Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, September 14, 2011

Keputusan eksperimen menjadi WAHW (Working at home wife) to be

Maaf zahir batin bagi penghidap bufonophobia (fobia katak). Hihihi~

Sedikit ringkasan:

GB pindah opis baru yang belum masuk meter letriknya. Jadi untuk memastikan kelangsungan kerja, GB hangkut komputer workstation ke rumah. Sejak Khamis lepas, GB jarang keluar kecuali kalau ada site visit, site inspection atau meeting. Selebihnya kerja di rumah saja.

Keputusannya:

Wah, tak sangka best jugak keje kat rumah ni. Save duit minyak. Tak payah pikir baju apa nak pakai. Tak payah pakai tudung. Tak payah beronggeng kat traffic jammed. Tapi keje tetap tiptop malah lebih laju lagi sampaikan terkadang tu terlebih laju sebab workstation adalah accessible 24 jam. Bab makan no hal. Mak ade. Hihihi~

Dan disebabkan itu GB rasa ok untuk kawin sekarang sebab rupanya mudah aje kalau cukup kemudahan untuk kita bekerja secara efisien dari rumah. Dan percayalah, GB spend masa lebih untuk berfesbuk atau berblog semasa di opis dari di rumah. Heheheh!!!

Drawback:

Memandangkan GB adalah seorang wekoholik, maka GB tidur 1-2 pagi sejak wujudnya mende alah ni kat umah. Dan disebabkan kemudahcapaian biskut raya yang letaknya cuma sedepa dari workstation GB, maka GB musykil yang kemudahan yang ada ni mungkin akan jadi penyebab bontot mengembang tanpa kawalan. Isk!

Kesimpulannya:

Macam biasa, ada pros and cons. Tapi GB bersedia kembali ke opis bila letrik dah ada nanti. Tapi bab nak menempuh traffic jammed.....ugh!

P/S: Taip ni pun sambil makan tart nenas tersohor tahu?

88 comments:

  1. camtu lak ye.....dok je kat rumah rehat goyang kaki.....

    boleh ape? Jadi blogger sepenuh masa....boleh buat duit kan?

    ReplyDelete
  2. seronokkknyaaa lah keje mcm tu!
    buat keje at your own sweet time..
    (bilo den nak dapek kojo camtu ni? huhu~)

    ReplyDelete
  3. aikkk..jgn makang2 sangat. kan nanti berlipat kali ganda berat naik.. tak sanggup ku bayangkan.. seram seram

    ReplyDelete
  4. kak aina pun tengah makan tart yg sama gak nie...hehehee...

    belum ada komitment besh le sok anak tarik kain nak susu, sorang nak kopi...haaaaaa...baru betul2 beshhh...heheheee...

    cabaran...cabarannnn...

    ReplyDelete
  5. bestkan..
    nak buat ape saja pun boleh....

    takde siapa nak larang..takde siapa nak skodeng..

    janji keje jalan

    ReplyDelete
  6. go GB go! huwaa lewatnyaaa titun...

    ReplyDelete
  7. tart dah habis..
    tinggal maruku je lagi nih..
    hehhehe

    ReplyDelete
  8. alaaaaaa... pesal ada gambar katak nih.
    dh la kt blog drdaddyzz td nampak katak gak.




    .

    ReplyDelete
  9. gb

    this is cool :-)

    kalo ler boleh set up office kat rumah..kan ke heaven :)

    ReplyDelete
  10. Dan disebabkan itu GB rasa ok untuk kawin sekarang sebab rupanya mudah aje kalau cukup kemudahan untuk kita bekerja secara efisien dari rumah

    i can smell something here...hehehe

    ReplyDelete
  11. @azam

    belum berbakat jadi fulltime blogger. :)

    ReplyDelete
  12. @h4ni3

    akak tak sesuwei. kang sampai takleh tido patient asyik datang kang~

    ReplyDelete
  13. @JunAina

    erk! err..er...syukurlah saya bujang lagi. heheheh~

    ReplyDelete
  14. @PUTUBAMBU

    yeshhh...betul tu. pakai baju tido pun boleh siap keje. hahaha!!!

    ReplyDelete
  15. @diana

    umah ni maruku byk lagi. tak berapa nak mkn. rasa cam cucuk kat lidah. hahah~

    ReplyDelete
  16. @littlehumblelynn

    saya rasa boleh kak. find a space a workstation. best kot tak payah susah payah gi opis. uhhuh~

    ReplyDelete
  17. @fatt

    erk. eh, takde pape lagi babe...baru training je. heheh~

    ReplyDelete
  18. Bab bontot mengembang yang tak tahan tu! ;-)

    ReplyDelete
  19. biasa nya bontot mengembang bila kena puji..hik3

    ReplyDelete
  20. sambil layan kuliah kat kampus, gua kerja kat rumah (freelance), tapi slalu tak tido malam wat kerja

    ReplyDelete
  21. Jangan keje lama-lama sangat takut kena deep vein trombosys.

    ReplyDelete
  22. Ehehhh..

    Nak kembang tu cepat je...

    Nak kuncup tu yang payah tu..

    So, sila kontrol dari sekarang sebelum terlambat... huhuhu..

    ReplyDelete
  23. wah makin efisen keje ko macam nie!

    ReplyDelete
  24. banyak terbuang dalam perjalanan pergi kerja sbb jem teruk.

    banyak tenaga hilang dalam perjalanan pergi keja sebab kena menunnggang motosikal selama 45 minit.

    kerja di rumah boleh meningkatkan prestasi sebab banyak masa dan tenaga yang dapat digunakan pada perkara yang lebih perlu.

    ReplyDelete
  25. uncle pon tengah prektis kerja kat rumah ni....

    bes gila!

    ReplyDelete
  26. betul ke awak dah setuju nak kawin..nanti gua bincang dulu...

    ReplyDelete
  27. samalaa heheay ..eya pn keja dr uma gak..da hmpir stahun ne..pa yg bunga ckap mang btul

    ReplyDelete
  28. well, hello Mr Frog, looking good today?

    ReplyDelete
  29. Kalau duduk rumah tak terpedaya nak tengok tv ke?

    ReplyDelete
  30. saya pon risau gak berlakunya pengembangan bontot sbb kat opis ni byk plak dorang ni bwk kuih raya.huhu

    ReplyDelete
  31. best juga kerja kat umah...sambil baring pun boleh buat kerja...

    ReplyDelete
  32. @kakcik

    kalau berlarutan lagi beberapa minggu mungkin akan jadi kenyataan kakcik. hahaha!

    ReplyDelete
  33. @Tihara

    aha. ni ajaib punye proses pengembangan. hahaha!!!

    ReplyDelete
  34. @ORLANDO AHMAD

    kalau dah buat freelance, adat la tu tak tido...

    ReplyDelete
  35. @Aku

    takkan sampai macam tu sekali kot??

    ReplyDelete
  36. @~ Cik Azz ~

    oke oke. ni tgh kontrol ni. tak kunyah tart dah, kunyah sebekut lain pulak. heheheh~

    ReplyDelete
  37. @MasZuber

    so far mcm tu la. harap2 boleh terus efisien. :D

    ReplyDelete
  38. @b.r.u.t.a.l.s.o.l.o

    sementara saya tgh setuju ni, cepat2 la sikit ye~

    ReplyDelete
  39. @gismo82
    ni balas komen ni pun sambil berbaring tau. heheh~

    ReplyDelete
  40. KM pun suka kerja kat rumah...Rasa selesa dan damai. Memang KM akui, bekerja di rumah rasa lebih seronok dan keputusannya lebih membanggakan...

    ReplyDelete
  41. ooo, makan biskut raya lemaknya terus ke bontot ye? baru tau, hehe

    ReplyDelete
  42. kalau belum ada anak..kalau dah ada anak lain pulak ceritanya GB...tapi nik still rasa itu yg terbaik..byk kos yg dapat diserap..lebih2 lagi buat bayar pengasuh...

    ReplyDelete
  43. wah bestnya dia boleh mkn tart nenas sambil bekerja ya....

    ReplyDelete
  44. wahh keja kt umah, xyah iron baju nk gi keja ^^

    ReplyDelete
  45. wahh keja kt umah, xyah iron baju nk gi keja ^^

    ReplyDelete
  46. dah try rempeyek wak tunot.. ehehe

    ReplyDelete
  47. Lebih byk benefit work from home ni kan...bab melebarkan gluteus maximus tu, boleh dielakkan dengan byk memakan kudapan berbentuk salad berbanding keledek goreng! haha

    ReplyDelete
  48. memang la seronok bekerja dari rumah...

    tp tu la....pengembangan sana sini...boleh berlaku dengan pantas..huhuh...

    tapi kan....kalau jalani hidup sihat....rasanya takde masalah kalau bekerja dari rumah..yer tak..? :) :)

    ReplyDelete
  49. keje kat rumah best gak.. boleh punch card sesuka hati.. janji keje siap..

    ReplyDelete
  50. @kucingorengemok

    psst...bontot dah berat. hahaha!!!

    ReplyDelete
  51. @Queen

    lebih2 lagi bila dah ada anak...

    sebab walau ada pengasuh pun masih kene monitor jugak. :D

    ReplyDelete
  52. @LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™

    dah stop dah kak. tapi isk. tempted betul la!

    ReplyDelete
  53. @Niena Pengembara Ilahi

    sebenarnya saya dah lama tak iron baju gi keje. hihi~

    ReplyDelete
  54. @Daddy Ziyyad

    banding keledek goreng dgn tat nenas, mana lebih melebarkan? heheh!

    ReplyDelete
  55. maaf zahir batin mu di terima...aku mmg phobia katak...

    ReplyDelete
  56. tulah yg lecehnya kalau
    kerja di rumah tapi kira
    ok lagi ...

    takde anak2 yg mengganggukan :)

    ReplyDelete
  57. @sue-ab

    nasib baik saya mintak maaf awal2. heheh~

    ReplyDelete
  58. @Ati Masrif

    tapi ada sekor anak kucin ni asyik nak masuk umah je kak. terganggu gak ni. heheh~

    ReplyDelete
  59. 'tak payah pikir nak pakai baju apa'

    saya rasa tu paling seronok seklai.hehe

    btw katak tu nampak muram .HAHA

    -SEJAK BILA LAK SAYA JADI PENTERJEMAH EMOSI NI? -

    ReplyDelete
  60. senangnye dapat keje kat rumah.. dapat belajar kt rumah pun stail gak.. hehehe..
    :)

    ReplyDelete
  61. keje dari rumah mmg best! tp bila u ada anak masa tu cabaran berlaku bila nk keje dari rumah ni..

    ReplyDelete
  62. @hana sudradjat

    gembira katak tu dgr. heheh~

    ReplyDelete
  63. @Mimi Jazman

    eh mana ada dapat keje kat rumah...keje yg existing tapi di stationed kat umah. :D

    ReplyDelete
  64. @d!LLah

    dia baikkk...hahaha~

    ReplyDelete
  65. amboi..sentap rizal bca entry haha..btw, mmg syok wat keje kat umh. bleh lewat2kan sket haha

    ReplyDelete
  66. sebelum ni jat selalu berangan nk kerja dr rumah je tau.ada project,bg date line, n just design kat rumah je.syoknya.hihi.tp da nama kerja kena deal dgn authority je xde maknenya nk berangan2 cm2.

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D