Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, November 3, 2011

Keajaiban KK: Day 2 - Bertuah betul lembu-lembu kat ladang sapi ni

Pagar putih ni jadi trademark kebanyakan ladang sapi. Ada terfikir...kenapa ek? Adakah sapi cuma boleh nampak warna hijau dan putih saja?

Masa on the way ke Desa Cattle Farm ni, GB teruja sebab dari jauh dah nampak puncak Kinabalu. Pasti ohsem kalau amik gambar kat ladang sapi tu berbackgroundkan sapi-sapi, padang rumput, pagar kayu putih, dan Gunung Kinabalu terbentang depan mata. Tapi, makin nak sampai, makin tebal pulak awan kat background tuh. Langsung tak nampak...jangankan puncak, gunungnye pun takde bayang. Puas tunggu awan berlalu tapi macam tu jugak. Alahai...tak bertuah GB kali ni. Sapi kat situ lagi bertuah sebab hari-hari boleh tengok. Heheh~

*

Kenapa GB panggil ladang sapi ek? Sebab GB dengar orang Sabah sebut begitu baa.. Ladang sapi...ladang sapi...jadi GB pun ikut sebut ladang sapi. Kire kes sapi punye susu sapi dapat nama lah ni. Only in Sabah. Cool. :D

**

Next entri nanti GB ceciter sikit pasal ladang sapi ni supaya boleh GB taruk gambo lagi. Sebab view kat sini adalah ohsem macam kat New Zealand (walaupun hakikatnya GB tak penah sampai New Zealand lagi). Jadi kene la taruk gambar lebih sikit sebelum move on ke tempat lain pulak. Boleh?

P/S: GB dapat bunga Ixora dari Tihara melalui entrinye di sini. For info, GB suka bunga tu sebab tangkainya manis. Eh? Hihi...tengs dear Tihara. Really love it!

34 comments:

  1. k.ayu rasa warna putih nie buatkan sapi2.. (eh.. terikut GB pulak..) tak akan kluar dr pagar...

    hehehehhe...

    bestnya kalau ke new Zealand, k,ayu doakan 1 hari GB kesana pulak..
    karang tangkap banyak2 gambo sapi.....


    PS: jgn lupa email ya...tahniah

    ReplyDelete
  2. eh betullah GB..sy tgk gambar i ni feeling-feeling kat NZ lah..

    ReplyDelete
  3. Sapi itu adalah lembu. :)

    Best tak 'aroma' kat situ?? Hehehe...

    ReplyDelete
  4. kat phg ada kampung new zealand tau.. hehee..

    ReplyDelete
  5. singgah dari blog kakcikseroja...

    melihatkan keindahan gambar2 di entri/blog ini...terpesona la plak...follow.

    ReplyDelete
  6. GB..ladang aje..mana lembu2nya..nak tengok jugak lembu disana..mana tau bakal terkorban raya nanti..

    ReplyDelete
  7. tak nampak langsung sapi!! haha

    ReplyDelete
  8. owhh dairy farm ini..mmg cantik views kat sini..bile tah nk sampai sabah..

    gb pun penah rasa yer tangkai bunga dia..mcm rama2..hik3

    ReplyDelete
  9. memang bertuah

    sebab lembu, sapi dapat nama....hehehe

    cantik lah....

    ReplyDelete
  10. ijau ngn sedikit putih adalah cantik GB, lgpun tuan punya ladang senang na tgk pagar drg dari jauh.. mana la tau ada yg roboh ke, senang kesan..

    ReplyDelete
  11. itu hari student Gua kena kejar lembu sampai jahit2 bibir pasal terjatuh.. gua rasa kaler merah pon diorang nampak jugak la

    ReplyDelete
  12. baru nak cakap view nmpk mcm kat obersea..ehehe..nice betul~~

    ReplyDelete
  13. GB...hijau dan putih satu kombinasi yg menarik. warna2 alam...

    ReplyDelete
  14. mcm kat UPM la..ala yg tepi hiway utara selatan tue huhuhhuhuhhh

    ReplyDelete
  15. sekali imbas macam kat Swiss pun ada
    2 kali imbas macam kat UPM..
    memang cantik...

    p/s::jom ikut acu g europe tahun dpn :)

    ReplyDelete
  16. orang sabah panggil lembu sapi ke gB? hihi.. punya la slow akak ni kan.. gB pun bertuah dapat bergambar ngan sapi2 tu.. hihi..

    acu nak g erope?? ni kena buat baik ngan acu ni..:)

    ReplyDelete
  17. walaweh! cantik bangat view tu..

    lagi cantik kalau MDt ada dlm gambar tu..haha

    ReplyDelete
  18. cantik sangat..

    mesti berangin sepoi2 bahasa jeh :)

    ReplyDelete
  19. lama tak singgah sini.
    Syoknya GB jalan2 sakaan. =)

    ReplyDelete
  20. cuba tgk ladang sapi kt UPM tu..pagar2 pun warna putih gak..huhu...

    ReplyDelete
  21. pandai GB bab2 photo ni..

    gambor pagor putih pun cantik! hehehe

    ReplyDelete
  22. eh sapi tu lembu kan... org indon pun panggil sapi tu lembu..

    ReplyDelete
  23. zie suka gambo pesen gitu..hehehee..lawaaa...

    ReplyDelete
  24. Rumput, gunung, dan langit...sejuk mata memandang.

    ReplyDelete
  25. then..this happened..

    lembu punya daging..sapi dapat nama..

    :)

    ReplyDelete
  26. bukan sapi. kami sebut sapik. ada sebutan k dihujungnya. hehehe.

    ReplyDelete
  27. wah.. sungguh ohsem pic ni.. rasa ada kat NZ jugak!.. hahaha.. pergh.. jeles..jeles.

    ReplyDelete
  28. mana taw hang leh gi new zealand....leh belaja ternak lembu....ahakz

    ReplyDelete
  29. ladang sapi ni sama ladang lembu kan??

    ReplyDelete
  30. GB...
    kl warna merah nnt encik2 sapi mengamuk plakkk...heheheh

    ReplyDelete
  31. Tarik tangkai yang kat tengah kat bunga Ixora tu..
    dan hisap manisannya ...


    kat KL ni .. rasanya tak berani buat..
    kang keracunan racun pokok lak kang....

    cantik beb... gambar...

    ReplyDelete
  32. Subhanallah.. cantiknya. Kalau tak cakap memang tak tahu lokasinya di Malaysia.

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D