Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Sunday, October 23, 2011

Keajaiban KK: Sungai cantik bagai di kayangan dekat Tarampuli. Eh tak...Tamparuli.

Jambatan Tamparuli - Ada beran? :D


Quick update pasal KK. Nak dijadikan cerita...travel ke KK GB ni ditemani oleh Sumandak Kinabalu aka Jane, adiknya dan boyfriend adiknye yang sekaligus boleh tolong drive kitorang around along my stay kat KK and Kundasang. Complete! Semua dah ok, tinggal nak gi jalan-jalan je dengan nak kena ada tempat tidur je. BAb tu GB dah book awal-awal sebelum ke Kundasang sebab knowing Kundasang, hari-hari macam weekend. Tourists sentiasa ada.

Sahabat-sahabat GB itu memanglah travel mate yang happening sebab GB tak rasa awkward pun walau baru je kenal depa. Spesis GB jugak. Jenis yang drive, stop and walk je kat mana yang rasa nak singgah. Pastu amik gambo berkoyan-koyan. Depa bertiga memang banyak bagi info tentang tempat menarik yang patut GB pergi di samping apa yang ada dalam plan GB. Orang Sabah baaa....tempat depa. Tentulah depa lebih pakar.

Dan disebabkan adanya depa, takdelah GB kene camwhore sendiri depan kamera. Bliss! Jane, Justyle and Hubert - I love you guys!

Keajaiban! Hihihi~

*

Ok. Selepas pusing-pusing KK ala kadar, kitorang gerak ke Kundasang. Kalau nak gi sana kene ikut Pekan  Tamparuli. Penah dengar lagu Jambatan Tamparuli? Kalau tak penah sila usha sini.

Fakta: GB naik sendiri jambatan gantung yang merentas Sungai Tamparuli itu. Normallah, jambatan gantung mesti la goyang-goyang tapi perasaannya hebat! Sungai Tamparuli adalah sungai yang cantik bagai di kayangan. Siyes ni. Ada dua jambatan di situ. Jambatan gantung untuk pejalan kaki dan jambatan untuk kenderaan. Dan di seberang sungai itulah terletaknya Pekan Tamparuli... (to be continued)

**

Sedikit update tentang aktiviti semasa.

Kawan-kawan blogger, jumpa di rumah Kakcik Seroja petang ini ok. InsyaAllah GB akan berada di sana. Bawak kek batik.Heheh. Tapi mungkin sampai Taman Kencana lambat sikit sebab pagi ini GB ke Melaka dulu sebab nak hadir majlis akad nikah Ezwaty atau nama blognye CikCeria. Lepas akad nikah GB challo la sebab nak kejar time. *feeling menteri. Hahah!!

Semalam pulak berhangout dengan kawan-kawan blogger BonekaDalamCermin, MasZuber, Annural dan baby Qallisyah dan Tina Illyani (ok, yang ni bukan blogger. :p)

P/S: Panjang rupanya quick update GB ni. Next entri, GB tayang pic kat Kundasang ye... Sape nak tengok puncak Kinabalu? :D

34 comments:

  1. subhanallah..
    sangat cantikkk...

    GB.. statment yang hampir last tu buatkan k.ayu jeles..

    snap pic banyak2...
    pelukkan buat kak ati, kak zakie, kak cik tau utk k.ayu

    ReplyDelete
  2. GB..memang cantik.
    dan jangan lupa gambar dirumah kak cik pulak selepas ni

    ReplyDelete
  3. tak sangka gb ada pengalaman kat kayangan ! hehe

    selamat bergumbira di rumah kakcik.

    ReplyDelete
  4. nak masukkan dlm plan tahun depan..

    ReplyDelete
  5. wah best nya jumpa geng blog
    saya pernah jumpa 2 org je kwn blog. huhu

    ReplyDelete
  6. jambatan utk kenderaan leh lalu sebuah kenderaan je erk....

    Sungai nya lawa...tak de org mandi pun...tak leh mandi ke...??

    ReplyDelete
  7. saye belajar je kat Sabah dulu..tp tak habes lagi round kat sana..satu hari nak kena pergi sana balik menjelajah seluruh Sabah..hehe..

    ReplyDelete
  8. tarampuli?.. sindrom lidah terbelit nih..

    keajaiban demi keajaiban..
    alhamdulillah, allah mudahkan trip masa di sana..

    mm..syg seribu kali syg, hamba tak dapat join gathering hari ini..
    wish i was there..

    ReplyDelete
  9. takde gambor 'sumandak' sana pun untuk Pakcik tatapi huhuhu ...

    ReplyDelete
  10. nice views..suka sangat nak try jalan atas jambatan gantung tu.. :)

    ReplyDelete
  11. asal aku terbayangkan marcha dok nyanyi lagu Tamparuli? ehehehhe

    pepehal, petang tadi memang best!

    ReplyDelete
  12. hahhahha... neh ado yg nk kono 'tampar' neh...

    ReplyDelete
  13. @al-lavendari

    pegi kayangan rasa mcm takmau balik ke uncle. heheh~

    ReplyDelete
  14. @jeBateja

    takde lak org mandi situ. n jambatan tu kene gilir2 lalu. takleh sekalu harung from both ways.

    ReplyDelete
  15. @Fatin Mraz

    kisahnya saya mmg ada sebut pun tarampuli tu masa bercerita dgn keajaiban terakhir kat sana. ces. malu! hahaha~

    next time jom join ok. bagi irizz minat bukak blog jugak. hahah~

    ReplyDelete
  16. @Azizan Zolkipli

    ade la pakcik. cer tgk kat fesbuk. hehehe~

    ReplyDelete
  17. @Tihara

    saya mmg jenis suka jalan atas jambatan gantung. :D

    ReplyDelete
  18. @MasZuber

    aku baru tau rumah marsha dkt2 situ je. dalam kawasan church kalau x silap.

    ReplyDelete
  19. sabah. tanah tumpah darah ibu mengandungkan saya.

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D