Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, December 19, 2011

Pasca gathering: Kenapa dalam banyak-banyak memory card, virus mesti pilih memory card GB?



Bila tengok suatu event di mana semua orang pakai name tag dengan nama pelik-pelik, semua boleh jadi tukang masak, semua pegang kamera dan mengetik sana sini macam paparazzi hatta gambo makanan pun semua disnap, semua orang beramah mesra macam dah kenal lama walaupun sebenarnya baru 1st time jumpa, bila semua orang macam tetamu dan semua orang macam tuan rumah...tahulah awak orang bahawa mereka semua itu adalah blogger. Heheh.

Seronok bergather-gather sekali sekala macam semalam. Thanks to uncle Dato' LF dan isteri sebab sudi beri tempat untuk kitorang bersilaturrahim dan makan-makan sampai terduduk. GB lambat sampai (maaf.... :D). Menu pun lari jauh. Konon nak bawak apam indon, last-last baca mentera terbalik kat tongkat sakti, maka terjadilah bihun goreng. Hihihi...

*

Gambar ada, macam biasa. Tapi bila balik, masa transfer gambo masuk laptop, baru perasan banyak gambo yang dah hilang dan tak boleh view terus. GB syak memory card kene virus atau mebi efek heat atau magnet dari mana-mana. Gambo gathering yang masih ada tu terus ditransfer masuk ke laptop sebelum perkara yang lebih buruk terjadi. Tapi stok gambar 2 minggu yang selebihnya - hilang. Termasuk la gambo site. Waduh....tak pepasal kene gi lagi sekali sebab nak amik gambo. Selalunya tabiat GB adalah terus upload masuk komputer lepas dah snap-snap, tapi yang gambo yang diambik sejak 3 hari lepas tak sempat nak upload terus sebab sangat bizi. Sedih sebab kene buat keje dua kali, tapi redha. Ada hikmah le tu. Heheh!

*

Anyway, semalam adalah sangat seronok. Terima kasih kepada semua. Pasal memory card dan gambo yang hilang itu? Alah, small matter. Everyone should lose something in order to gain something. And in my case, the memory and friendship built are far more precious than the lost. Tapi dalam hati berharap jugak la yang gambo-gambo yang hilang tu akan muncul balik. Hahaha!!!

May Allah bless us all. Amin. :)

P/S: Oh ye. Cool kan sume orang pakai name tag yang bertulis nama blog memasing? :D

44 comments:

  1. seronok dpt jumpa GB semalam... best kan perjumpaan semalam.. ada rezeki insyaAllah kita jumpa lagi..

    ReplyDelete
  2. hehehe....memory card GB terbaik agaknya

    nice pic

    ReplyDelete
  3. SALAM,
    DAPAT BERTEMU DGN GB DAN RAKAN2 BLOGGER YG LAIN DI ALAM NYATA ... HEBAT ... BARU KENAL TAPI MESRA MACAM DAH JUMPA LAMA ! INSYAALLAH, PERKARA YG BAIK BEGINI TAK AKAN TERHENTI SETAKAT INI ... KITA AKAN PANJANGKAN LAGI .... TENGAH MEMIKIR2 NI, APA LAGI NAK BUAT. KITA TERUS BERHUBUNG

    ReplyDelete
  4. Semua peganga camera ye GB... nasib baik ada juga gambar di snap masih terselamat, bolehlah kakak share lihat sama...

    ReplyDelete
  5. sedih sbb KC tak ada ... huhu .. I miss all the fun.

    ReplyDelete
  6. Hope everyone had a good time. Like you said friendship gained is far more precious than the lost pics.

    On the other hand, bad things do happen, so, best thing is transfer your images as soon as practicable

    ReplyDelete
  7. yang nama blog panjang2 mesti name tag nye panjang jugak.
    ekeekekek

    ReplyDelete
  8. waaa...best2...jumpa 2,3 orang jer blogger..tu pun sebb kawan sendiri...heheh

    ReplyDelete
  9. lain kali kena bawak dua kamera! haha

    ReplyDelete
  10. Kakcik sedang sakit kepala - hendak ke klinik sekejap lagi. :(

    ReplyDelete
  11. GB yang mana satu..??

    Tak kan takde yang tolong snap gambo GB.. ehehh...

    ReplyDelete
  12. seronok dapat jumpa GB
    dan terima kasih FM tu..bila tengok terbayang wajah GB yang manis.

    ReplyDelete
  13. ~ the memory and friendship built are far more precious than the lost ~

    uncle suka dan setuju sesangat dengan kata-kata hikmat ini.

    untuk mengubat luka GB, sila lihat update terbaru kat dinding uncle.

    ReplyDelete
  14. lenkali jgn berangan je nak bawak apam indon, wak indon pon boleeee... eeeeE wak dh dateng niiii nk komen komennnnn..........

    ReplyDelete
  15. bestnya korang smua...kita yg jauh ni just tumpang hepi je. Nak join xdpt..urmmm..next time korang smua wat perjumpaan kat ghanu pulak boleh????? muahahahha :P

    ReplyDelete
  16. jeles tau tengok gambar2 yg menarik..yg paling best name tag tuh!!...:)

    ReplyDelete
  17. huwaaaa tak dap at join semalam ...

    ReplyDelete
  18. bestnya dapat join gathering2 cmni
    :)

    ReplyDelete
  19. kenapa PCL tak perasankn kehadiran GB ye..ahh!

    ReplyDelete
  20. best..best..best!!

    tak leh lelama ni

    MIL ada kat rumah..huhu


    p/s:TQVM for the flower..sukaaa!!!

    ReplyDelete
  21. meriahkan dan seronok...

    terima kasih ye ole2 dari sabah tu...bile tengok teringat kat GB yg manis tau...

    ReplyDelete
  22. sonoknyaaaaa... jeles sbb tak leh join..

    ReplyDelete
  23. gambar ilang? haish!!! penat posing~

    ReplyDelete
  24. sy tabik GB begitu tenang bila virus rosakkan hasil keje GB..kalau sy mungkin dh ribut taufan haha

    ReplyDelete
  25. "Konon nak bawak apam indon, last-last baca mentera terbalik kat tongkat sakti, maka terjadilah bihun goreng" hahaha....boleh pula jadi macam tu.. :)

    ReplyDelete
  26. gB, terima kasih bagi ole2... tak letak kat fridge sebbab banyak tangan2 nak menggapai pokok pisang tu.. boh kat besi kat kepala katil.. ok? kehkeh..

    bihun goreng tu akak tapau.. kat umah baru terasa lapau,..

    ReplyDelete
  27. takda rezeki la tu gambar hilang, yg penting ukhuwah sudah terjalin!

    rasa ralat jg x dapat join gathering ni, huhu, maybe next time insyaAllah..

    ReplyDelete
  28. salam.. saya singgah sebentar sahaja , maklumlah sedang bekerja. Semalam sempat saya klik sana klik sini dengan kamera murahan dan hp samsung..Sebenarnya saya dah biasa buat kerja ini walaupun tak de tauliah. Dimana sahaja saya akan ambil gambar......

    ReplyDelete
  29. GB, tunggu ahkak 'glemer'kan lagik awk kt siri 2 nooo... entri GB mmg selalunyer menarik smpi ahkak tatau nk komen per dh pasal kagum sgt2...serius neh tau...

    ReplyDelete
  30. wahh bestnya..hee

    nak lagi gambar GB! :)

    psss : kalo org simpati mmg anoying kan...

    ReplyDelete
  31. eh sgt cool!hihi

    Gb,dato 2 pun blogger ke?

    ReplyDelete
  32. Tingat GB kata semalam: “saya suka gambar candid!”

    Yeahhh hasilnya hebat!

    ReplyDelete
  33. Memang seronok semalam, semua beronok2 yer.. Jom nengok gambor2 gathering lagi di

    http://wanabaik.blogspot.com/2011/12/1st-attended-gathering-blogger.html

    ReplyDelete
  34. GB kita umpama satu family besar kan..usik mengusik dan hilang segala duka lara..

    ReplyDelete
  35. tag nama dia style kot..

    hehehe.. :)

    ReplyDelete
  36. lepas ni nak join lah gb, buleh? :)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D