Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Sunday, September 11, 2011

Gua yang di dalamnya ada bunga mawar berwarna emas



Ehem. Itu tajuk cerita kegilaan GB yang dah di translate ke dalam Bahasa Melayu. Masih teringat dulu masa form 4 kot kalau tak silap, nama-nama macam Fantaghiro, Tarabas (aumm!!) dan Ramualdo macam jadi satu skrip fantasi yang tak berkesudahan di sekolah. Cerita tu diulang 2-3 kali rasanya kat TV2. Dan setiap kali tayang jugak le GB akan terpacak depan TV sambil melayan fantasi.

Lagi-lagi masa siri di mana Tarabas (aummm!!!) si mata seksi itu muncul, jangan ada sesapa kacau GB. Aummm!!!

P/S: The Cave of the Golden Rose. TV9. 10 malam, bermula 11 September 2011. Masanya untuk kembali jadi budak form 4. Heheh!

50 comments:

  1. agaknye tarabas dah tua2 ni hemsem lagi tak? hahaha

    ReplyDelete
  2. GB..lagi di translate lagi tak faham..kan.

    ReplyDelete
  3. form 3 la GB.. hehe..form 4 sy dah masuk sek. asrama..

    ReplyDelete
  4. cakap pasal apa ni?

    uncle ketinggalan....

    ReplyDelete
  5. aah...minat tul ngan cerita tu dulu....tarabas...auw...

    ReplyDelete
  6. wah!!!!!!!!!!!!!!!!!
    peberat kak ayu...
    apasal kak tak tau.................

    tarabas..... i love u...
    GB. kamu pun jangan usik kak ayu esok2 ya..
    hahahahhahahahhahaha

    ReplyDelete
  7. cerita tarabas saya pun tengok, memang best.. 11 sept tuh tak tengok plak.

    ReplyDelete
  8. fantagiro..huhu...zaman saya sekolah mnegah jugak tu...hehe

    ReplyDelete
  9. GB,

    Baca tajuk cerita tu macam bestnya storynya.

    Semoga hepi.

    ReplyDelete
  10. awak dah start melukis kah pulak sekarang??
    :)

    ReplyDelete
  11. malam tadi aku tertonton. first time.
    patutlah aku rasa macam cerita klasik jer...dah 30 tahun

    ReplyDelete
  12. citer tue sy tgk mlm td....tp tak abes la...ngantuk huhuhhh

    ReplyDelete
  13. ehhhh, kenapa saya tak pernah ambik port dengan cerita ni dari dulu lagi ekk ? kang kalau tengok, takut jadi terikut pulak sampai habis hahaha ...

    ReplyDelete
  14. hahaha citer tu lejen!! eh..minat Tarabas jugak? hahaha!!

    ReplyDelete
  15. kenape sye tk pernh thu erk cite ni...ketinggalan betl..:)

    ReplyDelete
  16. cerita tu mmg gila kencang lah dulu kan...masing2 perasan tarabas & fantaghiro! hahaha

    ReplyDelete
  17. like..like..like...

    giler byg time sekolah dulu :) abis sume keja sekolah tak buat.Siap kena marah dgn cikgu...hahaha penangan citer nih!

    ReplyDelete
  18. ala termiss la malam tadi...tido awal..huhu...

    ReplyDelete
  19. teringat zaman muda tgk cerita tu ... mmg fav cerita la ... malam tadi pun tak miss tgk ... omg! fantaghiro mmg hot la :D

    ReplyDelete
  20. dulu time sekolah suka layan cerita cina kul 6 petang.. sampai mak selalu jerit2 sebab terbabas lambat solat asar..

    hahaa..

    ReplyDelete
  21. wahh dh lama cik riri nk bkk blog awk asyik kena block jer.. so today dpt jejak kaki kat sini.. lalala

    ReplyDelete
  22. yer btol!! mlm tadi dah tgk episod 1st, rasa sangat muda balik~

    :)

    ReplyDelete
  23. eh2,citer neh tayang balik?awesome!aku pon kemaen suke citer neh.tarabas,aumm...

    ReplyDelete
  24. akk igt lg tgk cite ni masa matriks dulu..thn 1996..ms tu ske tgk ramuoldo..tp tarabas lagi macho..soundtrack dia dh lupa lak..

    ReplyDelete
  25. apakah yang di bualkan ni...lost2...

    ReplyDelete
  26. ooooohhhhh...tarabassss....*droool*

    ReplyDelete
  27. GB..selamat ari raya..dulu aku dok hostel so xdpt tgk..ni aku nak tgk jugak..bestkan..heheh

    ReplyDelete
  28. apesal sy tak tau citer ni? sy di zaman mana?

    ReplyDelete
  29. masa sekolah dulu mmg layan hasib citer ni.. apa ekk nama hero dia? ramualdo kan? lupa ah..huhu

    sempena ari rayer ni, nak nyanyi sikit...

    Berlenggang dia berjalan
    Si gadis tersayang manja
    Jelingan yang manja

    Menuju dia ke kota
    Di tangannya penuh bunga
    Di hati penuh cinta
    Berbagai macam bunga di bawa
    Untuk dijual di gerai mama

    Matanya lirik-lirik selalu
    Rupanya manis-manis ayu

    Ramai orang membelinya
    Bunga-bunga jualannya
    Si ayu, gadis ayu

    Datang seorang pemuda
    Dapat melebur hatinya
    Memetik oh cintanya
    Kini berjalan dengan pasangan
    Tak hirau lagi dengan jualan

    Matanya lirik-lirik selalu
    Rupanya manis-manis ayu...

    ReplyDelete
  30. macam best tapi dah terlepas pulak ..hehe

    ReplyDelete
  31. miss Gb citer tu ada semula ke? wahhh.. nak tengok.. Tarabas hensem tu... hahaha....

    ReplyDelete
  32. GBBBBBBB...sy [enggila cerita nih dulu..awatlah sy terlambat baca entri GB nih..dah terlepas dah nk tengok..

    jgn kacau Tarabas sy..GB hambeklah Romualdo yg lembek tu...

    lagu tema citer nih saya sukerrrrrr sgt..

    Tarabasss..tunggu syyyyyy ahaha..

    ReplyDelete
  33. GBBBBBBB...sy [enggila cerita nih dulu..awatlah sy terlambat baca entri GB nih..dah terlepas dah nk tengok..

    jgn kacau Tarabas sy..GB hambeklah Romualdo yg lembek tu...

    lagu tema citer nih saya sukerrrrrr sgt..

    Tarabasss..tunggu syyyyyy ahaha..

    ReplyDelete
  34. akak GB,

    kenapa form 4? pae lagi advance dari akak GB la kalau mcam tu, sebab pae first time bertentang mata dengan tarabas masa dajah 2 ke dajah 3..hehe :p

    ReplyDelete
  35. nik pun = uncle gedek..tak paham.. =p

    ReplyDelete
  36. saya pun ikutinya juga...huhu...

    sanggup tahan mata tuk tgk cite tu... ;)

    ReplyDelete
  37. haha..masih igt..rizal drjh bape entah waktu ni...sgt la syok..ni semua pgruh kak di rumah

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D