Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, December 27, 2011

Stori Mori Selatan Semenanjung Part 2: (Senai) Namanya Kak Zakie



Kitorang gerak ke Senai untuk aktiviti peluk cium dengan Kak Zakie seperti yang dah Kak Ayu stori mori di entri ini. Kak Zakie pun ada cerita jugak kat sini. Janjinye kat Kopitiam Cawan kat Taman Impian Senai nun... Kat situ tu laksa Johornye sedap!!! GB tak order tapi. Heheh. Just rasa Shu  punye sebab dia yang order. Shu tu member GB. Tapi Kak Zakie & Kak Ayu panggil dia Ku. Takpe, kite layan aje. Heheh.


*


Kak Zakie ni orangnya lawa. Kulit putih gebu. Senyum manis macam madu. Tapi bila GB amik gambo nye, dia tutup muka dengan henbeg. Siap bagi amaran dalam nada merayu lagi taknak ada gambar taruk kat dalam blog. Wah...lagi strict dari GB ni. GB sendiri pun dah publish a few gambo yang ada muka sendiri disebabkan aktiviti gathering yang berkembang pesat sejak akhir-akhir ni, tapi akak yang ni memang takmau langsung. Agaknya kalau dia ternampak kelibat gambonye di post kat entri ni mau demam sebulan agaknya. Terus merajuk takmo kawan dengan GB dah. Tak pepasal GB kene turun JB pujuk dia dan belanja makan laksa Johor. Silap-silap dia suruh belanja seafood kat KK, lagi naya. Untuk itu, GB batalkan je hasrat nak menaya Kak Zakie. Heheh!!!

*

Masa tengah makan, azan Zohor pun berkumandang. Lepas tu bila abis, pakat-pakat angkat tangan nak baca doa. Umairah lead baca doa. Ye, dia lead. Jangan tak tau. Tapi dia lead baca doa makan la. Hahaha! Comel sungguh! Keletah! Bijak betul anak dara Kak Ayu tuh. Kalau GB kawin umur 25 silap-silap anak GB pun dah besar tu dah. Eheheh....

P/S: Petang tu jumpa orang Singapura. Next entri ye...next entri. Hihihi~

31 comments:

  1. sungguh kan GB.. kak zakie tu mmg sangat pemalu..
    comel loteh orangnya...

    dik, kak kan syer gak cerita ngan en zalie pasal umai baca doa makan..

    en zalie bantai gelak tak ingat dunia..
    hahahhahahah

    so sweet.
    thanks atas kedatangan kamu bersama shu..(heheheheh, sungguh kak boleh tiak dia ku pulak..) pitammmmmmm

    nanti2 jemputlah lagi ya. kak sedia menunggu

    ReplyDelete
  2. @Citarasa Rinduan

    cerita Umai baca doa makan tu mmg legend kak! hahaha!!

    *

    nanti saya pegi lagi kak. kompem! :D

    ReplyDelete
  3. Alaaa tak dapatlah saya melihat Kak Zakie yg putih gebu tu ... hehehe

    ReplyDelete
  4. Aduh... tinggi melangit memuji pun tak dapat kakak nak belanja makan. Adik-adik kakak betul buat kakak terduduk malu tau...

    GB bagi tahu Shu... kakak mohon maaf tersilap tulis nama. Lain kali dtg lagi ye dik...

    Next tunjuk gambar bermandi sirman lampu di S'pore ye:)

    ReplyDelete
  5. teringin nak tgk muka kak zakie close up..hehehehe

    ReplyDelete
  6. SALAM,
    BILA DAH CERITA MACAM NI, TERINGIN PULAK NAK TENGOK MUKA SI MANIS TU.

    ReplyDelete
  7. @Kakzakie

    akak tgh duduk lagi ke kak...? hihihi~

    udah udah le tu, dah boleh bangun dah tu...heheh~

    ReplyDelete
  8. @C-I-K-I-N-T-O

    hahaha! mesti dia akan tutup2 muka jugak. heheh~

    ReplyDelete
  9. @luahfikiran

    kalau kak zakie baca mesti merah padam muka dia! hahaha!

    ReplyDelete
  10. GB..bagi la acik tengok gambar kakzakie yang lawa putih gebu tu..nak berkenalan jugak..

    ReplyDelete
  11. lama aku tak datang sini..ohhh rindu blog kengkawan!!!!!

    bile plak ko ke senai neh?

    ReplyDelete
  12. mana kak zakie tu ... tunjuklah ...

    ReplyDelete
  13. Kak Zakie boleh geng dgn akaklah, tak nak letak muka kat blog :)

    ReplyDelete
  14. wahh, memang tak dapat nengok muka kak zakie la ni, harus jumpa face to face, hehe

    ReplyDelete
  15. Tak jadilah mak nak turun ke Johor, takut nanti TERakam dan TERsiar gambo Hjh. Zakie...hehehe...

    ReplyDelete
  16. Memang ramai blogger pemalu tak suka publish gambar. Takpa, kita faham dan hormat prinsip.

    tapi kalu ada kenduri atau gathering, janganlah boikot tak datang pula semata-mata takut orang snap gambar ya...

    Tak sabar tunggu citer Singapore!

    ReplyDelete
  17. waw best nye gathering..baru gempak blogger kita :)

    ReplyDelete
  18. salam gb..bestnye...seronoknye...

    menambah kawan ukhwah pon terjalin..

    lama xjumpe gb kan..hehehe

    ReplyDelete
  19. cepat sambung.. cepat sambung.. orang singapore tu gentleman ke lady..??

    ReplyDelete
  20. My dear..

    nampaknya permintaan ramai tuu nak tgk wajah manis kak Zakie...rasa nak juga akak berkenalan nihh..:)dah lah manis..baik hati pula yaa..:):)

    ReplyDelete
  21. huh? xtvt peluk cium ekk..
    gB, meh ler dtg kat teganu lak... huhuhu

    ReplyDelete
  22. nanti belanja saya laksa johor jugak okeh!

    ReplyDelete
  23. alhamdulillah..semoga ukhwah yang sedia terjalin kan semakin erat lagi...

    ReplyDelete
  24. ira pon ada gambar blatarkan marina bay..heee..unik kan?tp siang la..

    y GB snap tu cantik sgt!:D

    bestla GB dpt mkn sedap2 siap ada resipi lagi..heee

    pss : komen atas ni xleh komen kat entry bwh tu..huuu tu y komen cni..;p

    ReplyDelete
  25. Td sy pergi melawat kt blog2 yg GB mention tuh..

    Wahhh...akhirnya dpt gak sy tgk gambar GB :) Meriah sgt tgk gambar dorang.

    Nnt ada masa dtg jejalan kt umah sy plak ye GB :p

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D