Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, October 10, 2011

Apa perasaan seorang ayah yang telah mengantoikan perbuatan pelik anaknya?

Waktu dan lokasi sebenar kejadian


Baca ni:

Pada suatu malam, ayah GB baru balik dari surau, naik moto. Tiba-tiba ayah nampak kete yang serupa macam kete GB tersadai di tepi jalan, lampu menyala dan enjin tak dimatikan. Ayah jadi risau lalu memperlahankan motonya untuk memeriksa. Sekali ayah tengok betullah kete GB... ayah pun berhenti di tepi pintu belah driver. Tingkap terbuka dan rupanya GB ada di dalam.

Dengan muka yang risau, ayah ketuk cermin kereta dan bertanya, 'Kete kenapa along?'

GB.....dengan rasa bersalah yang amat sangat sebab terkantoi dengan ayah sendiri....kemudian menjawab.....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
'Errr....takde apa ayah. Nak amik gambo bulan tu je. Ngeeee.....'

P/S: Ayah, maaf maaf maaf. Anak anda memang gila. Gila ngambik gambo!

60 comments:

  1. kantoi amek gambar takpe..jgn kantoi mende lain..ahakss

    ReplyDelete
  2. kalau nak kaver malu kan..
    cakap la 'eh, kereta ok.. along tengah tunggu ayah balik dari surau la ni'..
    hehe

    ReplyDelete
  3. delarocha:

    uiks. gila biar ada batasnya. heheh~

    ReplyDelete
  4. jamal:

    hahaha tetibe jadik terlebih baik tunggu ayah balik surau..haha!

    ReplyDelete
  5. jalan itu..jalan ke rumah awak..
    dah setahun saya tak lalu di situ..

    nway, saspen beb bace memula tadi..

    'makcik terkena!!'terkena saya mlm ni..

    HAHAHA!

    ReplyDelete
  6. sempat larikah...?

    hahaha....

    ReplyDelete
  7. da agak da.hihi.GB,malam2 beraninya amek gmbr sorg2.huhu

    ReplyDelete
  8. @Aku

    tak sempat. terkedu je mampu. hahaha~

    ReplyDelete
  9. zati embong:

    sebab tu mak kite selalu bising..! heheh~

    ReplyDelete
  10. percayalah GB mmg ada bakat tau...........
    mujur abah Gb tak gelabah.. haha

    ReplyDelete
  11. agaknya ayah sedang mengenang kan apa kah salah silapnya masa lampau....

    ReplyDelete
  12. tak kene time tu.. lingkaran tak nampak la..


    p/s: time time gini la yang makin menaik rasa ketiadaan DSLR disisi..
    tah bile la boleh sambar satu..


    kalau buat filter negatif buleh nampak ring rasanya..

    ReplyDelete
  13. @Citarasa Rinduan

    ahaha. sebelum tau kisah sebenar ayah gelabah tuuu...hihihi~

    ReplyDelete
  14. @gedek!

    mesti puas nak pikir ape la pasal gb jadi mcm ni kan? :p

    ReplyDelete
  15. @-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•-

    ni bulan malam ni....kejap tadi aku snap. bulan yang semalam aku tak taruk kat belog sebab dah ramai taruk... :D

    ReplyDelete
  16. benti sbb amik gambaq bulan..terbaikkkk hihi

    ReplyDelete
  17. he he he.. kantoi ambik gambo... okay ar tu.. :-)

    ReplyDelete
  18. Untung ada kamera canggih.. Boleh amek gambar bulan nun jauh di awan..

    Ingat nak amek gak gmbr bulan tu.. tp konpem tak berapa nampak hasilnya sbb guna kamera enpon..

    Tak jauh dari bulan tu ada beberapa bintang berkumpul.. GB nampak tak bintang2 tu...

    ReplyDelete
  19. 'gb tunggu abah nk amek gamba bwh bulan together-gether'



    hehe

    ReplyDelete
  20. Itu tandanya ayah yang baik dan sangat bertanggungjawab. :)

    ReplyDelete
  21. hahahaha!!! risau dia...salu org park keta tepi jln gelap-gelap buat maksiat..

    ReplyDelete
  22. ngeh ngeh ngeh ngeh...
    mujur si ayah tak snap gambar anaknya dlm kereta tu...

    ReplyDelete
  23. sib baik ayah yang ketuk tingkap.. kalau orang lain..

    'tunggu lansuir ke?..' hahaa..

    ReplyDelete
  24. nak tunggu bulan tu jatuh ke riba , ayah ...

    ReplyDelete
  25. tetiba uncle rasa tak jadi nak beli dslr .. takut penyakit 'gila' tu berjangkit !

    ReplyDelete
  26. hehehe.....pungguk merindu bulan AYAH...hehehe

    ReplyDelete
  27. sib bek ayah tak kata " ko jgn jadi pungguk, long" huhuuuhhhhhhh

    ReplyDelete
  28. hehehe gila amik gamba xpe...jgn bnda len...hehe.. terkantoi gak akhirnya hehehe...msti ayah risau igt wat bnda pepelik kn....

    ReplyDelete
  29. hehehe...gelak jap...

    dah tu ayah GB kata apa...?

    or dia terus balik...? hehehe.. :)

    ReplyDelete
  30. HAHAHAHAHAAAAAAAAAA!!!

    bulan yang ada halo malam tu kan??!!!
    cantik!!

    ReplyDelete
  31. waa ada spontaneous light trail la...hanya org yg sawan ambik gambo aje yg tahu :P

    ReplyDelete
  32. "errkkk!!! gguullppp~~ eeehheemmm... "

    i think it's my reaction! kuikuikui~ (:

    ReplyDelete
  33. suspen, ingatkan hape... hehehe

    ReplyDelete
  34. suspens gileww..subhanallah cantik kan bulan malam tu..

    mmg jadi keganjilan bg org lain ms kita snap pic yg bg diorang no point pon..he3

    ReplyDelete
  35. hhahaha....comel la pulop....hahhaa...

    kitorang selalu je gini..pastu sengih mcm kerang busok.. =p

    ReplyDelete
  36. "memang suspen...ingatkan apa tadi.."

    ReplyDelete
  37. sib baek ambik gambo..
    kalo..makan maggie sembunyi2 dlm keta..??

    ReplyDelete
  38. waka...waka....tapi gambo tu mmg lawa......

    ReplyDelete
  39. Bahaya tu GB, kalau boleh biarlah tempat yang ada org. sapa tak risau ye dak?

    ReplyDelete
  40. errr....pukul berapa tu gb?

    tengah malam ko....

    wat suspen pun ado...huhu~

    ReplyDelete
  41. hahaha..dah agak dah akak nk amik gambo..hahaha

    ReplyDelete
  42. Jangan kata ayah GB, kalau kakak pun curious juga sebab kereta berhenti kan...

    ReplyDelete
  43. Muahaha
    hubby pun giler tgkp gambar skrg
    risau plak:'(

    ReplyDelete
  44. GB ni kan
    saje je ..kelakar pun ada entri ni

    ReplyDelete
  45. hahahha kesian kat bapa kan? hehehe

    ReplyDelete
  46. GB..! Kena tangksp basah dgn ayah sendirik!! Aww...hihihi

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D