Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, December 5, 2011

Keajaiban KK: Day 3 - Hampir pulang ke sarang ~



Selepas cuci mata di Tanjung Aru, kitorang ke Pasar Filipina untuk mengempiskan wallet. Tepi laut letaknya. Shopping harta karun tiram (mutiara lah...heheh) sikit, souvenirs sikit, jajan-jajan tempatan sikit dan kemudian layan sunset tepi laut. Time ni memang syahdu gile sebab lepas ni GB nak kene gi airport dah. Disebabkan kesuntukan masa, GB tak dapat teruskan plan nak ke One Borneo dan usha baby GB di Signal Hill, sebagaimana yang GB impikan dalam entri ini. Takpe lah, there is always next time, bisik hati GB. Ecewahhh! Lagipun GB dah penat dan taknak susahkan Hubert dan Justyle lagi. Diorang pun mesti dah penat jugak kan? So GB plan nak tido airport je.

Bila dah petang, GB dihantar ke airport. Said bye bye to the couple and sambil GB tahan syahdu sebab dah nak balik, dan tahan hidung sebab bau buah bundu yang hampir GB giveup dan nak bagi kat Justyle tu. Dan pada masa yang sama GB belum solvekan lagi cara terbaik nak sorok bau buah tu. Dalam beg GB time tu ada roti. Kalau tak silap roti boleh kurangkan bau yang kuat-kuat, jadi GB ingat nak taruk buah tu dalam plastik roti dan sorok dalam kain atau apa sajalah asalkan bau dia hilang. Hahaha!!!

GB terus pegi surau sebab time tu Asar dah nak abis tapi GB belum solat lagi. Jadi alang-alang ingat boleh la nak buat caj bateri kamera dan netbook sekali sambil mengerjakan buah bundu tu. Tapi sekali tengok takde power point dowh kat dalam surau Airport KK...kecewa! Tapi papehal pun, solat la dulu kan? Dah alang-alang tu, setelkan Maghrib sekali. Lepas solat, GB switched on netbook sebab niat nak update blog sikit dengan baki bateri yang ada sebelum tiba-tiba keajaiban terjadi.....(tolong nyanyi lagu Sailormoon sekarang! Kalau tak tau sila klik sini...heheh)

P/S: Sambung kendian eh? GB janji entri lepas ni adalah finale cerita jalan-jalan kat KK ni. Heheh. Ye..GB faham.....faham sangat....cerita macam duduk bertahun je kat sana. Hehehe!!

27 comments:

  1. nice KK...makan pun xdelah mahal sgt.....

    hehehe....saya pun pernah sampai kk
    kejap je.....hehehehe

    ReplyDelete
  2. Cantik pandangannya ..
    suka suka suka!

    :)

    ReplyDelete
  3. Amboiiii... budah gB ni... iya2 kakcik baca, bersambung lagi rupa2nya... :(

    ReplyDelete
  4. hhehe.. lom finale lagi rupanya... berapa episode finale daa.. hihi.. sib baik citer best.. :)

    ReplyDelete
  5. keajaiban berlaku..bila tgk battery notebook GB full..? hehe..

    terlalu banyak perkara yang menarik berlaku masa GB kat sana...pastinya banyak episod... tul tak..? ;)

    ReplyDelete
  6. buat suspension orang jer .. apalah agaknya keajaibannya itu ?

    ReplyDelete
  7. akhirnya cerita bersiri ni hampair ke episod akhir..

    cik gadis bunga.. next time nak pi sana ajak ler sya sekali ekkk.. huhu

    ReplyDelete
  8. Lagi Sailorman saya tak tau, kalau suruh nanyi lagu Doraemon, boleh!! hahah

    ReplyDelete
  9. Cantik gabungan 4 gambar dlm entri ni. Nmpk mcm ringkasan kepada lawatan sekitar filipino market lah plak.

    BTW, hubert & justyle tu tour guides GB ka?

    ReplyDelete
  10. GB..cantik..tah bila la nak tengok denga matakepala sendiri pulak

    ReplyDelete
  11. Pernah sampai sana dulu. memang cantik!

    Pandai gb ambil gambarnya..nice!

    ReplyDelete
  12. tu yang atas jeti tu tengah bagi makan ikan ek?

    ReplyDelete
  13. AKK OK JE BACA STORY GB..MENARIK, PATU BERJAYA TK BW BLK BUAH BINJAI TU..??

    TERINGAT PANTUN MAK AKAK:

    "BUAH BINJAI BUAH BINJUT"
    "CUKUQ MISAI, CUKUQ JANGGUT"

    PANTUN ORG BELAH UTARA :)
    BUAH TU SEDAP DIBUBUH DALAM SAMBAL BELACAN..FUHH

    ReplyDelete
  14. keajaiaban apa tu GB? buah bundu tetiba ilang bau kah?

    ReplyDelete
  15. gB,
    buah bundu tuh camneh rupenyer?

    ReplyDelete
  16. tunjukkan gambar buah bundu tu bleh?? rase cm x prnh tgk je.. hehehe..

    GB pergi sane sebenarnye berape lame??

    ReplyDelete
  17. tetiba rasa rindu nak k epasar filipino tu.. nak carik pearl.

    ReplyDelete
  18. emm jumpa pakwe hensem laa tu kan..dulu akak pn minat tau citer ni...hehe

    ReplyDelete
  19. gB..
    kiranya citer2 gB ni dah jadi macam Ombak Rindu...
    sebab rata-rata dimana-mana ramai yg memperkatakannya... :)

    ReplyDelete
  20. saya enjoy baca entri psl kk nie..sebabnya saya dah lama tak sampai cane huhuhuhhhhh

    ReplyDelete
  21. salam GB..

    wow bestnye..kite pon lama xg sabah..cantik gambau yg awak amik..:)

    ReplyDelete
  22. wak pon sukak pegi KK jugakkk... eeeeE wak dh datang niiii nk komen komennnnn..........

    ReplyDelete
  23. ingat kan entri last dah rupa2 nye ada sambungan lagi ek...hehehee

    ReplyDelete
  24. memasng cam cerita bersiri dah ni GB, tak sabar nak tahu apa jd lepas GB switched on netbook tu...

    ReplyDelete
  25. salam GB, menarik blog anda..
    saya dari theothersclan.blogspot.com baca entri anda dari blog mazidul akmar, minat cerita seram sertai kami di theothersclan.blogspot.com
    tq...

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D