Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, November 30, 2011

Selingan: Makin kudengar, makin kuat keinginan dan rasa tak sabar. Isk!





Tuhan tolong lembutkan hati dia

Untuk terima ku seadanya

Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku



Tuhan aku tahu banyak dosa ku

Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku



Malam kau bawalah rinduku

Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung



Hujan bawa air mata ku

Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku



Hanya mampu terserah

Moga cahaya di penanti



Tuhan tolong lembutkan hati dia

Untuk terima ku seadanya



Kerna ku tak sanggup

Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku


P/S: Kenapa Ombak Rindu? Sedangkan jujur nak bagitau ni, novelnya GB cuma sempat baca separuh. Heheh. Tapi GB adalah peminat tegar Maya Karin. Dan juga peminat Osman Ali sejak filem Anak Halal. So hopefully GB akan dapat lihat satu lagi keajaiban dalam sentuhan pengarah ini. Esok, insyaAllah.

P/S 2: GB tak sihat semalam. Food poisoning. Dan yang pelik tu, perasaan jiwang dan rasa nak nangis sorang-sorang makin bertambah-tambah pulak. Sebab sakit ni ke, atau sebab apa? Huuu~

69 comments:

  1. sangat tak sabar nak tengok movie ni. saya dah baca ombak rindu dan 2 novel kesinambungan dia. memang sgt2 best!!! tak silap novel ombak rindu ni masa zaman saya sekolah lagi. tapi masa tu pinjam orang. haha and bila dah bosa ni sendiri beli and baca ulang2 kali pon x boring. tapi baca part2 yg best je la. haha

    ReplyDelete
  2. wife saya pun tak sabar nk tgk citer nie huhuhuhhhhh

    ReplyDelete
  3. Menangis dan sayu mmg normal..
    Lebih selesa jika nangis puas2.. Lepas tu rasa lapang sangat fikiran...
    Satu terapi yg mudah dan sangat membantu...

    ReplyDelete
  4. Semoga Allah memberikan ketenangan hati dan jiwa buatmu, adikku. :)

    ReplyDelete
  5. GB..betul dgr lagu ni kan buat sy rs x sabar nk tgk filemnya..novelnya mmg sy dah baca..isk dahla ada aaron ajiz iskk..

    ReplyDelete
  6. salam GB..

    miss u..

    aku blum tgk cite ni lagi..mesti best kan..:)

    ReplyDelete
  7. SALAM,
    MOGA SIHAT SESIHATNYA DAN KEMBALI CERIA

    ReplyDelete
  8. huhu... hihi.. ngaku jela, saya pun baca abis novel tu. cinta saya udah sebok duk ajak pegi tengok itu cite, huhu.. mesti best!! hua!

    ReplyDelete
  9. lagu sedap ..

    Tapi CA rimas tengok rambut Hafiz tu ... serabut ...

    ReplyDelete
  10. GB

    rasanya kak lin yg paling ketinggalan..novel dia pun xpernah baca..huhuhuhu

    tggu kuar ASTRO first ler nampaknya..x pernah tgk wayang sejak beranak kecil 6 thn lepas..

    sadis!!

    ReplyDelete
  11. sy pernh baca novel ni..tp tak bape ingt dah jalan ceritanya... ;)

    hmm...jiwa GB tengah kacau la ni...tkpe...tenang2kan fikiran tu yupp..

    skrg ni macam mana...dah baik.. hope dah la yupp.. :)

    ReplyDelete
  12. cantik gambar tu gb
    nampak hidup!

    mungkin nak 'P' kot dik..
    kak ati ni kalau P asyik
    sensitip je..masa tulah nk
    cari psl dgn hb :)

    ReplyDelete
  13. jangan kentut..... bahaya....

    dah makan obat lom..?

    ReplyDelete
  14. hehehe...GB layan jiwang siot....

    xpe, GB bila nak jemput makan nasi minyak??

    ReplyDelete
  15. Dah baik ke sakit perut tu?

    Nanti buat entri tentang filem ini ya. Saya suka tengok Lisa berlakon ... hehehe

    ReplyDelete
  16. berharap sgt dpt tgk filem ni sbb saya anatara ribuan peminat novel Ombak Rindu..


    tapi khabarnya Fauziah Ashari tak puas hati dgn filem ni sbb hasilnya tak sama dgn novel...byk plot penting tak diangkat ke filem...huhu...

    tapi tu lah kan, filem tu cuma 2 jam, mana mungkin nak masuk semua plot dlm filem kan..

    ReplyDelete
  17. Bila badan tak sihat, minda pulak dlm kerinduan hm... berjurailah airmata gB.... Sabarlah dik...

    ReplyDelete
  18. agaknya sebab hati tersentuh dengan bait2 puisi tu.. :)

    ReplyDelete
  19. aku sbnrnya tak taula ape yg sume org dok ckp skrg...ombak rindu? apetu? mgkin aku jenis yg tak amik port & jenis takkan terefek dgn apa2 propaganda dan keterujaan semasa...sbb aku jenis org yg kontra.

    anyway, get well soon & sbnrnya aku dpt rasakan ko ni tgh bercinta. aku tgk nuff ko pun tulis nak wat belanja kawin. ye eh? cam gitu all the best to u :)

    ReplyDelete
  20. Wah..memang sungguh menyentuh hati puisi kat atas...kadang ada masa kita perlu rasa duka tanpa tahu kenapa...

    GB jom gi tgk wayang sama?hee....

    ReplyDelete
  21. esok jgn lupa terjah panggung..heee..

    tp kita xda kwn..waaaa :(

    ReplyDelete
  22. saya nak tengok citer ombak rindu gak...

    ReplyDelete
  23. adakah GB jadi tak keruan sebab nak tengok ombak rindu...?eheheh.


    menangislah semahunya, kalau itu buat kamu lega..ehehhe

    ReplyDelete
  24. GB..dah sihat ke..
    nasib baik GB tak baca ombak rindu..kalau dah baca..mesti tak best nak tengok filemnya

    ReplyDelete
  25. Tak mau sedih2 ye GB...
    Rase bace novel lagi best kot.. Kak ain dah ulang 3x baca tau..

    ReplyDelete
  26. maksu baru baca ombak rindu 1 dan 2. novel pinjaman jer. tuan dia dah mintak dah tu

    ReplyDelete
  27. tak sabar jugak nak tunggu ombak rindu..wewittt :)

    ReplyDelete
  28. Tengok...dia diammm je tu....GB, Senin....jgn lupa date

    ReplyDelete
  29. Tengok...dia diammm je tu....GB, Senin....jgn lupa date

    ReplyDelete
  30. Ombak rindu.. dah lama baca novel tu.. bertahun2 yang lepas.. tak sangka difilemkan..

    wah.. tak sabar nak tengok..

    ReplyDelete
  31. @Lya Colours

    dah baca review. lebih 85% puas hati nampaknya. ok, must watch!

    ReplyDelete
  32. @Ibu n Abah

    tapi biasanya lepas nangis saya akan sakit kepala. heheh~

    ReplyDelete
  33. @Rina AVAIL a.k.a Cik Betty


    boleh kata semua review ckp lakonan aaron terbaik!!!

    ReplyDelete
  34. @littlehumblelynn

    tunggu saya beranak nanti - mesti rasa cenggitu jugak. hahaha

    ReplyDelete
  35. @nabilah_2908

    musim konflik. lepas satu...satu. hahaha

    ReplyDelete
  36. @wahida

    baru baca komen penuh FA. katanya sbg penulis mmg la dio tak puas hati. tpi sbg penonton...dia sgt puas hati!

    ReplyDelete
  37. @fatt

    yg sebetulnye - tak. aku tak bercinta pun. :)

    ReplyDelete
  38. @~najwa~

    mmg nak tgk sgt sampai tak keruan jadinya! heheh~

    ReplyDelete
  39. @Acik Erna

    betul jugak kan kak. kalau cemtu lps tgk muvi nnt baru saya nak abiskan novel. heheh~

    ReplyDelete
  40. @ainnoraini

    soyes? mungkin sya berenti sebelum babak penting kot?

    ReplyDelete
  41. @Mak Su

    hahaha. lepas ni mesti laris laa novel tu semulaa

    ReplyDelete
  42. mama dan adik sy sedang membaca novel tu..

    mama kata best.. :) kenapa?? sy pun x pasti..

    ReplyDelete
  43. cter dye sgt best...!!dah bace n0vel dye..~bez sgt,,~

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D