Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, December 28, 2011

Stori Mori Selatan Semenanjung Part 3: (Stulang Laut) Check In, dan jumpa orang 'sana'. :D

Singapore Trishaw
Lepas berpisah dengan Kak Ayu dan Kak Zakie, GB pun gerak ke JB...

*

Dalam pukul 3 lebih cemtu baru sampai Heritage Hotel kat area Stulang Laut. GB book hotel ni online disebabkan hotel-hotel lain suma dah fully booked. Macam biasalah: GB selalu terlupa nak book awal. Last minit baru teringat hotel tak book lagi. Tu pun nasib baik ada, dibuatnye takde? Tido mesjid la jawabnya. Hahaha!

Hotel ni tahap ok ok je la.... Setakat nak buat tido je....kire ok je la...walaupun kalau nak diikutkan banyak nak komplen. Hotelnye mengadap laut, nampak Singapore. Mungkin in the future it will turn out to be better sebab masa kitorang sampai tu masih ada part yang under renovation. . Untuk backpackers atau single travelers, sesuai la kot. Tapi kalau kawan-kawan plan nak berhanimun - pilih le hotel lain ok! Dah, malas nak cerita lelebih. Heheh.

*

Sebelum tu GB dah sms-sms dengan 'orang sana'. Kalau ikutkan dah petang macam tu, kitorang plan nak masuk Singapore pagi esoknye aje. So plam untuk habiskan hari tu dengan pusing-pusing JB je. Tapi 'orang sana' insisted to fetch us kat hotel dan bawak jalan-jalan Singapore. Kalau ikutkan GB segan sebab takut nanti akan susahkan mereka. Lagipun dah tentu-tentu kat Woodlands tu akan jem gile punye kan, sebab weekend and holiday season. Tapi 'orang sana' nak jugak. So takpe, GB setuju dan tunggu diorang sampai. Eksaited jugak sebenarnya. Sementara tu kitorang rehat dulu sampai tertido.....zzzzzzZZZZZ.....

*

Pukul 4. 'Orang sana' sms, cakap dah sampai. GB eksaited ok! Tapiiiiii.....kawan-kawan jangan fikir kelaut pulak ye.... heheh...

P/S: Lepas 10 tahun tak masuk Singapore, GB rasa Pulau Singa tu dah banyak berubah. Tapi GB tak gi USS atau Sentosa Island. GB lebih minat nak tengok benda lain. Next entri kite sambung ceciter ye... :D

29 comments:

  1. siapa pula org sana tu...

    kak ati dah dekat 20 tahun
    tak masuk singapura..

    org singapura yg murtad..hihi~

    ReplyDelete
  2. wah wah wah..bestnya jenjalan GB, pcl ni dah 30 thn lebih tak ke Singapura..huhu. ;P

    ReplyDelete
  3. aiseh, ni dah next next entry... 'orang sana' tak muncul2 gak.. suspens btol.. cepatt stori mori..

    ReplyDelete
  4. Kak Aina dah masukkan Kota Singa sebgai destinasi percutian keluarga untuk tahun hadapan. Kena menabung dari sekarang bukan senang nak bawak reramai nih...:)

    ReplyDelete
  5. fuh..! lepak habis.... sila panggung lagi.

    ReplyDelete
  6. orang kata kalau besar la dulang tu...kite bleh tadah kanvas khemah..lkagi besar..hehe..

    org sana nak bawak.. kita senyum jela..janji semuanya atas kerelaan hati.. =)

    ReplyDelete
  7. Mak laaaaagiiiii lama tak masuk Singapura walaupun satu ketika dulu pernah bercita2 nak jadi suri orang sana! ;-)

    ReplyDelete
  8. saya lagi lama tak jejak singapura, nama je orang Johor.. rasanya dah dekat 20 tahun kot..

    ReplyDelete
  9. ingat-ingat orang di sini yeeee....

    ReplyDelete
  10. alaa..kaka GB nie jalan jek..nak ikot!!org nak merayau tp xde geng..hoho

    ReplyDelete
  11. jeles ngan ko...leh jalan2 sambil jumpa "orang di sana"....

    ReplyDelete
  12. waa syoknya GB...
    jumpa blogger2 best! :)

    ReplyDelete
  13. ke laut sana haha..kena desak ke ;)
    nak ajak makan kat mana?

    ReplyDelete
  14. nak fikir kelaut jugak..hehhee

    ReplyDelete
  15. alahai, baiknya hati dia.hihi. tp kalau ada peneman yg tahu psal jalan2 kat singapore lg best nk melangkah jauh.

    ReplyDelete
  16. jeng2..
    jadi makin seriauuuuuu
    sungguh!!

    ReplyDelete
  17. sebab awak merajuk, uncle dtg baca, walaupun mata macam nak melekat dah ni.

    siapkah agaknya orang sana yang bertuah itu ?

    ReplyDelete
  18. wah...wah...wah.... kuat juga GB berjalan2 ek

    ReplyDelete
  19. ish! GB ni saje buat suspender..sape lah gamaknya 'orang sana'...tak sabau nk tahu ni...

    ReplyDelete
  20. saya tak pernah masuk spore..teringin....

    ReplyDelete
  21. saya tak pernah masuk spore..teringin....

    ReplyDelete
  22. dah lama tak sampai Singapore ... 2008 singgah kat changi sat jaa...

    ReplyDelete
  23. akak lum penah pg spore lagi.. harap2 adalah rezeki nak ke USS

    ReplyDelete
  24. Singgah Stulang membeli kopi...

    (get it?)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D