Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, December 16, 2011

Kadang-kadang kan, jalan kaki lebih best dari berkereta


Istana Kehakiman Putrajaya

Tadi kan, GB nak pegi Jalan Ipoh. Pehtu sangkut kat jammed dekat KL. Dataran Merdeka tutup sebab besok ada event. Kene la kitorang melencong ikut Lebuh Pasar. Pastu ntah cemana boleh pulak terpegi sampai ke Jalan Parlimen pastu patah balik nak ke Jalan Raja Laut.

Banyakkkk benda best untuk ditembak kat sekitar KL ni yang kite susah nak nampak kalau berkereta. Kalau jalan kaki, merata ceruk boleh nampak.

*

Disebabkan tu maka GB pun lalu kat kawasan Taman Tasik Perdana. Terus terimbau masa zaman studi dulu. GB pernah sukat berjalan dengan Puan Bestie Fatin Mraz dari Sogo ke Taman Tasik Perdana, pastu patah balik ke Sogo, gi Jalan Masjid India dan terus ke Pasar Seni. Amik-amik gambo, sebijik macam tourist. Tapi lepas tu kene hantar filem gi cuci kat kedai la...heheh...

Rindunya waktu tu..... :D

GB memang suka berjalan. Literally. Tapi bila kawin nanti GB takdela nak jalan-jalan macam tu dah kalau asben tak bagi... (tau takut! hahaha!!!)

P/S: Semalam masa tengah minum dengan Tina dan Azreen, tetibe ada suatu suara menjerit memanggil gadisBunga!!!! Pergh, macam drama! Hahaha!!! Nak tau sapa? Jeng jeng jeng....

30 comments:

  1. kalau kita ada kereta, kemudian kita sengaja jalan kaki, memang best.

    tapi kalau kita jalan kaki kerana memang tak ada kereta, tak best.

    ReplyDelete
  2. kehkehkeh.. peminat setia sama hobi menembak rupanya.. cuma yang sorang tu suka tembak diri sendiri aka syok sendirik..larikkk lagi..

    ReplyDelete
  3. jalan kaki seronok tapi ketiak jadi berlendir yang tak seronok...

    ReplyDelete
  4. @Tihara

    terbeliak mata gb mencari empunye suara. hahaha!!!

    ReplyDelete
  5. Jln kaki mmg best dgn syarat no hurry. Waaa .. terjumpa uncle gedek ye? kecilnya dunia ..

    ReplyDelete
  6. @kakchik@ella

    strolling2 aje. slow2. tapi kalau hujan mau berlarian cari tempat teduh. hahah~

    *

    sungguh tak sangka uncle gedek boleh cari kitorang di situ. hahaha!!!

    ReplyDelete
  7. strolling.. hehee.. lama dah tak buat xtvt itu..

    mmg KADDANG-KADANG jln kaki lg best dr berkereta..namun, JARANG-JARANG nk dibuat...
    kalo leh nk park dpn tmpt yg nk dituju..

    =}

    ReplyDelete
  8. mujur x tersedak air tuh..hahah

    ReplyDelete
  9. pandai GB buat suspen ye..siap ada jeng jeng jeng lagi..

    ReplyDelete
  10. cemtu, cari lah asben sama kepala.. tentu dia tak marah jalan-jalan sebab dia pun suke.. heheh

    ReplyDelete
  11. zaman2 uni ni mmg kuat jalan kaki GB. skrg ni xde la.pemalas habes.hihi

    ReplyDelete
  12. sy xpernah sampai putrajaya apatah lagi kt situ. huhu

    jom singgah http://syoknyerblogging.com/v1/

    ReplyDelete
  13. mmg seronok sapa kata jln kaki xseronok? depend pada situasi la...biasanya aku suka jalan kaki kalau nak merayau2

    boleh jumpa mcm2

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. aku lagi :



    nice picture sis, menarik

    ReplyDelete
  16. kalau suhu kat malaysia ni 15 darjah celcius, hari hari saya sanggup jalan kaki kat tgh2 KL tu..hahaha

    ReplyDelete
  17. jauh pjalanan,luas pengetahuan..hehe..untunglah kak GB dpt jln2..sy d0k umh m'hdp buku..haha..demam PMR mlanda suda..haha

    ReplyDelete
  18. jauh tuu dr sogo..heee..

    Ira pernah jln kaki dr pudu ke times square je..tu pon cungap2 gak la..kekkee ;p

    mmg seronok kalo sekali sekala jalan kaki kan..?

    ReplyDelete
  19. bila jalan kaki...rasa macam....................

    pelakon korea.....waaaaakakakakaka...sial gelak sila gelak......

    jeng-jeng-jeng tu blog dia simple jer.setiap entry ada muka dia....tak der panjang berjela nak cari idea...tapi komen banyak giler!!pergh!!! tak nak komen kat situ..komen kat sini..kalau dia baca nasib la....bukan apa..tak nak buat orang kembang..wakakakakaka....larikkkkkk

    ReplyDelete
  20. Jln kaki memang best! boleh spend bnyk masa tengok pemandangan mcm dlm gambar ni, siap dgn kesan penataan cahaya

    ReplyDelete
  21. suka bonar menembak erk....gambo2 awekz tak de ke..???

    ReplyDelete
  22. wow.bile nak kahwin tu cik gb?

    hahahaha

    ReplyDelete
  23. Cantiknya gambar tu!!!, Profesyenal betul.

    ReplyDelete
  24. uncle = sesuatu...?

    macam hantu la pulak...!

    haha

    ReplyDelete
  25. gb nanti bila akak kat KL leh lah kita sama-sama jalan-jalan dan menembak ei

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D