln2 adalah cara terbaik utk explore tmpt org.

    ReplyDelete
  14. ohsem nye pic ni..seronok baca ur journey kat sini :)

    ReplyDelete
  15. - Buat penembak tegar, berjalan kaki is a must! ~haha

    - Saya pun vote selipar Asadi is teh best, tak bleh celen slipar Croc celup saya! hahaha

    ReplyDelete
  16. GB, pic 2 GB yg snap?

    serious cntik!sgt!

    ReplyDelete
  17. x sabar dik akak nak sampai kesana ..
    dulu duk JB sebulan sekali singgah singapore .. skrg sejak pindah pahang , bulan 5 tahun depan baru nak jejak kaki selepas 18 tahun ;)

    memang kota yg happening diwaktu malam ..

    ReplyDelete
  18. Putrajaya di reka sebagai bandar yang sangat mesra basikal.... hinggakan parking basikal pon ada....

    ia di guna dengan sebaik-baiknya hanya oleh pekerja kontrak....

    orang malaysia tak berani park di situ sebab basikal oang-orang malaysia mahal-mahal harganya....

    ReplyDelete
  19. Uncle Gedek!sumpah betul =) pagi2 klu walking kt presint 11, sy nek atas bukit tu jerit kuat2..hoitt org Putrajaya!!bangunlaa bersenam =P

    *GB: Sy Jeles tgk gambar nie..huk88

    ReplyDelete
  20. oh GB mmg round selatan habis-habisan ya..x berjodoh kita nk jumpa kt JPO haritu ~hiks


    sy pon suka jalan pakai selipar jamban..bestt..tp mak sy x suka..dia paksa sy pakai kasut tinggi adoihhh

    ReplyDelete
  21. jalan kaki baru luas pemandangan ye tak? hehe ~

    ReplyDelete
  22. cantiknya gambar tu. betul-betul buatkan teringin nak pergi sana. :)

    ReplyDelete
  23. Dik GB, akak suka tengok gambar tu :)

    ReplyDelete
  24. sis serius wa rindu pada s'pore....hahaha tapi mcm malas nak tembak2 negara sana pasal kerap sgt masuk sana

    ReplyDelete
  25. GB..acik suka setiap kali GB leatak gambar yang ada cahaya berwarna warni tu..cantik sangat..

    ReplyDelete
  26. cantiknyaaaaa bandar singapura erk..tak pernah g punnn....dah lama tak kuar pekuh ni..hm...
    suker part selipar..hehe

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D