Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, November 24, 2011

Keajaiban KK: Day 2 - (Entri edisi khas) Ini adalah apa yang kita akan nampak di depan Kinabalu Pine Resorts



Selepas ke Poring Hot Spring dan Sabah Tea Garden, kitorang ke Pekan Ranau untuk cari makan. Dan lepas itu gerak pulang ke resthouse. Masa on the way ke resthouse, terpandanglah kitorang akan view yang sungggggggggggggguh majestic ini.

Untuk info, waktu pada masa tu adalah lebih kurang pukul 5 petang. :)

P/S: Percaya tak yang GB akan ke sini lagi semata-mata untuk pemandangan ini? :)

71 comments:

  1. pergh sangat cantik macam kat NZ !!!
    ceah tak pernah p NZ pon. tengok gambar orang je. haha

    ReplyDelete
  2. masya Allah indahnya sis.. harap2 sy boleh sampai ke sini satu hari nnt...

    ReplyDelete
  3. sungguh majestik cantikkk bangettt...

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum,
    Silak ajak daku kalau nak pi sana hu hu hu nak ikutttttt!

    ReplyDelete
  5. nice...byknya PINE....hehehe

    cantik...tak pernah tgk lagi tempat ni...hehehe

    ReplyDelete
  6. Entri khas itu maksudnya lebih dari satu gambo, ya? :)

    Ya.. ya.. kakcik percaya gB akan ke sana lagi. :)

    ReplyDelete
  7. SubhaNallah...
    Indahnya macam kat Europe...
    Switzerland ... Indah sungguh...
    Terima kaseh kerana membuka mata kami yg tidak pernah kesana lagi....

    ReplyDelete
  8. acu penah lalu sini masa ke Sabah tahun lepas..memang cantik..sejuk je mata memandang...

    ReplyDelete
  9. Awan mencecah gunung... dan boleh dicapai tangan.. perrghhh..!

    ReplyDelete
  10. subhanallah cantiknye..

    mcm bukan di M'sia :D

    ReplyDelete
  11. tak payah ke luar negara...subhanallah, cantik nya.

    ReplyDelete
  12. wowwwwww! Serius cantik.. skang dah tak tau nak pegi mana GB.. nak ke cameron ke sabah? ermm.. dua-dua best!

    ReplyDelete
  13. cantiknyaaaaaa......!!

    bilalah kReen nak sampai ni....?

    ReplyDelete
  14. i belif u! i would do the same. but i must make the 1st visit..hmm dono wen. i'll make ref fr ur posts here. thanks.

    ReplyDelete
  15. Ya Allah...cantiknya..!! patut la ramai org berhenti yer kt sini.. :)

    ReplyDelete
  16. Gorgeous!!

    Subhanallah!!

    Kena usaha jugak utk ke sini!!!

    ReplyDelete
  17. percaya2 utk honeymoon kan? mcm kat oversea la dgn pokok pine dan kabusnya itu...bila la akak nk jejakkkan kaki ke sini...berapa budget gi sini yerk?

    ReplyDelete
  18. Sangat percaya!!! Nak ikut.......

    ReplyDelete
  19. Sangat percaya!!! Nak ikut.......

    ReplyDelete
  20. bila baca setiap entri GB ini memang hati kak aina bagai digaru nak pergi lagi. siap marah hubby kenapa pergi hari tu tak bawak pergi ladang Sabah Tea padahal kita dah sampai Ranau...heheheee...ungkit...

    ReplyDelete
  21. sy percaya..angkat tangan..hehe

    sbb semasa akak stay kt sini hampir setiap bln mai bercuti sini..hehe

    mmg view dia cantik..

    ReplyDelete
  22. percaya..

    sebab kak ati pun bagai tak sabo
    nak kesana...

    cantikkk betuiii

    ReplyDelete
  23. cantiknyaaa..:)

    sukaaa..nak pergi la nti..heee

    erm xpasti la dear blh ke x..boleh kot..tp asrama dia mcm asrama bdk sekolah la..katil double decker..pastu toilet kat luar mcm asrama..heee

    ReplyDelete
  24. ramai yg bhenti kt tepi jalan tu GB...ntah2 diorang pun mcm gb jgk..rela dtg bkali2 =)

    ReplyDelete
  25. sangat rindu pada view yang majestic ini!!!

    akan kembali ke sini satu hari nnti..pasti..

    ReplyDelete
  26. hola weyy cantik nyer views..cam kat obersi..siyes!!! :)

    ReplyDelete
  27. gambar bawah tu kamu guna mode panorama atau kamu crop?

    ReplyDelete
  28. GB mmg pencinta alam kalau sanggup ke sini lagi hanya utk pemandangan indah ini.

    ReplyDelete
  29. @Lya Colours

    sebenarnya kalau tengok betul2 lagi cantik dari dalam gambo....siyes..!

    ReplyDelete
  30. @cik fiza

    insyaAllah mesti sampai punye....2 jam lebih je dari kl. heheh~

    ReplyDelete
  31. @azam

    tempat ni atas sikit dari kinabalu park. :D

    ReplyDelete
  32. @kakcik

    saya terharu sebab kakcik sgt memahami... :D

    ReplyDelete
  33. @Ibu n Abah

    saya teringinnnnn nak gi switzerland kak! :D

    ReplyDelete
  34. @Aku

    tu pasal aku cakap...tidur kat kundasang tu macam tidur di atas awan....heheh~

    ReplyDelete
  35. @hani@debumelukut

    tuh la...jalan sabah dulu, pasni kite jalan oversea pulak kan? :D

    ReplyDelete
  36. @Amni

    kalau ada kat semenanjung, pegi la cameron...

    tapi kalau ada kat borneo...pegi la kundasang.

    sebab dua-dua pun cantik.. :D

    ReplyDelete
  37. @a.z.r.i.n.a.03.07

    cuti skolah ni k reen...gi la jalan2 kk... :D

    ReplyDelete
  38. @ummi5

    akak. nantikan 2nd visit saya kt singapore pulak ye kak... :D

    ReplyDelete
  39. @nabilah_2908

    mmg ramai....!! semua pakat amik gambo kat seberang jalan. tapi saya dok kat seberang satu lagi sebab view lagi full. :D

    ReplyDelete
  40. @Maya Mayana

    untuk hanimun...saya dah ada banyak calon-calon tempatnya. kehkehkeh!!!

    tapi sume tempat tinggi-tinggi mcm ni la. heheh~

    ReplyDelete
  41. @JunAina

    akak..jgn la marah dia heheh.

    sebenarnya tak semua org aware pasal tempat2 kat kundasang ni, kecuali yg dah lama femes macam kinabalu park and poring hot spring. heheh~

    next time pegi ye kak.... :D

    ReplyDelete
  42. @jemarisuri

    bestnye kalau dapat dok sana sekejap kan.... *berangan....

    ReplyDelete
  43. @Juliet_iRa~"


    kene pegi tau~!

    *thanks for the info dear. nanti nak try recce2 tgk. kalau betul boleh, shopping sakan le jawabnye. hehehe!!!

    ReplyDelete
  44. @Munnafendy

    ahaha betui2..tah tah yang ada kat situ pun dah berkali2 sampai kan?

    ReplyDelete
  45. @h4ni3

    macam....tapi bukan....

    yg penting beshhhh!!!

    ReplyDelete
  46. @aYa

    saya pun berjanji perkara yang sama. next time ke sabah nak gi semporna, sandakan. heheh~

    ReplyDelete
  47. @Tihara

    masa saya amik gambo kat situ, itu la feeling saya. mcm oversea...! heheh~

    ReplyDelete
  48. @gedek!

    gambo bawah saya amik sambung2 dan photomerge kat photoshop. kamera saya takde panorama mode rasanya. *tak abis explore lagi hehehe~

    ReplyDelete
  49. @kakchik@ella

    eh, betulla. macam mana KC boleh tau saya pencinta alam? eheheh~

    ReplyDelete
  50. wlpun ramai pengomen dcni kata mcm nz, aku kata tak...byk bezanya. pd aku gng kinabalu lain dr yg lain dan unik. untung ko dpt tgk peak dia..aku p dulu asik malu2 menyorok belakang awan...tp gmbr ni mmg cantik

    ReplyDelete
  51. saya akn buat benda yang sama klau viewnya sebegitu rupa..

    ReplyDelete
  52. Cantik panorama ni! You are very lucky to be able to see the peak at that time! Biasanya puncak tu diselubungi awan saja.

    ReplyDelete
  53. @fatt

    sebenarnya awan kat situ sentiasa tebal. kalau betul2 nak amik gambo puncak gunung, kene sentiasa alert time awan takde.

    ReplyDelete
  54. @de engineur

    ye saya setuju. bukan senang nak nampak puncak tu. sebab tu masa pegi ladang lembu tu agak frust sikit sebab gunung kk tak nampak puncak... :D

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D