Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Saturday, December 31, 2011

2011: Sedikit Review. Dan 2012: Sedikit Pengharapan

ui


Sebenarnya entri ni lebih kepada peringatan untuk GB. Konon macam summary tahun ni dan azam tahun depan lah. Tapi kalau kawan-kawan nak baca pon bolehhhh... :D

*

2011 adalah tahun yang average untuk GB. Dari segi pencapaian career, GB masih kat tempat lama. Tapi lebih banyak projek berjaya dilaksanakan berbanding 2010. Tanggungjawab juga makin besar. Tapi, sedikit insentif dari boss buat GB boleh terus stay (walaupun GB dapat rasa yang boss dah hidu niat GB nak berhijrah...heheh). But as I always told myself, kalau setakat nak berhijrah dalam negara jugak mungkin tak kot sebab boss GB yang sekarang sangat 'menjaga' kitorang staffnya walau berlainan bangsa. He didn't even refer us as 'staff' but 'colleagues'. Cool. Boss terbaik yang GB pernah dapat so far. :D

Untuk 2012, Kitorang akan pindah ke opis baru (again) next January. So I'm gonna miss the squirrels, the birds, the butterflies, fishes, frogs, dragonflies, the pond and the flowers. Ye, opis GB macam taman. Nak kata macam dalam hutan pun boleh. Heheh. Jadi sebelum pindah GB plan untuk take a walk around the taman dan amik-amik gambo. 2 tahun lebih keje kat sini and GB tak pernah jalan-jalan buat tinjauan pun. Benda dah nak pergi baru nak appreciate. Takpe. Better late than never kan? Ngeeee....

***

Dari segi material, cuma sedikit benda kecik je lah. Takde la major purchase macam 2010. Cuma niat nak beli lens Lumix G Vario 45-200mm dan ND filter untuk CikGF3 GB belum lagi tercapai sebab uangnya nggak cukupin lagi... Regenye boleh buat molotup jugak poket ni ha..adeh! Heheh~

Tahun 2012 ni harap-harap boleh le GB beli dua benda idaman tu. Dan tripod sebijik. Dan mungkin sebijik fish eye lens dan ultra wide angle lens? Eh, taruk dalam dulang hantaran pun boleh tuh. Hahah GB!!!!

*

Untuk CikPurpleDarling GB...tahun ni tahun paling banyak dia kene cium. Kesian tau. Kat parking kene cium, tengah tunggu lampu merah pun kene cium. Ape la. Kesian bumper depan belakang. Duh. Kot ye pun nak cium, cium la pokok ke, tiang ke, tembok ke..ini tidak...CikPurpleDarling jugak yang depa nak. Grrr...

Mungkin 2012 ni adalah tahun di mana CikPurpleDarling di'pamper' lebih dari biasa. Kotak tisu tergantung yang konon nak install dalam tu punnnn tak install-install lagi. Pastu USB hub. Tukar rim macam best jugak kan? Tinted...aha! Kaler..........!? Kalau jadik kaler putih takleh la panggil CikPurpleDarling lagi! Haha bestnye berangannn!!!

***

Pastu kan, dah keje, 'pamper' orang lain dan benda lain, kene la pamper diri sendiri jugak kan? Tahun ni mungkin tahun yang paling banyak GB jalan-jalan kot. Takde la gi jauh-jauh pun. Dekat-dekat je, asalkan boleh release tensen, boleh cedok-cedok ilmu dan pengalaman baru, dan paling penting boleh tembak-tembak. Ihihi.

Tahun 2012 - ye.....dah ada pamphlet di tangan. Area pantai timur masih asing untuk GB, dan dalam pamphlet ni nampaknya sangat cantik! Temasek lagi 2-3 round. Dekat je pun. Pastu kat negeri cheq pun nak sukat-sukat jugak, especially kat area Gunung Keriang sampai ke Perlis. Sarawak tak penah jejak lagi. Bandung, Bali. Bangkok. Tengoklah, kalau Allah izinkan akan GB jejak tempat-tempat tuh. Kalau ada rezeki lebih nakkkkk sangat gi buat Umrah. Moga dimudahkan....amin...

***

Bab chenta - haha. Nak sebut jugak nih! Masih belum berjaya. Allah cakap 'GB, your time is not yet arrived. Be patient ok'. Ok! Tunggu aje. In the meantime I am enjoying my singleness and is currently dating myself! GB rasa kan title 'in a relationship' hanya akan bertukar bila ada orang masuk merisik, dan meminang, dan akad nikah. Sebelum tu, GB akan terus pegang title single. Tapi kalau setakat nak kenal-kenal without any intention of serious relationship, boleh babai. Clear? :p

But still, GB harap tahun 2012 ni GB kawen. Heheh!

***

Hal lain. Tahun ni adalah tahun paling sedikit GB bersenam. Sebab my jogging buddy sudah kawin last year and since then GB dah tak gi joging dah. Kecuali angkat dumbbell kat opis dan jalan-jalan sikit-sikit aje. Sebab tu tahun ni badan GB naik dowh.... Hahah! Lagi ape ek...owh. Tahun ni paling banyak GB jumpa member blogger, which is fun! And looking forward to another meet ups in the nearest future. Kat mamak pon boleh!

Mulai esok GB akan back to my effective diet yang GB pernah buat before. Diet sikit. Workout sikit. Sauna sikit. Sikit-sikit lama-lama jadik bukit kurus! Go GB go!

***

P/S:  Selamat Tahun Baru 2012 kepada semua sayang-sayang GB yang baca entri ni. Yang tak baca pon GB sayang jugak. Semoga tahun 2012 akan menjadi tahun yang lebih best untuk kite semua! :D

44 comments:

  1. banyak sub-topik dalam entry ni..tak tahu nak komen yang mana 1.....nak komen yang ni lah......
    MOGA IMPIAN GB TUK BERKAHWIN TAHUN NI TERCAPAI....YEEEE...HEHE

    ReplyDelete
  2. Salam gadisBunga,

    Mai la kita sama2 buat azam baru di tahun baru ni ya....Kak Ros doakan tahun 2012 ni,GB akan di pertemukan jodoh yang baik...

    ReplyDelete
  3. moga tahun 2012 memberi sejuta sinar buat mu..acehhhhh cecece..

    ReplyDelete
  4. happy new year to you too
    semoga 2012 lebih bermakna =)

    ReplyDelete
  5. Gb,slmt thn baru.smg tercapai apa yg di azamkan.bab jodoh tuh,i/ allah cpt dgn lmbt jer tuh.

    ReplyDelete
  6. 1 slmt thn baru 2012

    2 berhijrah pada kebaikan tu bagus

    3 slmt bergambor dan have a new lens n kits

    4 nak melancong tu kena plan betui2 GB

    5 moga dipertemukan jodon suatu hari nanti ...Amin

    6 bersenam lah utk kesihatan.

    ReplyDelete
  7. gb akak pun ada benda yang nak dibeli, tp bila fikir keperluan lain lagi penting, terus tunda
    bab kereta kena cium setakat tahun ni tak adalah alhamdulillah..
    tp nyaris nyaris tetap ada
    tak apalah kena beringgat kan?
    kena berdoa kan?
    pasal jodoh gb tu, insya'allah akan hadir seorang jejaka idaman gb nanti
    dan yang pasti janganlah lupa untuk mewawarkan ye

    selamat tahun baru..lov u

    ReplyDelete
  8. moga cik GB kita akan post kad jemputan kahwin pada tahun 2012!
    insyaallah~
    :))

    selamat menyambut tahun baru 2012 dan dipermudahkan segala urusan.insyaallah.;)

    ReplyDelete
  9. Salam dear...

    Akak baca tauuuu...
    Yang paling akak ingat...dari catatan tuu...
    2012..ada niat utk bertemu jodoh...insyaAllah...;)

    Slmt tahun baru dear!

    ReplyDelete
  10. I love U too, dear!

    All the best!

    Mmmmuuuuaaaahhhh!

    ReplyDelete
  11. Selamat tahun baru gadis ku..

    adik ku, semuga tahun esok..wahh tahun esok gitu..menjanjikan seribu warna2 indah dalam hidupmu persis gambar2 ceria yang kamu rakamkan selama ini.. :)

    ReplyDelete
  12. Semoga tercapai matlamat nak kawen tu.

    CikPurpledarling yg kerap kena kiss tu, mgkn kena makeover kot. Klu tak pun mgkn dah sampai masa nak tukar ngan yg baru.

    ReplyDelete
  13. Semoga dik GB bertemu jodoh di tahun 2012 nanti, insyaallah!

    ReplyDelete
  14. SALAM,
    Singgah dan Ucapan selamat tahun baru 2012M dan 1433H drpd LF dan isteri. Mendoakan moga kita semua sentiasa di atas landasanNYA.

    ReplyDelete
  15. hihi, walau apa pun, yg pntg bahagia selalu k GB.

    ReplyDelete
  16. erm, erm erm,

    ai masuk merisik jelah..

    jeng jeng jeng

    ReplyDelete
  17. mula2 sekali..

    akak sokong tu yg imanshah nk masuk merisik heheheh..

    kedua..
    tu lah nape asik cik purple kena cium je..sebenaunya diaorg terleka tguk tuan cikpurple tu pasal...

    ketiga
    mudah2an tahun 2012 ni ada yg merisik,meminnag dn menikah dgn GB..bolehlah kitaorg ramai2 pegi meriahkan majlis...

    akhir sekali..
    tercapai cita2 akak nk tenguk dgn mata kepala mcmmana GB ni..manis sekali orgnya...

    sayaaaanng kamu juga...

    ReplyDelete
  18. Gb...impianmu nak g umrah dan berkahwin pada tahun depan adalah sama dengan saya...

    semoga dipermudahkan...amin....:)

    ReplyDelete
  19. Selamat melangkah ke thn baru.,....semoga thn 2012 menjanjikan yg trbaik utk semua...

    ReplyDelete
  20. Assalam GB..terima kasih sebab sayang acik..he he
    selamat tahun baru GB

    ReplyDelete
  21. selamat tahun baru kak..

    kak..im looking forward to a new chapter of life..

    thnx utk ape yg akak ckp hari tu.. hidup bukan setakat SPM..malah ia lebih dr itu..

    dan..insyaallah.. setelah bace akak punye summary ni..sy sniri rase..bnyk yg bleh dibuat dgn hidup kalau x buang mase.. :)

    akak..sy doakn akk dpt tunaikan semua azam akk utk 2012 nnt.. (esok la kan?? hehehe)

    dan..sy pun nak ucapkan terima kasih sbb spjg mengenali akk dlm dunia blogger ni..akk boleh dikatakan di antara kawan blogger sy yg terbaik.. (sy buknnye membodek.. hehehe)

    akk bnyk bg nasihat dan pandangan dan kdg2 2..hnya dgn berbalas tweet dgn akk..bleh buat sy rasa seronok spjg hari..

    thnx akak GB.. :)

    sy harap..ALLAH berikan yg terbaik utk akk.. :)

    barakallahufiki.. :)

    ReplyDelete
  22. Selamat tahun baru 2012, semoga hidup GB sekeluarga akan lebih baik pada tahun 2012 dan tahun-tahun seterusnya, InsyaAllah : )

    ReplyDelete
  23. salam..
    selamat menyambut tahun baru 2012
    moga tercapai apa yang di hajati
    tahun 2012 nanti :)

    ReplyDelete
  24. takpe gb kak ati tgk pun gb
    enjoy w yr life kan...

    semoga jodoh datang 12.12.12
    ok tak :)


    selamat menyambut tahun 2012 gb laling
    jumpa lagi tahun depan di maya :)

    ReplyDelete
  25. Selamat tahun baru 2012... Moga sukses selalu...

    ReplyDelete
  26. semoga segala yang diharap akan tercapai.. insyallah..

    ReplyDelete
  27. gb ku sayang...
    aku tak sempat nak email ko lagi..nanti ye :)

    byk benda yg menarik di sini tapi aku nak sentuh 2 benda,
    1. psl isu kawin. aku rasa mcm dpt bau sesuatu...kalau benda baik tu cepat2lah disegerakan...aku doakan bila ko bertemu jodohmu nanti ianya akan berkekalan. yg penting sekali jgn lupa jemput aku tau :)

    2. psl bab jalan2. aku doakan hajat ko menunaikan Umrah tercapai selain ke destinasi yg lain. aku mmg suka kalau org berminat psl travel sebab aku nak share apa yg aku tau. wlpun tak banyak tapi seronok bila dpt bagi galakan dan berkongsi tips dan info. jadi, teruskan berjalan2 :)

    selamat tahun 2012 utk gb, semoga rezeki pd tahun ni lebih murah dan segala impian akan tercapai, Insya Allah :)

    ReplyDelete
  28. Ramai dah mendoakan for ur wedding. Amin. Dont forget invite us!
    Yes babais to yg setakat nak kenal ;)
    I too need an exercise buddy :(
    I too badly want to hijrah.
    I too wana explore east coast and utara!
    Boleh we sekeluarga ikut sama?
    Semuga dimurahkan rezeki GB!

    ReplyDelete
  29. Bestnya Gb..dah banyak perancangan nk jalan jalan ..saya tak fikir lagi nk pi mana..huhu..sadis betul...seronok baca n3 ni:)

    Selamat tahun baru buat Gb..semoga impian yg satu itu terlaksana...amin...

    ReplyDelete
  30. selamat tahun baru.moga bertambah iman dan ibadah =)


    saya tunggu kad jemputan akak !

    ReplyDelete
  31. selamat tahun baru 2012

    semoga azam berkahwin menjadi kenyataan....hehehe

    ReplyDelete
  32. GB, chinese new year nnt..kalau xde aral melintang sy nkg ke Ko Samui, Thailand..yg ni konvoi.Dlm 4hari camtu ar.

    maybe pertengahan tahun..april kot tp xsure lg sy plan nkg Phnom Penh pulakk..

    JOM!!!!!

    ReplyDelete
  33. Selamat tahun baru GB

    Jom dating kat perjentian tengah tahun..he he he

    ReplyDelete
  34. apa kata cikpurpledarling tu pakaikan besi penghadang....hehe

    ReplyDelete
  35. Panjangnya N3 kali ini...

    SElamat tahun baru ., ceria2 selalu

    ReplyDelete
  36. Gb
    selamat tahun baru

    sungguh banyak y kak ayu kena baca satu2 kalau tidak banyak terlepas..

    bab kawin, cik puple..
    full tu y agak dekat sangat..
    harap2 termakbulah..
    tang 2 y diidam tu..

    wow.......... ada y mudah2 tak>> hehehe

    dan.. tang nak ke arah diet tu.. jom, abang zalie pun kak nak bagi dia misi.. hehehehhe

    dan.. eh berapa banyak dan lah,.
    ala suka atilah kan, moga ke pantai timur belikan daku FM....
    semua campur, baru kak online RM
    boleh????
    hahahah

    ReplyDelete
  37. selamat tahun baru GB!

    semoga tahun ni lebih baik dr tahun 2011..:)

    ReplyDelete
  38. slmt thn baru semoga tercapai impian utk...hehe..jgn maree..gurau je..

    ReplyDelete
  39. salam 2012 my bestie,

    membaca entri awak, sepertinya bersama-sama dalam ur shoes, tahu..
    awak buat saya sgt2 terkesan membaca..

    tentang impian2..sama jua seperti saya..byk impian jugak nih.. semoga kita sama2 mencapai impian2 itu..

    bila plan nak gi umrah tu?

    ReplyDelete
  40. percayalah .. uncle baca dari awal sampai habis.

    cuma uncle tak puas hati dengan tulisan ini ..

    Tapi kalau setakat nak kenal-kenal without any intention of serious relationship, boleh babai. Clear? :p

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D