Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, December 21, 2011

Musim


Garcinia mangostana - Manggis

On the way nak ke site di Chini, nampak gerai kecik jual buah tepi jalan. Terus berenti!

*

Pakcik bagi manggis. Katanya fresh dari pokok. Makan sebijik. Sedapppp....!!!

*

Pastu makan durian pulak sebijik. Fresh baru jatuh dari pokok. Sedapppp....!!!

*

Pastu beli durian. Konon nak bawak balik umah. Nanti balik karang tak lalu dah jalan tuh. 3 bijik 10 hengget aje. Dijamin sedappp....!!!

P/S: Tengah-tengah dok makan tuh boss pulak telepon tanya dah sampai site ke belum bla bla bla. Adeh, potong lah! Boleh pulak dekat gerai buah tu ada line Digi. Sebelum tu harrommm takde line.

34 comments:

  1. Esok atau lusa nak singgah kat kampunglah... nak makan manggis segar dari ladang juga. :)

    ReplyDelete
  2. @kakcik

    lain betul dengan rasa manggis yg beli kat pasar malam tau kakcik...terasa ke'fresh'an nye...hihihi~

    ReplyDelete
  3. beli banyak sikit.. orang jb teringin.. ahaksss

    ReplyDelete
  4. gB,
    kat tasik chini le pulak..
    tangkap gambo bebanyak ek?
    btw..jumpa blogger best,kan?
    heheh

    ReplyDelete
  5. line yang harumm..cantek isi manggis, saya ske tp tk de plak kt sini :)

    ReplyDelete
  6. @Citarasa Rinduan

    ihihi...ala kak. kite beli durian kat jb aci tak? :D

    ReplyDelete
  7. @Anash

    a'ah kite kat chini. :D

    jom nanti kite bergather2 lak nak tak? :D

    ReplyDelete
  8. wahh bestnya manggis.bstnya kalau duk kg sekarang.hihi

    ReplyDelete
  9. @Tihara

    awak kat mana? meh sini. sini ada manggis. :D

    ReplyDelete
  10. @zati embong

    dok kg org lain pun boleh tahan bestnye. hihihi~

    ReplyDelete
  11. isi dia cun...rasa pun mesti cun...

    ReplyDelete
  12. hmmm.. manggis...
    memang sedapp...

    ReplyDelete
  13. tgk isinya ... dah telan air liur ..

    ReplyDelete
  14. GB..alahai..nape la tunjuk gambar buah kegemaran acik..sedapnya

    ReplyDelete
  15. orang kata, durian panas, manggis sejuk...

    tak boleh bertemu dalam perut, nanti bergaduh.. betul ke?

    ReplyDelete
  16. salam gadis bunga yang comel. cantik manggis itu...

    ReplyDelete
  17. kat tempat saya dorian 7 biji 12 hengget je...sedaap..

    btw, cantik gambar manggis itu

    ReplyDelete
  18. tiba-tiba cik ina terliur nengok manggis tu, terasa masam manis,teringat kat kampung duk bawah pokok manggis sambil makan manggis
    : )

    ReplyDelete
  19. kalau pcl tutup je hp time2 cmtu...mau2. tgh menikmati durian....huhuuu

    ReplyDelete
  20. Orang kata buah manggis buah yg tak menipu sebab kalau jumlah tampoknya 6 isi dlmnya mesyi 6.

    ReplyDelete
  21. Bkn main putih ye isi ye..dah lama x mkn manggis

    ReplyDelete
  22. Line DIGI tu dah pandai bawak bau deriyan ke idung bos!

    ReplyDelete
  23. hitam hitam si tampuk manggis
    walaupun hitam dipandang manis



    ok. ditujukan kpd diri sendiri.
    chiow!


    kahkah!

    ReplyDelete
  24. Geram tengok gambaq manggis tu, rasa macam boleh capai :)

    Err, macam berhantu pulak line Digi tu naa, hehe

    ReplyDelete
  25. Wah...best nye nmpak!!!!
    Teliur plak!
    Heee

    ReplyDelete
  26. Sedapnya jalan jalan makan buah =)

    ReplyDelete
  27. tu tangan sapa kat bawah tu...?

    boipren?

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D