Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, October 19, 2011

KK, Kundasang, dan keajaiban



Masa mula-mula GB book tiket ke KK, GB dah ada beberapa vision in mind. First of all, dah tentu la nak gi Kundasang, nak tengok Gunung Kinabalu dan kawasan sekitarnya dan nak amik gambo banyak-banyak. Tak naik pun takpe sebab tak payah susah-susah GB request for helikopter semata-mata nak sampai atas sana (memandangkan GB ni bukan spesis bunga pemanjat). Huhuhu~

Kedua: GB nak pegi Kampung Air di Tanjung Aru. Jalan-jalan atas laut, amik gambar dan tengok life komuniti di situ.

Ketiga: Nak tengok One Borneo dan kondo di Signal Hill. Sebab.....my fingerprints were there. Ok lah, senang citer, dulu GB pernah involve sikitttt je...tak banyak pun..sikittt je dalam projek One Borneo tu. Dan condo di Signal Hill pulak macam my baby. GB handle project tu from scratch (dari meeting coordination dan drawings) sampailah siap 1st level untuk superstructure. GB penah kene maki kaw-kaw dengan client pasal projek tu dan  segala-mala isu berkaitan pun ada dalam tangan GB. Tapi lepas tu GB challo sebab nak keje dengan pokok pulak.

Extra: Kalau dapat shopping, tengok bunga Rafflesia, try makanan tempatan yang takde kat semenanjung - itu bonus bagi GB.

Tapi......tak semua yang GB vision itu GB dapat kalau tiada keajaiban......

....akan bersambung....

P/S: Orang yang gembira senang tercapai cita-citanya kah? Ini soalan ni. :)

86 comments:

  1. nak menjawab soalan dulu...

    pd pdpt aku org yg gembira itu selalu redha dlm apa jua bentuk pemberian yg Allah bagi..dan dia tak penah menyalah sesiapa jika apa yg dicita2kan tdk tercapai. tapi dia akan terus berusaha...

    maaf kalau jwpn aku tak berkaitan


    apapun, have fun & semoga planning ko dpt dilaksanakan. nti amikla gmbr kondo tu...aku nak tgk :)

    ReplyDelete
  2. fatt:

    aku dah balik babe. tu yg nak citer tu. ni entri intro je baru.

    btw aku setuju dgn pendapat ko. syukur dgn pemberian tuhan, dan tuhan akan beri lebih lagi. kalau merungut, hmmm...better jgn merungut lah kan? :D

    ReplyDelete
  3. wah..
    seronoknya!
    macam mana ..
    teercapai tak?

    ReplyDelete
  4. Kegembiraan kita tak semestinya kegembiraan orang juga. :)

    ReplyDelete
  5. rindunya nak gi Sabah esp Kundasang...time study dulu every yr pegi Kundasang..skrg dah 3 yrs x pegi..

    Jika cita2 tercapai, pasti gembira..;)

    ReplyDelete
  6. hihi,feel dia lain bila dapat tgk prject yg kita jaga da siap n da ada org duduk.

    ReplyDelete
  7. :) kundasang......

    baru pernah sekali g kk....rasa mcm nak g lagi

    ReplyDelete
  8. @Lelaki Ini

    alhamdulillah...hampir 90% tercapai. puas hati!

    ReplyDelete
  9. wah dah pergi dah KK ye...seronokkan...

    ReplyDelete
  10. @kakcik

    betul tu kakcik. selalu juga berlegar dalam kepala saya pasal benda tu...

    ReplyDelete
  11. @aYa

    kundasang dah berubah banyak. nanti gb citer dalam next2 entri~

    ReplyDelete
  12. @zati embong

    yep. rasa terharu nak nangis pun ada. hihihi~

    ReplyDelete
  13. @azam

    biasanya org yg dah penah gi kundasang, mesti akan pegi lagi. :D

    ReplyDelete
  14. wao best nye..cantik kan views gunung kinabalu tu..ske tpt yg ada dairy farm tu..GB ni architect yer..may save journey yea..

    orang2 yg gembira Insya Allah akan tercapai cita-citanya jika berusaha keras dengan izin Allah dan dengan izin Allah jua hancur cita-citanya kerana manusia bertopengkan syaiton..

    adakah menjawab solan?

    ReplyDelete
  15. suka komen fatt..
    betulla, kalau kita redha, kita akan senang hati walaupun sesuatu itu tak dapat kita capai ;)



    mau tengok gambo yang byk2 itu..

    ReplyDelete
  16. Tapi cara GB betul kena ada visi dulu sebelum pergi. Dapat ke tidak itu no. 2... Nak tahu kakak pun kena tunggu the next N3 ye:)

    ReplyDelete
  17. dh smpai ke KK eh.. :-)

    soalan tu...hmm..mungkin juga...tp happy + usha..pasti dpt :-)

    ReplyDelete
  18. @Tihara

    dairy farm tu....saya pegi!! :D

    jawapan tihara...saya suka. :)

    ReplyDelete
  19. @~najwa~

    sat sat. gambo2 belum resize lagi. :)

    ReplyDelete
  20. @Kakzakie

    tuh la kak. nanti saya citer dalam next entri. :)

    ReplyDelete
  21. @nabilah_2908

    dah sampai dan dah patah balik. weeeee....!!! :D

    ReplyDelete
  22. selamat kembali dari seberang lautan.

    tentang soalan itu ..

    tak semestinya kerana ia bergantung kepada usaha dan izinnya jua.

    ReplyDelete
  23. @al-lavendari

    tenkiu uncle! tak dapat kita jumpa ahad ni. :(

    hihi. tu yg saya tanya. curious nak tau. :D

    ReplyDelete
  24. takpe GB..doa je..
    insyallah..kalau ada rezeki tu..adalah..

    ReplyDelete
  25. kundasang memang cantik sangat, kala amik gambar, kalau betul angle macam kat oversea. tak sangka tempat tu kat Malaysia mmeg cantik....

    ReplyDelete
  26. intro dah best! ni yg tertunggu-tunggu sambungan nya nih..hihhih

    nway, wish i was there too. to see our fingerprints..hahha..

    =}

    ReplyDelete
  27. nak pergi jugak ke sana..tggu next year itupun kalau hidup lagi :)

    ReplyDelete
  28. Last pergi Kundasang time bulan march lalu...1B area lepak sebab dekat dengan rumah family hubby, :D

    ReplyDelete
  29. @ayin MM

    mmg pun...tu pasal asyik dok teringattt je. cantik banget! :D

    ReplyDelete
  30. @Fatin Mraz

    saya pun nampak fingerprints awak kat sana. besarrr punya! :D

    ReplyDelete
  31. @makdara TERdiva

    kalau panjang umur, bawak2 le ke sana. ini asyik ke obesi je...hihih.

    s'pore pon obesi gak kan? :D

    ReplyDelete
  32. agak byk gak involvement akak buat project tu kalau smp tahap superstructure level 1..substructure tu bukan nipis, dalam lah jugak..asas dia, superstructure ground, level 1..

    tabikk ah akak..=)

    ReplyDelete
  33. kalau kak ati mesti buat
    list yg panjang menjela kalau
    tak ada yg tercicir nanti :)


    p/s: nampak tak ums...cantik?

    ReplyDelete
  34. nik pergi KK..teringinnak pergi lagi..banyak tempat yang perlu di discover..ahhaha

    ReplyDelete
  35. @Zie

    sambil belajar menahan telinga dik...huhuhu~

    ReplyDelete
  36. @Queen

    bab tu saya setuju nik. kk terlalu banyak tempat nak explore. sayangnya kene terbang ke sana baru boleh sampai. kalau boleh drive je...kan best. :D

    ReplyDelete
  37. Hai Gadis Bunga, KC first time here. Entry GB ni mengingatkan KC pd Nexus Karambunai Resort, Kg. Air, Kundasang, Kaki Gng Kinabalu yg KC lawati tahun 2008 dulu. Nostalgia sungguh.

    ReplyDelete
  38. gembira dan kejayaan ...insyaallah kalau ada rezeki...

    ReplyDelete
  39. hurm soalan tu, tak semestinya
    saya ni gembira-gembiri je, banyak gak cita2 tak tercapai
    salah 1 nya, nak kerja lain. wahahahaha
    boring ahh duduk developer line ni

    ReplyDelete
  40. eh.sabtu ni pun i berlepas ke KK. 5 hari kat sana.. deepavali kat sabah hehe

    ReplyDelete
  41. @kakchik@ella

    ahaha...rasa nak pegi lagi tak?

    tengs KC for singgah2 sini. :)

    ReplyDelete
  42. @Lya Colours

    ahaha. seb baik saya tak maksudkan nak tukar tempat keje. :D

    ReplyDelete
  43. pegi kk, tapi duk kat terminal je sb transit ke sandakan...

    bila gembira, fikiran jadi positif...:)

    ReplyDelete
  44. GB pi sabah rupanya..patut arr lama menyepi erk...

    ReplyDelete
  45. teringin nak tgk GB punya sketch pulak! :D

    ReplyDelete
  46. penah pegi one borneo tu..hehe
    wahh jenjalan elok2 GB =D

    ReplyDelete
  47. Bestnya g mkn angin :-P
    org yg happu adalah org yg xde hutang.betul x?

    ReplyDelete
  48. hopefully akan tiba keajaiban itu

    ReplyDelete
  49. insyaAllah dik..moga ada keajaiban..org yg gembira mmg senang tercapai cita-citanya jika dia rajin berusaha,berdoa dan redha dgn segala yg Allah kurniakan..wallahualam

    ReplyDelete
  50. den suka naik kapal torbang yo...lelain tak minat...ahakz

    ReplyDelete
  51. @aanie

    bila positif, kita boleh attract benda yang baik2 kan?

    ReplyDelete
  52. @sahromnasrudin

    lama ke sepi sahrom? eheheh~

    ReplyDelete
  53. @h4ni3

    nak tgk ke kak? disaster sketch saya kak. heheh~

    ReplyDelete
  54. @anitaare

    a'ah. betul kak. Allah maha mendengar. :D

    ReplyDelete
  55. @jeBateja

    kojo kek MAS yo lah sonang! :D

    ReplyDelete
  56. tempat saye belajar hidup sendiri cari ilmu..rindu nak pergi sane..;p


    setuju dgn pendapat fatt tentang soalan GB tu..orang yg gembira adalah orang yg redha dan akan terus berusaha tanpa jemu dan merungut..jadi insyaAllah tercapai apa yg dia mahukan..^_^

    ReplyDelete
  57. GB...bulan 7 kak aina gi sabah. kk-kundasang-ranau pusing2. juga taman lautnya jgn lupa pergi. dalam air pun ada bunga...ikan pun suka bunga...

    ReplyDelete
  58. kalau uncle jumpa client yang maki kamu kaw kaw tu... uncle tumbuk dia.....!

    cheh!

    ReplyDelete
  59. uikhhh!! ke sabah rupanya.. tak cakap pun nak pi sana.. kalau tak konpem nak ikut jugak

    ReplyDelete
  60. Ooooo...patutla. Makan hangin rupanya. Xpernah sampai lg kt sana. Best tak GB? Xsabar rsnya nk tgk pic yg GB snap kt sana.cpt2 hupload yea :)

    ReplyDelete
  61. untungnya badan.. kerja sambil berjalan..

    ReplyDelete
  62. mungkin ya... sebab orang yang gembira sentiasa dan selalu positif dalam apa jua keadaannya ~

    ReplyDelete
  63. saya udah tonton gambar2 kamu di FB..huh, saya jeles kamu tahu! :P

    ReplyDelete
  64. @♥CIK SHA♥

    bwtul. redha dan tak merungut. Allah akan beri lebih lagi. :)

    ReplyDelete
  65. @JunAina

    saya tak gi taman laut kak! oh my....ok. next trip! :D

    ReplyDelete
  66. @gedek!

    psttt...opis dia kat jalan pahang. :D

    ReplyDelete
  67. @Azira Mohamad

    saya dah letak most of my pics kat fb. hangin kat sana bestt!!! hihihi~

    ReplyDelete
  68. @farmys

    tak....i gi jalan je.

    tapi boss call jugak. potong stim! hahaha!

    ReplyDelete
  69. @♥ manje ♥

    mungkin kan? attract only the positives. :D

    ReplyDelete
  70. @Daddy Ziyyad

    jgn jeles dedi. kamu itu ke negara di mana sate kanggaru berasal.

    saya lebih patut jeles. hahaha!!

    ReplyDelete
  71. @Azira Mohamad

    nanti saya bagi fb profile kat azira. :)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D