Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, August 2, 2011

Puasa cakap



P/S: Dengar kat radio pagi tadi pasal isu kawen muda. Terasa macam nak bagi pendapat. Tapi takpelah, later-later. Kalau kawan-kawan nak bagi ulasan memasing pun boleh. :)

49 comments:

  1. hahaha... tajam bebenor... lawak2...

    ReplyDelete
  2. untung kawen muda........cuma kena pandai kontrol emosi dan hawa nafsu utk berbelanja......kalau poket tebal tak pe lah

    ReplyDelete
  3. saya udoh tua..tak layak bagi komen pasal kawen mudo

    ReplyDelete
  4. biooorrr leeerrr diaorang .....

    kita asal bahagia sudah ...

    ReplyDelete
  5. kalau dah bersedia mental dan fizikal, kewangan dah kukuh apa salahnya. yg penting kene saling mempercayai antara 1 sama lain la. sebab org2 muda ni darah panas, kang ada hal sket dtg kan nak bertekak je. kene ada give and take la. wahh panjang plak bebel. hihi

    ReplyDelete
  6. sy nk kawen umor 30, nak pegi keje katg arab dulu, then travel puas2 baru kawennnnn hihi :) GB mcm mane? ekekeke

    ReplyDelete
  7. ni kedai kat mana ni? perak ke? huhuhu..

    kawen muda? aritu baru je ada forum isu kahwen muda-mudi ni.. ehehehe..

    ReplyDelete
  8. Tajam bebenor... kehkehkeh...

    Kawin muda dah cukup syarat tak apa tapi kalau masih terumbang-ambing maslah melanda... susah jadinya

    ReplyDelete
  9. penah aim kawen 23, lepas.
    lepas tuh aim 25, lepas.
    begitu jua dengan 27, lepas.

    main aci aim jer, carinya tidak, haha!

    nih dah 29, ahhh...
    jodoh itu ada, kalau tak ada,
    jumpa saja di syurga
    dah kata itu janjiNYA.

    kan.

    eh, alis tak menjawab soalan kan?
    kawen muda tgk pada matang. kawen tua tapi tak matang pon, tak guna.

    bernas?

    ReplyDelete
  10. hahaha..tajam bebenor ye kak =)

    ada dgr jgk, syok ape kawin muda..hihi tgk kwn2 dah ada anak, jeles oo..

    ada pernah terbaca kat mana ntah, kalau ibu bapa bkemampuan harta, kahwin kanlah anak dan pahalanya sgt bsr sbb mjalankan syiar islam mlalui pkahwinan.

    yg pnting masing2 kena tahu dan bsedia pikul tgg jwb.

    ReplyDelete
  11. bior benor letak nota macam ni? hehehek... *serius tak pernah jumpa ;)



    ~zaman skrg, kalo perati, semua pakat kawen muda, tul dak?

    ReplyDelete
  12. Tajam bebenor ya? Haaa.... pegi main jauh2. :)

    ReplyDelete
  13. saya pun kawin muda gak.
    umur 22 tahun.
    Kira muda tak tuh?
    ngeeeee~

    ReplyDelete
  14. haha..kalo kelantan pnnye bahase camne ek

    ReplyDelete
  15. mesti org yg tulis ayt larangan ni lawak...hihihi

    ReplyDelete
  16. kawen muda untungnya kita muda lagi anak-anak dah beso..

    kawen muda untungnya blh hindarkan diri dr maksiat..

    i kawen xla muda sgt..25 br kawen..

    ReplyDelete
  17. salam ramadhan cik fidde tewww.. ehehe

    ReplyDelete
  18. kalau begitu orang tua-tua boleh mainlah ye ?

    ReplyDelete
  19. Ayoyo.. sign kat mana tu? Mcm bhs blogger...

    ReplyDelete
  20. kalo dah ade boipren, elok le kawen awal. kalo x prone tue muat maksiat kecik.

    ye dak?

    ReplyDelete
  21. saya suka ngen sorang caller tu, katanya kalau husband boleh beli kat tesco, dia dah beli.... heheehe...

    ReplyDelete
  22. lawak bebenor..hahha


    bg nik takde salah kawen muda.. elak maksiat.. yang penting...dalam diri masing2..tahu yang perkahwinan tu berlandaskan agama dan keredhaan Allah..bukan pada nafsu..

    sebab..kalau org tua pun.. kawen sebab nafsu..2 bulan pun boleh cerai berai...

    ReplyDelete
  23. salam ramadhan gb!

    ate tajam bebenor ye?

    aku lama dah tak dgr radio tp aku dah bleh agakla discussion camne dorg buat.

    pendapat aku..erm, nak ckp pun takleh sbb tak penah merasa lagi, tp kalau tanya aku skrg nak kawen ke idak, jwpn aku malas nak pikir sbb org lelaki ni (byk dah aku jumpa), bila dia kawin awal...3-5 thn pastu dia cari lain, sbb dah jemu tgk bini...byk yg gini, ada rasa nak terjun bangunan kot bini dia kalau tau..so kesimpulan dia, kawinla dgn org yg bleh dipercayai, yg hati tetap, bkn hati lalang..sbb klu kawin awal pun tapi tak honest watper?? :)

    ReplyDelete
  24. budak mana ler percaya notis tu

    kawen muda, kawen tua
    dua2 ada kelebihan, kekurangan

    ReplyDelete
  25. Daddy Ziyyad punya komen sangat berani...

    haha

    ReplyDelete
  26. selamat berpuasa GB

    MDT puasa blog :D

    ReplyDelete
  27. apa yg tajam tu...? :)

    sy pun dgr gak topik tu pagi tadi...huhu...

    Selamat berbuka puasa GB... :)

    ReplyDelete
  28. kawen muda tu baru kawen ke atau vini mude? ;p

    selamat berpuasa gb(,")

    ReplyDelete
  29. Acik nak tunggu pendapat GB.
    apa yang tajam bebeno tu..

    ReplyDelete
  30. kawen muda....tak taw lah...tapi kalau dpt kawen sorang lagik yg muda...emmm..akan di pertimbangkan....ahakz

    ReplyDelete
  31. kawen awal?yeah,kwn alin ade juga 4 5ketul yg kawen awal.heh~

    ReplyDelete
  32. kawen muda?

    kalau da jodoh msg2.hihi

    ReplyDelete
  33. Betul. Kalau dah jodoh tak ke mana. Tua ke muda ke, kita rancang je dulu. Jangan tak rancang lak hehe

    ReplyDelete
  34. pasal kahwin rasanya isu remeh temeh.

    tajam bebenor tu yang mana?

    ReplyDelete
  35. kawen....hmmm....ok gak tu kalau muda2 boleh dapat cucu dengan kadar segera...keh3

    ReplyDelete
  36. Bebenor..org yg type tu msti org perak..he..he..

    ReplyDelete
  37. apo yg tajam tue?? menikam sgt maknanya huhuhuhhh

    ReplyDelete
  38. ada baik dan ada buruknya.pokok pangkal sendiri menilainya.kalau dah betul2 bersedia,apa salahnya kahwen muda.tp cabaran menjadi suami isteri muda memang sanagt tinggi.kalau tak cukup sabar tak cukup kuat,mmg boleh gugat.

    macam kawan2 aku ramai kot y kahwin muda dan alhamdulillah semua bahagia bersama keluarga y terbina.tapi ada juga yang sudah bercerai berai...sedih dan kasihan juga sebab sudah ada seorang anak tapi berpisah pula.

    ReplyDelete
  39. Issue Kahwin Muda dan Gambor Tajam Bebenor tu apabila disatukan...erm....sungguh dalam maknanya ;-P

    ReplyDelete
  40. dengar jugak semalam sis... terfikir balik.. bila la nak kawen ni.. huhu.. sbb muda lagi kan.. aiyok! =p

    ReplyDelete
  41. (dari blog Kptn Atok ni..)
    itu je! (>.<)

    ReplyDelete
  42. heheheh..ala kalo da jodoh..xkira muda tua...heheheh

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D