Mahu tahu tentang gadisBunga?

Kengkawan

What makes your day?

Entry tertunggak 1: Gambar-gambar Pangkor & Taiping. :D
Entry tertunggak 2: Langkawi

*

gadisbungablog@gmail.com

NI tabung nak beli senapang~

Facebook Share

Wednesday, September 28, 2011

Mr Nasi Ambang yang terhebat di seantero KL, Selangor, and some say Nilai



Entri ini berbau nasi ambeng iklan. Tapi iklan tak berbayar sebab niat di hati nak share kesedapan dengan kawan-kawan.

*

Dah terliur sebelum habis menaip. Itu le penangan nasi ambeng sedap tak ingat dari Mr Nasi Ambeng ni. Biasanya kalau GB teringin nak makan nasi ambeng, GB akan drive ke Mr Nasi Ambang Take Away Station kat Kayu Ara, Bandar Utama. Kat belakang Sri Pentas je pun. Sebenarnya namanya je take away station, tapi kalau nak makan kat situ pun boleh. Tapi since tempatnya tak berapa nak besau, better call tokeynye dulu kalau nak pegi beramai-ramai ke situ.

Kalau nak tau, GB penah makan nasi ambeng lain sebelum ni, tapi yang Mr Nasi Ambang punya adalah yang paling kena dengan tekak GB yang bukan tekak Jawa ni. Nak explain pun tak reti melainkan kawan-kawan rasa je dulu. Tapi mainly lauknya adalah sambal ayam (instead of ayam masak kicap), tempe goreng pedas tu, ada suhun (versi mee goreng pun ada jugak tapi personally GB lebih prefer versi suhun ni), dan ikan bulu ayam. Bungkus pulak dalam daun pisang. Bila bukak bau wangiiiii je. Mmmm....sedap...!

Kalau kebetulan kawan-kawan ke situ dan tokeynye ada, jangan terkejut kalau mukanya nampak familiar. Tokey Mr Nasi Ambeng ni namanya Kamal Zakry, bekas wartawan TV3. Sangat friendly tokey ni. Haritu GB ke situ dengan kawan-kawan, siap dia bercerita pengalamannya jadi wartawan Majalah 3 yang teramatlah mencabar tuh. Tu yang dia berenti, buat bisnes nasi ambeng, lagi best!

Jadi kalau kawan-kawan ke sana dan kebetulan tokeynya ada, jangan malu-malu interview dia. Mesti dia bukak cerita punyalah!

*

Apa pun, kalau nak bernasi ambeng, moh le kite ke situ. Cer klik facebook Mr Nasi Ambang ni untuk info yang lebih detail. Ada info waktu meniaga dan boleh tanya info pasal lokasi juga.

P/S: Dah pukul 12 tengah malam dan mengidam nasi ambang. Motif buat entri makan-makan tetengah malam buta ni???

36 penambah perisa secukup rasa:

Shukri Mohd Ali said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lapar.

Ismail Fitry said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ya Allah! Nampak sedap nak mampos!

~najwa~ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lapar juga..kepingin tempe goreng pedas tu..

kakcik said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

23/10 nanti, beli beberapa bungkus sebagai habuan potluck! hehehe...

kakcik said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Huhuhu... masuk spam jugalah komen kakcik yang sebelum ini. :(

azieazah said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sabar jelah!

Dah lah Kak Azie ni seumur idup tak pernah lagi merasa Nasik Ambeng!

Nangisssssssssssssssss

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kt tmn u (skudai) ada org jual nasi ambeng sedap ni..tp skang dh x da..masa tu tiap kali balik keje (ms tu bujang) misti beli..


nnt sy nak try juga nasi ambeng yg GB cerita nih bila sy turun KL..

Aku said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

serunding kelapa dia tak berapa nak nampak la... ke tak ada?

Lya Colours said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

weh kita sukaaa nasi ambang tapi kat melaka ni payahhhh bebenor nak jumpanya. tsk tsk tsk

azam said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

SUPERB.....kenyang

ayin said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wow!!!! tertelan air liur, asik menitik2 jatuh atas keyboard nihhhh...

ayin said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wow!!!! tertelan air liur, asik menitik2 jatuh atas keyboard nihhhh...

gedek! said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Eh? Ada setengah nasik ambeng campo dengan mi hoon...

kan?

Acik Erna said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

GB..acik sukaaaa sangat makan nasi ambeng..disini tak de orang jual..

farmys said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Best nasi ambang.. Ni makanan orang Jawa..

Sodap!!

Daddy Ziyyad said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Saya tak makan nasi ambang. Huhu

Elyn said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya kelaparan... dan saya adalah peminat tempe walopun saya bukan org jawa.. hehehehe

Kakzakie said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Tengok gambar pun kakak dah agak memang sedap. Bau daun pisang itu satu hal menambah aroma. Pandai dia business...

Maya Mayana said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nasi ambeng ini menu org jawa...kamu asal mana ye?

hanie said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sedapnyeeee :p~

miss nina said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

GB, dah lapar ni.
kirim 1 bungkuslah :P

h4ni3 said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

taknak pegi sendiri.. nak tunggu GB blanje nasik ambeng kat situ! ;)

FarEast said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

owh ... ada juga tgk nasi ambang ada mee goreng sket campur dgn nasi ... hehe

delarocha said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

minat resepi kat tuan kedai..pas ni leh buat sendiri je kat umah.

zati embong said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tgk nasi ambang tp terliur nk makan nasik kukus.haha.itu je yg ada kat kuantan ni yg sedap.

Tihara said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

best of the best ni GB..terlior aii

.:rizaL:. said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kan..? Motif gila kak GB..wat rizal lapar lg ade la..btw rizal xsuka ns ambang haha..sbb ape? sbb portion yg sgt byk, x mampu nk habiskan. kwn rizal slalu beli kat sg. buloh

Azizan Zolkipli said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

entry kamu ni memang betul2 membuatkan Pakcik menderita batin lah huhuhu ... baru aje petang tadi Tweet kata kepayahan nak mencari menu ni di luar bulan Ramadhan huhuhu ...

Abu Aiman said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sedapnya nampak! Bila buleh try taktau...

IMANSHAH said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

datang nak jenguk makanan pagi2 buta selepas subuh syafie

MataHati @ MH said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nasik ambeng tu mcm nasik berlauk ke?
nampak mcm ada tempe jer kat situ..

bujal X said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sedap sangat kah? da banyak kali dengar cerita pasal mr nasi ambang~~

kasihibu said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

memangmenarik isi kandungan nasi ambeng tu
yg best makan pagi kenyang ke t.hari
petang baru makan balik kan?

pae dasuki said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

fuyyo..terliur jugak tgk gmbar yg penuh skrin ni..
Nampak sgt sedap je sambal tempe, tauhu dan suhun tu..Tapi pedas tak Kak Fid, sambal dia?
Akan ku serbu kedai ini satu hari nanti!Thanks for sharing it:)

Queen said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nik yang duk belakang tu je pun tak tau kewujudan nasi ambeng ni..hahaha..thanks GB...boleh la terjah bile tiba HARI MALAS MEMASAK..heheh..

littlehumblelynn said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

gb

x pernah try makan nasi ambeng..almaklumler tekak x adventure..hehehe

tp nak try jugak sbb terliur pulak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...