Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, October 24, 2011

Selingan: Bila bloggers (dan anak-anak bloggers) bertemu




Rest jap citer pasal KK dan Kundasang.

*

Bila bloggers bertemu:


  • Intro diri tak perlu guna nama sendiri. Orang tak berapa kenal. Guna nama blog adalah terbaik. 'Hai, nama saya gadisBunga'. 'Oh, nama saya pulak PutuBambu'. 'Eh, itu Bujal kan??' 'OMG, uncle Gedek!!' (Sekadar menyebut beberapa nama) Hihihi...cool kan?
  • Selama ni tengok anak-anak blogger yang comel dan adorable dalam blog saja. Bila jumpa bebetul, ha amik. Dilanyaknya macam dalam gambo tu! Hahaha!
  • Kalau dalam blog hari-hari muka serius. Bila dah jumpa cenggini mana nak sorok senyum tu uncle oiii....kantoi! :D
  • Kat blog ceciter punye banyak. Rupanya kat luar alahai pendiam pemalu rupanya.... :D
  • Bila blogger dengan blogger bertemu, yang asalnya takde blog pun rasa nak buat blog. Weehoo!
  • Dan banyakkkkk lagi...!
P/S: Terima kasih kepada Kakcik Seroja kerana sponsor tempat berdemonstrasi bertembung, Kak Azie Azah sebagai orang kuat yang dah takde beza dengan tuan rumah, dan pencetus idea, DaddyZZ. Kalau diikutkan, majlis semalam sangat berjaya dan meriah, even Cikgu Roslaini dari Ipoh pun sampai jugak. Ternyata kalau ada keikhlasan dan keinginan, masa dan jarak bukan penghalang. Gambar-gambar akan GB share dari masa ke semasa. :)

89 comments:

  1. gB perasan tak ada 'orang' teringin nak kena cium macam tu? Wakakaka.... apa2pun terima kasih kerana tetap datang walaupun dalam kepenatan. :)

    ReplyDelete
  2. uncle memang ikhlas nak datang .. tapi tak dapat datang juga akhirnya.

    ReplyDelete
  3. Orang yang Kakcik sebut tu teringin, tapi si tukang cium rasa nak lari jauh jauh!

    Bang HAMZAH, hajat dah ada, nanti pasti termakbul. Kita pun nak dengar PakNgah cerita pengalaman gak.

    Ehhh tak sangka UNCLE GEDEK terselit d belakang tu! hahahaha

    ZIYYAD, mujor ko tak nangis!
    Tapi next time jumpa, dia mesti lari taknak jumpa makcik tu lagi.

    ReplyDelete
  4. hai GB.. happynya dapat jumpa smlm. anyway thanks for the key-chain :)

    ReplyDelete
  5. gambo uncle gedek tersenyum terselit kat belakang tu ~ priceless!!! hahaha.. bukan senang mau tgk dia senyum dlm blog weiii

    ReplyDelete
  6. hebat gambar ni....

    (maksud uncle 'mamat' kat belakang tu.... haha!)

    ReplyDelete
  7. setuju dgn dr hani..gambar uncle gedek tersenyum kat dlm blog... *wink*

    ReplyDelete
  8. konspirasi utk dptkan gambo uncle tersenyum *berjaya* yay!

    ziyyaddddddddd sgt comei!

    ReplyDelete
  9. Terima kasih GB tunjuk muka uncle gedek yg senyum sumbing, kalau daddy twins nampak mesti suka.

    ReplyDelete
  10. sumpah terasa amat rugi tak dapat join pertemuan ni. kesal sangat rasanya ni.

    hehehe... uncle gedek jadi background n3 kamu pulak..

    ReplyDelete
  11. tu rasa mcm kata kak ida je hahahah...dlm blog bukan main lg peramah bila jumpa terus sunyi...


    p/s sebenarnya kak ida ni bukan pemalu tp ada mslh sikit..so nk buka mulut tu agak terbatas..kalau tak kak idalah yg paling peramah...hehehe

    best best sgt jumpa GB dan yg lain2

    ReplyDelete
  12. mak memang jeles gila gila niiiii

    ReplyDelete
  13. kak ida memang pendiam ;p
    sya tak duk diam sebab makan makan makan dan makan..hehehehe

    gb akak nyaris tak kenal sebab sangat sopan macam wanita melayu terakhir gamaknya ;p

    ReplyDelete
  14. Meriahnya. Mesti best dapat jumpa ramai rakan2 blogger di alam nyata ni.

    ReplyDelete
  15. makcik mana yg lenyek anak aku tu?????? ~hahahahahhaa


    kalian semua semalam memang ohsem!!!!!!!

    ReplyDelete
  16. dalam blog cerita apapun tak malu..tp bila jumpa tersipu2 malu..haishhhh :)

    akhirnya dpt jugak tahu siapa GB kan?kan?

    ReplyDelete
  17. hohh !!!

    best nyaaaaa....


    ( saya pemalu.....)

    ReplyDelete
  18. salam perkenalan...

    tak berkesempatan pula nk beramahmesra ngan gB semalam :((

    ReplyDelete
  19. Hai GB. Ni kakchik Ella. Tak sempat nak borak lama semlm, kan.

    BTW KC first time here dan tergoda. So, KC follow GB ye.

    ReplyDelete
  20. Salam, pertama kali jumpa belum bermesra, harap bermesra alam cyber pulak..

    ReplyDelete
  21. Bestnyerrr GB..tgk gambar je dh dpt rasa..kalaulah dpt turut sama dgn korang smua..mesti lg best. Anyway..tahniah buat korang smua sbb berjaya mengeratkan lg ukhwah yg dh tersedia erat.

    Comelnyer ziyyad....geram nengok.patutla kena shiummmm heeeee :)

    ReplyDelete
  22. "Kat blog ceciter punye banyak. Rupanya kat luar alahai pendiam pemalu rupanya.... :D "


    statement ni seswwaii utk akak..wakakakak :)

    ReplyDelete
  23. haha..habis kena penyek...

    mmg gitu la kalau jumpa blogger....pemalu sebenarnya diorg ni..hehe...

    ReplyDelete
  24. GB..........

    kak yang baca entry kalian y pi terus sangat jelas. awat doremon kak tak bantu eik??
    kalau tak dah sampai..
    siap minta GB tolong ambilkan gambor guna DSLR GB.. hahaha

    ReplyDelete
  25. wah sempat balik untuk ghater ghater ye

    ReplyDelete
  26. saya suka gamabar yang kat belakang tuh!1...ohsem..kahkah..

    ReplyDelete
  27. saya ada baca pasal gathering ni tadi kat blog auntie nani. nampak dia punya nasi lemak. fuhh macam sodap yoo

    ReplyDelete
  28. saya le yg pendiam dan pemalu tu...keh3..

    confirm budak atas ni mimpi ngeri bila kena cium camtu ngan kak azie.. :P

    ReplyDelete
  29. baru tengok gambar2 kat DaddyZ.. perghh... siap pasang khemah, siap khemah ada langsir lagi...macam majlis bertunang .... gempak

    ReplyDelete
  30. gb

    ada tamu mahu bertandang..so nak xnak mmg x leh nak pg..sob..sobb..sobb

    ReplyDelete
  31. x dpt turun KL..
    mm..adakah sy tiada keinginan dah keikhlasan??
    owh tidak.. saya ingin nak jumpa tahu.. =]

    ReplyDelete
  32. huhuhuuu...GB sakit mata sakit hati. dah janji nak datang anak2 pulak ada aktiviti...menjeruk rasa mak...

    ReplyDelete
  33. GB..acik pun tak dapat datang..tak dapat jumpa GB dn yang lain2 tu..teringin sangat nak jumpa..

    ReplyDelete
  34. best dapat jumpa GB yang peramah ni semalam.. harap2 dpt jumpa lagi next time.. ohsem kan gath semalam..

    ReplyDelete
  35. @kakcik

    nanti jom kite pi kissssss dia! heheh~

    ReplyDelete
  36. @al-lavendari

    saya boleh rasa keikhlasan uncle itu. hihihi~

    ReplyDelete
  37. @azieazah

    takpe kak. meh saya ciummmmm akak! hihihi~

    ReplyDelete
  38. yang pasti kita 2 tak pemalu kans...hikhik!

    sebenarnya kak ati geram sgt
    dgn gb ...rasa nak cubit2 pipi..kiut sgt!

    ^______________~

    ReplyDelete
  39. @h4ni3

    yaaaaa......itu scene rare yg tak boleh dilepaskan!

    ReplyDelete
  40. @gedek!

    mmg hebat. thanks to mamat yg kat belakang tuh. heheh~

    ReplyDelete
  41. @MasZuber

    konspirasi yg uncle gedek tak tau. ziyyad pun terlibat sama. haha!

    ReplyDelete
  42. @Cik Ina Do Do Cheng

    owh.daddytwins belum nampak lagi ni nampaknya. heheh~

    ReplyDelete
  43. @nyanyisunyi

    takpe kak. sebenarnya tu yg best jumpa blogger ni. kalau pendiam di luar tapi ramah di blog, bermaksud otaknya sentiasa berfikir. diam2 ubi.. :D

    ReplyDelete
  44. @Chik Att

    join next time. kompem x jeles!~ hihi~

    ReplyDelete
  45. @kasihibu

    ya allah akak....terlebih sopan ke saya semalam? hahaha!!!

    ReplyDelete
  46. @Kunang-Kunang

    alhamdulillah..semalam dapat jumpa ramai jugak auntie. :)

    ReplyDelete
  47. @Daddy Ziyyad

    amvoi. dah reti sebut ohsem sekarang...miahahaha!!!

    ReplyDelete
  48. @makdara TERdiva

    sy pu fikir mcm tu...akhirnya dpt jugak tgtk MDT live. :D

    ReplyDelete
  49. @Aku Ibu Muda

    salam..kite boleh beramah mesra dalam blog. :D

    ReplyDelete
  50. @kakchik@ella


    mekasih KC sebab sudi follow. semalam KC sgt vogue! :D

    ReplyDelete
  51. @Marina Monroe

    seronok saya sebab dapat kenal dgn auntie. :)

    ReplyDelete
  52. atoiii!!! ciuman yg penuh penghayatan manakala si 'jejaka' tersipu malu. gumbira berkenalan ngan awk gaks...pssttt!! nnti gegambo A.I tuh kasik dekat fb mama dier yer? teringin nk tgk muka kitorg kt dlm kamera mahal...tak delete kan? eheheheh

    ReplyDelete
  53. @Tihara

    sebenarnya ramai lagi cenggitu....termasuklah saya. errr...akak caye ke? ngee~

    ReplyDelete
  54. @aanie

    yang malu masa mula2 je pun ade...hahaha!

    ReplyDelete
  55. @Citarasa Rinduan

    no 1. saya pun nak pintu doremon tuh!!!!

    no 2. saya tak pakai dslr. kalau tak caye cer tanya uncle gedek! hehehe~

    ReplyDelete
  56. @Lya Colours

    semua makanan sedap2 tapi saya tak dapat nak try semua. perut dah kembong. :D

    ReplyDelete
  57. @ayin MM

    haaa..kalau kakcik yang buat makan2 mmg berkhemah bagai la. hihi~

    ReplyDelete
  58. @littlehumblelynn

    hutang gathering dibayar gathering. miahahaha!!!

    ReplyDelete
  59. @Fatin Mraz

    keikhlasan kamu mmg dapat dirasai. saya rasa kene editr sikit isi entri tu.

    kene tambah dgn izin Allah. :)

    ReplyDelete
  60. @JunAina

    eiii anak2 kak jun ni kene babab ni. hahaha!!!

    ReplyDelete
  61. @Acik Erna


    sedih saya tau acik. sampai tak lalu makan. heheh~

    ReplyDelete
  62. @Hanis Azla

    best jugak jumpa hanis yang jeliter cam anak dara ni. tetibe anak dah besar2 rupanya? ohsem!

    ReplyDelete
  63. @Ati Masrif

    gulp. nasib baik akak tak cubit, kalau tak mesti saya jerit. hahaha!

    ReplyDelete
  64. @akuzle

    gambar AI yang montel tu ada a few dlm kamera saya. nanti saya feature dalam entri. gerammmm je tgk! hihi~

    ReplyDelete
  65. ciuman yg hangatttt...

    harap-harap lepas ni boleh la jumpa lagikann...

    ReplyDelete
  66. sekali lagi tak ajak sya join sekali utk pertemua blogger.. ari tu dah tak ajak sya pi sabah..huhuhu

    mencikkk!!!!

    ReplyDelete
  67. dok tercari2 gak mana GB hari tu.. sebab mula kata penyambut tetamu nya GB ngan acu..
    ingat nak sembang hari tu, tapi malu.. neogk GB ingat sepupu, rupa dan saiz sebijik.. hihi..

    ReplyDelete
  68. seronoknya gathering...nanti lain kali nak g lah.....busy sgt²

    ReplyDelete
  69. @Anaa


    rupa dan saiz sebijik? alahaiiii...hehehe~

    ReplyDelete
  70. wah GB pun join gak gath ni... ok..akan nantikan gambar2 yg lain pula.. ;)

    ReplyDelete
  71. @nabilah_2908

    orait!!! next time join tau. dapat jumpa. :D

    ReplyDelete
  72. wah... bila blogger bertemu blogger... seronoklah.. ^^,

    ReplyDelete
  73. meriahnya :)
    uncle senyum2 eh? wow

    ReplyDelete
  74. lahai... seronoknya korang nih!!! ahhh... bila nak buat camni lagi?? nak joing jugak! huhuhuhu

    ReplyDelete
  75. Gigih sungguh ya ada blogger yang datang dari Ipoh dan Pahang katanya?

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D