Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, December 15, 2011

Baby shiape ni.....? :D

Hai! Nama saya Adik Iffah! :D

Ehem. Mak dia kat sini ha.... maaf mak Adik Iffah...saya tak mintak kebenaran. Tapi harini mood saya nak berbaby. EH????

*

Semalam kan, GB terfikir ni: Senang je nak ada baby sebenarnya. Kawin, pastu tunggu 9 bulan, pastu bersalin, pastu tunggu 2-3-4 bulan, baby dah makin besau, meniarap, merangkak, berjalan, tumbuh gigi, tup tup dah beso. GB tengok kawan-kawan macam tu - tahun lepas single mingle lagi, tetiba tahun ni dah ada baby, tahun depan baby dah beso, tup tup dengor pregnent lagi. Alangkah bahagia....

Tapi lepas tu kan, GB pasrah..... Proses nak kawin tu la yang paling susah sekali!!! Calon asben, di mana kamu???? Nak ada baby!!!

P/S: Errr...tak emo kan? Tak kan? Hihihihi~


71 comments:

  1. bertabahlah...semoga asben yg dicari dpt ditemui a.s.ap agar blh cepat berbaby..yeehaaa..x sabo nk tgk muka bb gB!!

    ReplyDelete
  2. bukan semua orang rezeki murah gb~~ingat lepas kawin ble terus dapat anak ke? he~~

    *soalan popular lepas baru kawin:

    bila nak ada anak?

    keh keh~

    ReplyDelete
  3. GB...benda apapun kalau buat ngan air lior memang mudah. bila kawen tanggungjawab besau, bila ada anak bertambah besau masa tu terasa alangkah bahagianya org bujang!

    ReplyDelete
  4. ada jugak yang kawen tgu 9 thn takde gak bby..huu...namun harta dan anak2 hanya perhiasan dunia :)

    ReplyDelete
  5. :) tak salah perigi mencari timba.....

    cubalah....hehehe, mana tahu rezeki

    ReplyDelete
  6. tolong jgn buat saya meroyan dengan entry ini. waaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  7. nak baby jugaaaaaaaaaaaaaaa... cedey la....

    ReplyDelete
  8. Nak dapat baby tidak semudah menyebut ABC.

    Jadi menantu kakcik nak? Eh! tak boleh la... Along dah bertunang, Angah dah ada makwe. Bangcik dan Adik kecik lagi.. :(

    ReplyDelete
  9. aku pun nak gak.... nak tambah sorang dua lagi...Ada sape-sape nak kasi tak?

    Time baby to ketawa dan berkeletah comel, aku bela. Tapi bila sakit demam, nanges malam-malam sampai bengkak2 mata tak tidur, masa kena basuh uk-uk.. aku pass balik kat mak-bapak biologi baby tu sekejap.. boleh?

    Bela baby bukan macam bela ikan Arowana. Ikan Arowana, kalau dah tak best, bolehlah campak semula ke dalam kolam, atau digoreng je. anak manusia tak bleh...

    ReplyDelete
  10. @Elyn

    uishhh...gb pun tak sabar tgk muka baby sendiri...! hahaha!!!

    ReplyDelete
  11. Kita bela baby doll je la GB... Baby doll pun comel jugak... mcm Barbie. tu... hihihi..

    ReplyDelete
  12. @Tihara

    sebenarnya papepun balik kpd ketentuan Allah jugak kan? :D

    ReplyDelete
  13. @cik fiza

    erk. ramai la pulak geng kan? hahaha!!!

    ReplyDelete
  14. @kakcik

    ala kakcik niiiii!!!!! menantu angkat takleh ke kakcik? ngeeee~

    ReplyDelete
  15. GB,GB,GB...
    mengandung beranak memang senang je bunyinya..membesarkan nanti penuh jerit perih dn banyak pengorbanan tau dik..bila meningkat remaja lain pula kisahnya..

    tapi apa2 pun akak doakan 2012 nanti GB bertemua sidia yg bakal bg GB baby..ngeeee

    ReplyDelete
  16. kalo percaturan hidup semudah itu
    1-2-3

    best kan!!

    malangnya x sumer mudah begitu

    ada yg kawin bertahun2 masih belum rezeki lagik utk ada baby..

    ReplyDelete
  17. nak kawen jugak,boleh? jom masuk pencarian asben malaya?

    ReplyDelete
  18. @Aku

    sape cakap aku nak goreng baby tuuuu???

    ReplyDelete
  19. @nyanyisunyi


    ehehe..sampai 3 kali akak sebut nama GB ekk..ngeeee~

    ReplyDelete
  20. @littlehumblelynn

    cuma bila ada yang nampak mcm semudah abc tu la yg buat kite tertipu..wuwuwuw~

    ReplyDelete
  21. @Zie

    awak tu dah ada calon. dah dah dok tepi diam-diam. huhu~

    ReplyDelete
  22. kadang2 jeles dengan kawan2 yang senang sangat peknen

    kita tengok macam 'popping out like rabbits!'

    sedangkan kita tunggu 3-4 tahun pun tak sampai2 juga...

    tapi sume tu rezeki Allah kan? bila tiba masanya mesti DIA akan bagi juga pada kita ^_^

    positif... positif...

    ReplyDelete
  23. insyaallah xlama lagi sampai la seru..sampai la jodoh gb amin..then da boleh dukung bebi sendiri kann =)

    ReplyDelete
  24. ko dah post n3 nih...
    aku syak esok ada la yg masuk minang nih...





    .

    ReplyDelete
  25. @~mrs azmi~

    aha betul. suka je tgk org ada baby, dulu kecik, sekarang dah boleh jalan dah. :D

    ReplyDelete
  26. ha ha ha..saya pun nak baby gak la..teruja dgn entry GB..

    ReplyDelete
  27. hehehehe..

    besar tu tanggungjawab huhu

    ReplyDelete
  28. doa + usaha GB...
    tapi jgn "jual mahal" sangat...ekekke

    *gadis semanis awak mesti ada peminatnya...

    jgn lupa jemput kawan2 blog ye..

    ReplyDelete
  29. kita geng tapi saya pun takmo emo2 sangat...lalalala...

    ReplyDelete
  30. GB..sayang..sory..acik ter gelak pulak..
    kalau tulis macam GB tulis memang senang..tapi kenyataan nya..tak sesenang itu ye sayaaang.
    kalau acik ada anak besar dan kerja bagus acik dah pinang GB dah..

    ReplyDelete
  31. Saya setuju kata tasek. Lepas ni adalah yg masuk meminang tu.

    Tapi tak semestinya lepas kahwin terus mengandung. Ada yg diuji bertahun2 takde anak....

    ReplyDelete
  32. psstt.. dengan yang nk gi obersi tu
    tak jadik ke...

    ^______~

    ReplyDelete
  33. baby tua nak?

    ambik uncle buat anak angkat!

    ReplyDelete
  34. Kah kah kah ....

    Pi bela baby tua tu (pakcik Gedek)...

    Dan saya sokong statement Bujal.

    Saya doakan GB cepat menikah, dan cepat dapat baby. Aminnnn

    ReplyDelete
  35. gB, dulu masa akak single, bila nengok besfren kawin tak rasa apa lagi.. bila tengok dia pregnan terus akak meroyan.. meroyan nak kawin.. hihi.. lepas tu gigih carik boifren... sib baik jumpa.. moral: kena gigih carik.. carik kat mana? hmm, kat mana ehh..?? :)

    ReplyDelete
  36. jap.. lupa nak komen gambo.. sat lagi mak dia emo lak.. kekeke..

    adik iffa yang comel, lote, gebus.. segebus omak nya.. hikhik..

    ReplyDelete
  37. ana ko kemain yer? ahahahaha... patut aku cari AI x jejumpa, rerupernyer mai main2 kt 'umah' kak GB yea? semer yg akak nk ckp depa yg kat atas dh komen so akak setuju ajer.... mender yg nmpk senang x semestinyer buat pon sonang....ihihihih

    ReplyDelete
  38. @ORLANDO AHMAD

    manusia mmg dilahirkan untuk memikul tanggungjawab...

    ReplyDelete
  39. @PUTUBAMBU

    ada peminat pun takde maknanya kalau sorg pun tak menjadi. eheheh.

    tunggu kad saya nanti!! :D

    ReplyDelete
  40. @Yunus Badawi

    cuma at least kalau dah kawen tu, ada la lesen nak pregnen kan? huhuhu~

    ReplyDelete
  41. @Anaa

    oh...kene cari ek? tapi nak cari kat mana kak? gb ini adalah manusia pemalu yg serba kekurangan....org tgk gitu2 aje. huhuhu~

    ReplyDelete
  42. @Anaa

    lagi tgk gambo adik iffah, lagi den raso nak ada baby!!!

    ReplyDelete
  43. @akuzle ayu

    pinjam kejappp je kak...hihihi.

    biasalah org tak penah ada, tau cakappp je. ngeee~

    ReplyDelete
  44. cute lah budak ni...siap ngan head-band macam hulubalang plak.

    gambo time budak-kiut ni merangkak ader tak?

    ReplyDelete
  45. GB yg baik hati, takkanla takda kumbang hinggap?

    InsyaAllah adalah nnt tu jodoh tu, belum sampai lagi je;)

    ReplyDelete
  46. @floyd

    hmmm...gamba merangkak ek...? nanti tunggu 18/12 ni..saya suruh dia merangkak nak amik gambo. heheh~

    ReplyDelete
  47. @Ladysirna

    yg hinggap tu ade kak...tapi sengat dia bisa. heheh~

    ReplyDelete
  48. abang saya single & available.. tak handsome tapi ada manisnya. Nnti saya aturkan blind date, nak?

    ReplyDelete
  49. @sudipVSsenduk

    hensem bukan kriteria pentinglah.. *blushing... :)

    ReplyDelete
  50. hee..insya-Allah GB akan bertemu si dia yang terbaik dari Allah..

    teruskan berdoa..:D

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D