Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, December 22, 2011

Epic. Ikon. Dan sedikit pasal cerita tak kisah.

Durio zibethinus - Durian

Orang Malaysia. Penggemar durian khususnya. Kelibat dan baunya. Kisah mereka: Epic.

Bagi penggemar durian, mereka macam ada antenna yang otomatik boleh mengesan kewujudan durian. Kalau terlepas sanggup patah balik. Kalau tak boleh patah balik, sanggup lintas jalan. Semata-mata kerana buah yang berkulit macam dinosaur nih. Sungguh epic!

*

Kisah tak kisah:

GB tak kisah kalau tidur dalam bilik takde aircon, asal jangan ada nyamuk. Tak kisah makan simple asal sedap secukup rasa. Tak kisah tak bermekap asal jangan busuk. GB tak kisah terdengar bunyi ayam berkokok masa bangun tidur, tapi sangat kisah kalau dengar bunyi alarm orang bilik sebelah yang dah bunyi nak dekat 10 kali tapi masih tak reti nak switch off. *nak marah boleh? :D

P/S:  Pasni nak gi cari kelibat ikan toman. Harap-harap jumpa. Heheh...

42 comments:

  1. Ikan toman?
    jangan buat main..
    boleh makan orang tu...
    baik2...

    ReplyDelete
  2. GB..nak menunaikan permintaan AL ye..
    GB...apa tak buat macam cerita P.Ramlee.tu..dah alarm bunyi lama sangat..he he

    ReplyDelete
  3. Kes marah kat orang bilik sebelah la ni, ya?

    'mak' nak sarapan dengan durian pagi ni! :)

    ReplyDelete
  4. haha...gambar durian tu memang terbaiklah!!...

    ReplyDelete
  5. ketuk pintu bilik orang sebelah tu dan cakap "apa kau ingat kau sorang bayar sewa" dengan nada p.ramlee
    hihihihi

    ReplyDelete
  6. ikan toman ? mau bikin apa itu, dibela ke dimakan ?

    dan lagi satu, Wakjan tak makan durian uhuk uhuk sob sob ruginya ...

    ReplyDelete
  7. salam melor sukaaaaa sgt makan durian mungkin sebab kita dtg dr tempat yang femus dgn durian

    ReplyDelete
  8. aduhai dear..
    Berkelip-kelip akak nengok gambar isi buah durian tu haa...sedapppp jee nampak..!
    Tak nak ajak akak sorang ke..:p

    ReplyDelete
  9. nama saya bla bla
    tinggal di bla bla
    hobi bla bla...
    bilangan adik beradik ba bla bla...
    makanan kegemaran....tak suka durian cikgu.... :P

    APA aku mencarit ni..hehe

    ReplyDelete
  10. I pun tak kisah org makan durian / borong balik bnyk bnyk bnyk durian tapi jgn lah penuhkan rumah tu dgn bau durian smpai berminggu2. Dahlah kedap udara, mabuk wei dibuatnya!

    ReplyDelete
  11. statement yang bawah tu ....CA suka.... Cukup bengang kalau ... on alarm .. tapi 10 kali bunyi tak reti nak off... Mau nak bagi pelempang saja ...


    Pagi ni baru je tersepak buah durian ..... aduhai .... cari penyakit betul

    ReplyDelete
  12. salam...nahas...tidur tak pakai baju

    ReplyDelete
  13. pulut + durian + santan nak manis tambah je sekit gula...mak mertua lalu kat belakang pun buat tak tau sahaja...hahahaa...

    perghhh...menggoda la gambaq durian tu...

    ReplyDelete
  14. Durian... rugi tak makan dik...

    Tidur mati atau jenis letak jam loceng jauh dari katil malas nak off itulah jadinya...

    ReplyDelete
  15. bestnya kalau ada dusun durian dan makan durian dalam pondok bawah pokok durian...

    ReplyDelete
  16. GB
    Tak dapat ikan toman...ikan bujok pun jadi...



    Psssttt.....kenal ke bujok?

    ReplyDelete
  17. durian?ooooo..akak paling sensitip bila dgr nama buah tu sebab..sukerrrr sgt...

    ReplyDelete
  18. 2 orang anak saudara acu tak suka durian...bau pun diaorang tak tahan


    p/s:GB,jom teka harga kasut acu :)

    ReplyDelete
  19. kenapa sumer blogger tayang gambar makanan yg mengiurkan nih

    lapar nih..

    apapun -

    x kisah kalo org malas mandi
    asalkan x busuk
    jangan hati busuk!!

    ReplyDelete
  20. ketuk dinding tu, jerit "oii orang sebelahh, bangunnn laaa".. hahahaha..

    ReplyDelete
  21. mahu balik kampung... makan doyannn!!

    ReplyDelete
  22. Tahu rancangan Andrew Zimmern di TLC yang makan macam2 belik pelik dan jijik? Sehebat hebat di (kononnya makan benda2 pelik), dia mengaku tak boleh terima rasa & bau durian, walaupun dah try buat kali ke-2 !

    ReplyDelete
  23. nampak gayanya GB mcm sedang bercuti sakan nie...

    ReplyDelete
  24. well..durian is my fav ever!!.. best nye GB :)

    ReplyDelete
  25. jat penah suruh adik kejar ayam jantan yg x reti2 nk diam. petang2 pn nk berkokok.jat baru nk lelap.hihi

    ReplyDelete
  26. Bunyi alarm bilik sebelah?? kalau alarm kawan sebelah-sebelah cam ne?

    ReplyDelete
  27. gB,
    gambar durian itu sangat mengiurkan...terasa macam..nak balik kampung 'karate' pokok duria supaya cepat gugur..hahah..(ingat ko 'oltoman'???)
    selamat berlibur di chini...

    ReplyDelete
  28. Uncle dan durian umpama superman dan kryptonite...

    ReplyDelete
  29. @Acik Erna

    kurang tercapai permintaan itu...hihihi...

    *

    gb rasa nak tendang2 je dinding tapi nanti takut roboh pulak. ngeee

    ReplyDelete
  30. emm GB gitu yer nama saintifik durian dah mcm nama dinosour gak..haha

    akak rasa camera powershot A2200 tu kalau sbg kamera backup @ nd camera oke kot...for beginners...

    tp untuk yg pro dh mcm GB nanti cepat bosan cepat sngt pndai godek2 kalau kamera tu sbg kamera utama..
    amik ixus pun oke gak :D

    ReplyDelete
  31. SELAMAT BERJALAN DAN NGAMBIK GAMBOR...

    HOK ALOHHH...CAPS LOCK

    ReplyDelete
  32. ikan toman?

    GB nak buat apa?hee

    durian mmg xleh dipisahkan dgn msyrkt kita..:)

    ReplyDelete
  33. Tak kisah makan lauk nasi dgn telur goreng je, sedapkan GB...

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D