Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, December 8, 2011

Otai itu Old Timer. Kan kan?


Bila wak otai turun padang, banding dengan gB yang baru nak belajo...terhendap-hendap la budak gB yang baru nak belajar tuh sambil gigih mencuba supaya gambo KLCC dia takde noise banyak sangat, tapi tolonglah sedar yang budak gB tu takde tripod, sebab tu terpaksa jugak pakai setting ISO tinggi sebab nak harapkan tangan yang steady tu...alamat gegarlah......Ergh! Ok, masuk 'tripod' dalam wishlist sekarang!

Bila tengok gambar dari kamera seorang otai, malu gB nak taruk gambar ni. Tapi ok la dari takde...heheheh. Kawan-kawan nak tengok otai punye gambo yang superb tu? Sini meh.... :D

Tapi wak itteww dan drSinga kata gB pandai amik gambo. Hihi, time kaseh!!! Tengkiuuuuu....(terharuuuu...!) :D

P/S: Bukan setakat nyamuk, tikus mondok dengan cencurut pun ada kat situ! Isk!

52 comments:

  1. bukan iso tinggi lagi banyak noise ke beb...?



    .

    ReplyDelete
  2. @tasekM

    a'ah. mmg banyak noise. tapi sebab takde tripod, kene pakai jugak la.

    ReplyDelete
  3. GB otai??

    cantik lah gb gmbr ni

    ReplyDelete
  4. dah mula test power gajet aritu ye? nti ko ulas sama ada kamera ni punya performance camne...aku ingt nak amik seketul next year

    ReplyDelete
  5. @azam

    gb budak baru belajo. gambo wak yang gb bagi link itu lebih superb lagi. cer tgk...cer tgk...

    ReplyDelete
  6. @fatt

    gambo malam with manual setting - banyakkkk lagi yg aku kene belajo beb. kalau gambar buruk kene salahkan aku, sebab kamera tu bagus. org lain amik jadi lawa je. heheh~

    ReplyDelete
  7. cantik .. tapi cantik lagi gambar yang uncle ambil dan tunjuk dalam entri ini ...

    http://al-lavendari.blogspot.com/2011/12/wordless-wednesday-13-hasil-buruan.html

    uncle baru perasan awak tak tengok lagi.

    ReplyDelete
  8. @al-lavendari

    vahhh...mmg keles uncle punye tembakan! hihihi!

    ReplyDelete
  9. GB pandai la amikgambar....ala GB..angkat la seketul..bukan mahal pun.. dalam 150 dah boleh dapat yang ok punye... =)

    ReplyDelete
  10. heeee malu pulak wak sipemalu nii, wak bukan otai wehhh wak pon tengah bajar tembak2 foto niii..... eeeeE wak dh datang niiii nk komen komennnnn..........

    ReplyDelete
  11. Pd KC, GB mmg pandai ambek gambor. gambor KK tu sume lawo2. hihi.

    ReplyDelete
  12. cantiknya gambar:)

    tak pakai tripod pun ok je GB, hehe..pendapat org tak pandai photography;)

    ReplyDelete
  13. It is a sin to capture night photography without a tripod, unless you have a super steady shakeless hand! hahaha..

    Tapi takpe, better to have a high noise pic rather than no pic at all(sebab nak tunggu ada tripod !) :P

    Nice capture GB !

    ReplyDelete
  14. Hah...lepas ni sure GB akan tunjuk gambar tripod baru,ekeke.

    Nice pic :)

    ReplyDelete
  15. akak jugak berpendapat, gB pandai amik gambar.. amik gambar pun perlu bakat kan gB, tak sumer orang pandai nengok shot.. hikhik..

    ReplyDelete
  16. uiks dah dekat dah dengan pejabat BB..nape tak singgah?hehehe

    ReplyDelete
  17. GB

    tripod RM50 leh dpt dlm mudah...

    x mahal pun..hehehe

    ReplyDelete
  18. hehe looks peaceful and noisy to me ;)
    nak pegi tapi takut la u kata a t.mon
    and c.rut :D

    ReplyDelete
  19. Macam amek dari tasik titiwangsa je gambar tu... ehehh..

    Akak ni lagi la.. satu kamerapun takde.. masih mengharapkan belas ikhsan kamera enpon cap ayam tu je.. huhuhu...

    ReplyDelete
  20. oops i meant NOT noisy. tak faham photographer's lingo :D

    ReplyDelete
  21. kak aina penah ambil gambo KLCC dari angle lebih kurang cam gitu tp hanya dari kamera chap ayam...:)

    ReplyDelete
  22. @Queen

    bulan ni tanggungan 4 tayar tu tu nak kene bagi nafkah....wuwuwu~

    ReplyDelete
  23. @wak gelas

    pemalu betul wak gelas itu kan...? heheh~

    sila komen komennn lagi wak... :D

    ReplyDelete
  24. @kakchik@ella

    alaa KC...nanti pegi umah uncle dato; LF bertambah kembang la saya....heheh.

    tengkiu KC...! :D

    ReplyDelete
  25. @CikGu Ma

    mekasihhhh....tapi tak puas hati lor - bengap bab nak setting white balance. heheh~

    ReplyDelete
  26. @Ladysirna

    kdg tu GB pinjam je dahan pokok, tapi semalam yg ada pokok kelapa je - takde dahan. heheh~

    ReplyDelete
  27. @Daddy Ziyyad

    tapi dosa ni tak payah bertaubat kan dedi? heheh~~~

    sebenarnya setting utk yg takde tripod ni lain dari yang ada tripod. mmg kurang puas hati bab noise tu lah tapi at least kite adjust la sana sikit sini sikit to get a better snap..

    ReplyDelete
  28. @~najwa~

    sementara tu bumbung kete pun boleh ganti tripod. kehkehkeh!!!

    ReplyDelete
  29. @Anaa

    ngeee...tengs akak. gb budak baru belajar... :D

    ReplyDelete
  30. @BitsBest

    hihihi...den ni pemalu orang 'eh. ngeee~

    ReplyDelete
  31. @littlehumblelynn

    hmmm... *sambil urut2 dagu....

    nak try tgk kat cash converter lah. agak2 leh dapat murah tak?

    ReplyDelete
  32. @ummi5

    hihi. depan tu mmg peaceful tapi belakang lagu arab bagai!!! hahaha!!!

    t.mon dan c.rut tu tak takut org kak. rasa nak tembak je sekor2. isk!

    ReplyDelete
  33. @~ Cik Azz Abu Bakar ~

    a'ah kat taman tasik titiwangsa.

    saya pun selalu gak tembak pakai henpon sekarang ni. hihihi~

    ReplyDelete
  34. @ummi5

    ahahaha...comel la u kak! nanti bila saya gi spore saya cerita apa bende yg noisy tu ye kak. :D

    ReplyDelete
  35. @JunAina

    kamera cam ayam saya tak bawak semalam. tapi kalau kene settingnya cantik juga gambar, walau pun cap ayam kan kak? :D

    ReplyDelete
  36. Cantik aper gambo ni! Composition pun okay.
    Hah jgn tunggu lama sangat tripod tu...nanti di ambik org.

    ReplyDelete
  37. cantik..........heee..:)

    nt beli tripod tau!heee

    dear, awk pkai nikon ke canon?

    ReplyDelete
  38. @de engineur

    takde. cari kat kedai lain pulak. heheheh~

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D