Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Saturday, September 17, 2011

Azam perlu dipasang walau sekarang ni GB terjelepuk di atas katil

Hemigraphis alternata

Minggu ke beberapa Syawal sebenarnya membawa perkhabaran tak bagus kepada GB. 


*


Berat dah naik naik naik!!!! *Azam untuk diet sekarang jugak! Eh tak, lepas musim open haus abis, terus diet! Heheheh~

**

Anyway, harini GB buat makan-makan sikit untuk sedara mara je. Menu berat-berat (nasi ayam, mee kari dan nasi impit kuah kacang) tu mak yang buat. GB buat kek je dua jenis. Kek cekelat moist dan Red velvet. Tapi yang terharunya tu kek-kek GB dapat sambutan hangat sampai tinggal serdak je di hujung hari. Siap ada yang tapau bawak balik. Huuu...berbaloi rasa bersilat dengan mixer bagai sejak pagi tadi. ;D

By the time entri ni ditulis, ada member Boboy (adik bongsu) yang sekarang tengah second round datang makan nasi ayam dan kek. Dan by the time entri ni ditulis juga, GB belum sempat snap gambo kek-kek tu lagi. Kalau sempat rembat sepotong dua mahu jugak le GB share gambonye dengan kawan-kawan. Tapi sekarang ni GB nak rehat-rehat kaki dulu. Rasa nak tercabut sendi. Heheh~

P/S: Hari ni hari bertuah GB sebab blogger White Rose call GB. Thank you dear and happy birthday to you. ;)

P/S: Cantik tak watermark baru GB? Thanks to Ardzmarn sebab bagi GB cilok sketchnye yang kelesss!

40 comments:

  1. selamat bersantai ye.. tatkala sy membace ni, sy sudah berada di kuantan.. mm..x der jodoh nak bersua.. ={

    sedapnya dgr menu open haus dia..esp. kek tuh..nyum2..

    ReplyDelete
  2. berat dah naik tu biasalah .. kalau tak naik tu yang tak biasa dan patut dirisaukan.

    terliok dengaq cerita kek !

    ReplyDelete
  3. GB..betul kata AL..perkara biasa tu..acik pun macam tu..
    naik..naik dan naik..

    ReplyDelete
  4. buat kek pakai mixer, mengapakah kaki yg perlu direhatkan? hehehe

    selamat beristirahat!

    ReplyDelete
  5. mesti kaki GB lenguh berdiri..ke hulu kehilir mengangkat hidangan tu..hehe..

    cantik watermark tu...kelasss :)

    ReplyDelete
  6. memang tak tercapai nak pi ke rumah kawan2 yang undang..
    karang tak pi kasihan pula kan??

    so.........
    buat2 makan, walhal dah kenyang

    ReplyDelete
  7. orang ckp, berisi tu tandanya bahagia... :)

    ReplyDelete
  8. share la resepi kek2 tu...dgn gambor nye sekali..bleh aku test pasni :)

    ReplyDelete
  9. Azam itu mesti....


    jadi tak jadi lain kira..buleh gitu?? hehe

    ReplyDelete
  10. harusla kan? azam tu pntg sbb dgn azamlah kita akn lebih bersemangt. Rindu GB Rindu GB Rindu GB Rindu GB Rindu GB Rindu GB Rindu GB Rindu GB

    ReplyDelete
  11. harusla kan? azam tu pntg sbb dgn azamlah kita akn lebih bersemangt. Rindu GB Rindu GB Rindu GB Rindu GB Rindu GB Rindu GB Rindu GB Rindu GB

    ReplyDelete
  12. selamat menaikkan berat badan kembali..yeay..=]

    ReplyDelete
  13. salam..
    time berselera ni
    makan je..apa nak kesah
    hari raya..yeahhh...
    setahun sekali (sebulan)
    :D

    ReplyDelete
  14. Ok lah tu. Dalam Islam, kalau NIAT yang baik akan dapat pahala walaupun tak berjaya melaksanakannya.

    Pasang niat Nawaitulillahhitaala. Insya'Allah akan mudah. e.g. nak diet untuk kesihatan atau nak diet untuk mudah berpakaian yang menutup aurat.





    Wahhh berceramah pulak aku :)

    Gud lak!

    ReplyDelete
  15. Sampai hati tak ajak kakcik makan2 sama. :)

    ReplyDelete
  16. wah.. kak puteh call GB.. pergh.. best..best.. hahaha.

    teringin jugaklah nak makan kek GB tu... mesti sedap hingga menjilat jari... huhuu.. ^^,

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah berat akak maintain tk turun tk naik...walaupun sebenarnya nak mintak naik sikit..

    ReplyDelete
  18. GB...kalau nak start diet gtau ekk...kita diet sesama...mesti sodap kek cekelat ngan RV GB tu...nak rasaaaaaa gakkkkk...

    ReplyDelete
  19. tumpang tnya, beg deuter yg kat padang besar tu ori ke tak? kwn yg suruh tnya.. :)

    ReplyDelete
  20. abaikan ja berat yang bertambah tu..ha ha

    ReplyDelete
  21. dari petang hingga malam saya juga bersantai atas sofa

    HB to Cik Puteh

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum dear..

    lama tak akak tak singgah..maaf yaa:)

    Moga GB dah kumpul tenaga setelah berehat di hujung minggu...:):)

    Berat naik satu fenomena biasa dear..janji lepas2 ni...kita berdiet semula yaaa..;)

    ReplyDelete
  23. hehehe..dah agak dah. time musim open house ni susah nak maintainkan berat badan.. konpem naik punya..huhuhu

    ReplyDelete
  24. upload la cikit pic terbaru yg kata dah naik tue heheheheeee

    ReplyDelete
  25. masa raya ni la nak naikkan berat badan..

    lepas raya nanti diet ye..

    ReplyDelete
  26. waahh,..bersilat di dapur ye...

    red velvet..pasti sangat menggiurkan..ngee

    ReplyDelete
  27. pandai buat kek ye

    bolehlah buat utk sahabat2
    blogger pulak ...hihi

    ReplyDelete
  28. Jom kita start ber diet kembali !!! Hahaha...


    PS: watermark yg canggih manggih ni memang cantik, cuma tak larat nak study photoshop! Haha

    ReplyDelete
  29. hehehe....yelah GB. azam saya tak habis²

    nama saya azam

    ReplyDelete
  30. Dengar citer ajelah tentang kek tu. Takde nak buat utk kawan2 ke? Takkan tak rasa bersalah buat kami semua terliur huhuhu

    ReplyDelete
  31. tepek lah gambar kek..sy suka tgk tp x suka buat hehe

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D