Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, December 15, 2011

Rojak



Ye. Harini GB rajin. Rajin hapdet. Heheh.

Sebenarnya GB tengah blank. Tengok plan sejam, lepas sejam macam tu jugakla rupa dia. GB tengah takde idea - maksudnya GB kene gi cuti. Cuti tak semestinya kene pegi keluar negara atau ke negeri sebelah. Tapi kalau dapat apa salahnya kan? Heheh....

*

Tadi GB bersiar-siar kat taman opis GB ni. Cari idea konon... Ada satu lorong kalau kita pegi, dia menaik bukit, lepas tu nampak Menara Telekom tersergam depan mata. Macam mana GB boleh tak perasan selama ni.... Tapi tadi mendung la, dan kamera pun tak bawak. Dah la sekarang ni musim hujan. Nanti kalau cuaca cerah GB akan cuba tembak dan share kat sini.

**

Dalam seminggu kebelakangan ni ada dua ekor burung kuning berparuh pink selalu terbang-terbang depan opis GB. Tapi..asal dia landing kat port baik je, mesti GB tengah bizi la...ataupun bateri kamera tengah caj la..last-last diaburung terbang cemtu aje. Tak dapat nak amik gambo baekk punye. Dapat tu dapat la tapi gegar la. Hangin... Saiz dia lebih kurang macam burung gagak. Ada sesapa tau nama dia? Bulu kuning paruh pink saiz gagak ye....huhuhu~

***

Semalam GB jumpa kawan yang comel bermata bulat tu kat klenet dia. Telinga GB tersumbat. Lepas dia usha-usha dengan kamera Mission Impossible dia, katanya ada jerawat 2 bijik dalam telinga GB. Isk. Bahana makan udangkah? Kihkih! Sudahnya dapat antibiotik - ok, GB cuba abiskan. Huhuhu. Tapi semalam tak dapat berbual panjang dengan dia, padahal banyak kot nak borak. Ye la...orang lain pun sakit jugak tengah tunggu turn. Wuwuwu....

****

GB nak amik gambo kilat. Tapi belum dapat. Haritu haritu gigih jugak standby kamera masa tengah driving kot kot kilat nak muncul. Masa tu memang musim selalu kilat. Tapi tak dapat lagi so far. Dengan alignment kete yang tak berapa nak balanced, dengan nak kontrol kamera lagi kat sebelah tangan, so at the moment....takpe. GB hold dulu. So sekarang ni GB berserah kepada nasib saja. Harap dibernasib baikkan lah GB nak tembak gambo kilat ye. Huuu...

*****

Bila bizi ni kan, GB selalu tak dapat catch up dengan member-member. Sebab tu dalam minggu lepas dengan minggu ni GB cuba catch up dengan seramai mungkin member. Bayangkanlah...banyak stori mori yang dah nak basi tapi GB masih tak tau lagi. Kadang tu ingat member masih tengah couple, tup tup rupanya dah breakup. Siap dapat message kat fesbuk untuk update GB apa cerita. Itu belum lagi pasal member yang dah beranak dua tapi anak 1st nye pun GB belum jenguk lagi, padahal rumah bukan jauh pun. Duh....GB...GB....

Tapi drawbacknya pulak....hari-hari GB balik lambat sikit ke rumah. Kesian pulak kat mak. Siap mak marah tahi lalat kat dua-dua tapak kaki GB ni sebab asyik nak berjalannnnn je keje. Tapi takpe mak, musim catch up meng catch up ni dah hampir berakhir. Pasni boleh la beronggeng kat rumah pulak. Huhuhu...

******

GB tengah usha-usha pamphlet Tourism Malaysia belah-belah Pantai Timur nih, dan pada masa yang sama dah book hotel untuk jalan-jalan sambil menembak kat Singapura next week, dan tak lupa jugak event blogger gathering Ahad ni kat rumah Dato' LF. Oh, Sabtu ni GB kene beli bahan buat makanan nak dibawak ke gathering tu. Kalau GB tukar menu, kawan-kawan tak marah kan....? Heheh.

Kepada yang pegi....kita jumpa di sana ya. :D

P/S: By the time GB abis menaip ni, idea masih belum nak datang. Hihihi...

56 comments:

  1. insyaallah kalau ada rezeki boleh le jumpa GB...ada bawak bunga tak? hehheeee...

    ReplyDelete
  2. BEST KAN KALO DPT SNAP GAMBO KILAT.. :)

    ReplyDelete
  3. Hahaha... kakcik baca catatan GB kata demi kata, ayat demi ayat. Sangat menarik.

    Minggu depan kakcik akan berjalan ke Utara lagi. Harapnya cuaca akan baik2 saja. InsyaAllah. :)

    ReplyDelete
  4. hihi,kali ni betul2 bnyak citer dlm 1 entry.hihi.

    jat xde idea dan2 rasa lapor.terus trun cr makanan.pas2 sejam makan2, baru start bt kerja balik.

    ReplyDelete
  5. wah pjg nya citer GB hari ni...JS lum smpt nk updated busy teramat dgn sbpa..huhu..

    kalau dpt ambil gambar kilat nti citer ye nk shoot camne...hehe

    ReplyDelete
  6. Cantikla gambar kat atas tu GB :)

    ReplyDelete
  7. eipp! behser tuh.. asik nak bercuti ajer..
    nak mai east coast jgn lupa singgah tgk anak buah kt cni oke?

    ReplyDelete
  8. Aku syak burung migrasi kut...
    habis musimn dia pun hilanglah.

    ReplyDelete
  9. oh ya... pasal nak tembak kilat tu..

    Kamera stand still, cuba guna shutter lambat (1-3 saat), dalam waktu kelam/gelap... lepas tu buat beberapa kali. lepas tu berdoa agar ada satu shot yang mengena...

    jari tak terkejar kecepatan kilat. Dari mula mata nampak kilat sampailah nak bidik kamera pastu jari nak tekan punat... kilat pun dah selamat pergi. Kalau tak, takkan ada peribahasa "pantas seperti kilat".. kakaka

    selamat mencuba... aku dah dapat satu.. yeay!

    ReplyDelete
  10. haru biru kalu GB tembak kilat n den rambut GB tercacak2....

    ReplyDelete
  11. Idea apa erk....idea memblog erk.....ahakz....slow lah jebat ni.....

    Kasi gambo paling menarik KILAT tu erk...

    ReplyDelete
  12. aku harap kilat tak tangkap gambar kau lak masa tuh.. :)

    ReplyDelete
  13. btul2 rojak ni sis hihihi santekk sgttt pic di atas :)

    ReplyDelete
  14. GB bawak bunga pun dah ok..baru namanya GB kan hihihihhhhh

    ReplyDelete
  15. LEN KALI.. KITA NAK SEPETKAN SIKIT MATA KITA LAH....
    HIKSS....

    hok aloh.. caps lock..

    ReplyDelete
  16. dlm takda idea memacam GB tulis hehe..


    cemana leh jerawat tumbuh lam telinga?

    ReplyDelete
  17. kaann..kadang2 satu hari duk zoom in..zoom out..tak jugakberubah plan tu..hihuhuh

    ReplyDelete
  18. burung tu mesti burung angry bird yg tersesat...hihihi mish u GB ;)

    ReplyDelete
  19. ooo..baru tahu dr.singa
    bermata bulatt..patut pandai
    snap picca..hehe

    ReplyDelete
  20. akak pun macam kakcik.. nota ngan titik pun akak baca.. kikiki..

    jerawat ke tahik telinga banyak tak korekkk ni..?? :)

    ReplyDelete
  21. huihh....banyak tu idea menulis kat velog..hohoho
    p/s: usha2 pantai timur? eh i ols ada kat pantai timur la.. jemput, jemput! hehehe

    ReplyDelete
  22. kdg2 tmpt menarik yg berada dekat ngn kite, kite x pernah perasan kan?
    tmpt yg jauh tu nak pergi la plak..

    ReplyDelete
  23. @JunAina

    saya bawak hati yg berbunga. boleh dak? :D

    ReplyDelete
  24. @kakcik

    kakcik, naik gunung jerai ke blum? tu daddyziyyad dah naik gunung jerai.

    semoga dipermudahkan perjalanan kakcik dgn cuaca yg baik. :D

    ReplyDelete
  25. @jemarisuri

    doakan kejayaan den mengambik gambo kilat yo! heheh~

    ReplyDelete
  26. @Dinas Aldi

    ihihi mekasih....dkt npe menghala ke federal hiway. :D

    ReplyDelete
  27. @Fatin Mraz

    kalau saya pi bercuti insyaAllah saya singgah. kalau gi sebab keje mmg susah sikit nak melencong. :D

    ReplyDelete
  28. @Aku

    gambo kilat ko tu la yg buat aku jeles sampai nak tercabut rambut tahu?

    ok, aku ikut petua ko step by step. tapi ko tlg doakan sekali ye. huhuhu~

    ReplyDelete
  29. @jeBateja

    amvoi222....satu gambo pon belum dapat ko dah demand lelebih. nak kene ni....

    *

    idea design la jebat....

    ReplyDelete
  30. @ghost writer

    kalau aku tak buat salah insyaAllah takde kene tangkap. huhuh~

    ReplyDelete
  31. @DrSinga

    sepet cemana pun nampak bulat jugaklah~ hehe

    ReplyDelete
  32. @Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

    yg tulis tu tak pakai idea sebenarnya. main taipppp je. heheh.

    jerawat ni tumbuh sebab mkn udang kot? eh?

    ReplyDelete
  33. @Anaa

    ihihih. membebel dalam bentuk entri. ngeee....

    *

    dr singa kata tahi telinga saya sikit aje. heheh

    ReplyDelete
  34. @Elyn

    bukan idea entrylah...heheh~

    *

    so, ke pantai timur kita? :D

    ReplyDelete
  35. @Mimi Jazman

    my telinga is getting better. tengs dik. :D

    ReplyDelete
  36. Selagi masih solo inilah langakah panjang dik... kakak dulu cuti je jalan tapi biasa dgn kawan office... dah kahwin, ada anak kena tunggu dan plan cuti sebab kadang ada yg tak sama dia busy kita ok - dia ok kita busy...

    ReplyDelete
  37. @Kakzakie

    takpe kak. saya pun agaknya sementara single ni la kot boleh beronggeng sana sini. bila dah kawin nanti saya akan cuba ajak asben saya pulak beronggeng sana sini. eh? hahah *kompem org fikir 10 kali nak kawin dgn gb. hehehe~

    ReplyDelete
  38. Aku doakan semoga ko dapat mengambil gambar kilat dengan selamat sejahtera hendaknya...

    bahaya sebenarnya kalau nak ambik semasa ada kilat...

    ReplyDelete
  39. @Aku

    ko doakanla aku selamat jugak ye.

    jgn la gambo kilat berjaya amik tapi aku pulak tak selamat...heheh~

    ReplyDelete
  40. selamat menghabis kan antibiotik kak GB..haha..burung paruh pink..??nice bird..catch it f0r me..bole..??haha

    ReplyDelete
  41. wah seronoknya GB!

    selamat bercuti nt..:D

    ReplyDelete
  42. subhanallah..cantik sgt gambar ni !!!

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D