Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, August 22, 2011

Misi tidak mustahil encik posmen



Ada tak yang berniat nak anto kad raya kat GB?

Pos Malaysia cakap diorang akan pastikan kad raya semua tiba sebelum hari raya, dengan syarat, kene hantar selewat-lewatnya pada 26 Ogos 2011 ni.

Selamat menghantar kad raya posmen-posmen sekalian!

*Sila abaikan ayat pertama, sebab tahun ni GB pun tak bagi kad raya kat sesapa pun. Cukuplah ayat ucapan pengganti diri. Cewah!

P/S: Tapi, 10 tahun lepas kad raya masih popular kan? Rindu pulak saat itu... :)

43 comments:

  1. TAHUN NI NAK BUAT KAD MAYA PUN KAKCIK TAK BERMAYA. :(

    ReplyDelete
  2. orang banyak bagi kad sama saya~~tapi kad kosong je lah~keh keh~~

    ReplyDelete
  3. tahun ni rasanya dapat satu kad raya...
    satu je..
    hehehe

    ReplyDelete
  4. tahun ni tak dapat langsung kad raya..muehehe

    ReplyDelete
  5. tunggu kad raya ditukar jadik duit raya hahahaaaa

    ReplyDelete
  6. Dah bertaun tak dapat kad raya..sms raya jer (mcm kurang berperasaan)

    ReplyDelete
  7. kita sama ngan kakcik..

    tak tau naper.. mood nak tulis kad2 raya ni dah lari..

    tapi dok le top-up kredit psl balas pada kawan2 yg kasi sms raya..

    ReplyDelete
  8. Tahun lepas akak bersemangat antar kad raya...
    tahun ni????
    rasa mcm tak sempat kot kalau by 26hb kena pos....
    nak cubalah..
    gB,
    bg alamat....

    ReplyDelete
  9. salam..
    di pejabat masih dapat kad raya
    kebanyakkan dari kenamaan daan syarikat2 besar..

    ReplyDelete
  10. GB...

    kalau dulu mak2 berlawan2 buat kuih raya tp anak2 pulak lain ceritanya berlawan2 siapa dapat kad raya banyak...:)

    nostalgia kad raya...

    ReplyDelete
  11. You're right..rindu zaman berbalas balas kad raya.

    Anyway, Pae nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Raya to akak :)Maaf zahir Batin (dah bole start wish kan? raya next week je) :D

    ReplyDelete
  12. tahun lepas ada gak dapat kas
    tahun nie yelek...huhuhu

    ReplyDelete
  13. nak kad raya yang isi $$. ada tak?

    hehe..

    ReplyDelete
  14. skrg sume pakai sms, wish kat fb je. tak pon buat entry kat blog, wish raya kat sume org. hiihi

    ReplyDelete
  15. - dedulu suke tgk mr posmen ni...kalo dtg umah mesti la ade surat dr ehem ehem...hehehe

    ReplyDelete
  16. dulu memang excited sungguh dapat kad!

    ReplyDelete
  17. Me too..rindu nk dpt n beri kad raya

    ReplyDelete
  18. CE rasa abg posmen tu nak hantar kad raya kt kg CE chukai kemaman tuh....ekekeke

    eh teringin plak nak dapat kad raya yang ada munyik-munyik bila buka...hihi :P

    ReplyDelete
  19. rasa2 takdak kot kad raya....aku pun x antar kat sesapa macamana nak dapat??hehe

    ReplyDelete
  20. dulu dulu dulu dulu, uncle pernah ambik tembah buat hand made kad raya....

    ReplyDelete
  21. ingtkan dah takda org hantar kad raya..sy lama dah x dpt kad psl sy pon lama dah x hantar kad kt org..

    ReplyDelete
  22. saya pernah dapat kad raya sampai 50+ keping... berlumba-lumba ngan kak long, sapa paling banyak... hehehe

    ReplyDelete
  23. saya pernah dapat kad raya sampai 50+ keping... berlumba-lumba ngan kak long, sapa paling banyak... hehehe

    ReplyDelete
  24. saya pernah dapat kad raya sampai 50+ keping... berlumba-lumba ngan kak long, sapa paling banyak... hehehe

    ReplyDelete
  25. GB

    msh terima kad raya lgk :-)

    jgn marah!!

    ReplyDelete
  26. sampai sekarang masih menunggu kad raya special dari gb...huhuhu

    menanti dan terus menanti.. :p

    ReplyDelete
  27. eh kemaman? gb kat kemaman ker??


    taun ni sy pon x anto kad raye kat sape2...uhuhu

    ReplyDelete
  28. dah bertahun pun tak hantar
    kad raya

    sampai ke kemaman dia ambil pic
    tak suka betui tempat tu
    ada bad memory lah...huhu

    ReplyDelete
  29. semakin lama...tradisi hantr kad raya semakin dilupakan..huhuhu...

    abg posman pakai baju oren eh kt sana... ;)

    ReplyDelete
  30. GB buat apa trun kemaman?ada prjek ke?ke balik kg?

    ReplyDelete
  31. saya baru dapat satu dari Kak Sonata Anak Kancil

    ReplyDelete
  32. tolong la kirim kad raya ada muzik tue.....saya tak pernah dapat kad macam tu...hik3...selamat hari raya (",)

    ReplyDelete
  33. org yg paling heppy sekarang ialah posmen ..tidak susah payah macam dulu2...kalau dahulu juta kad raya kena hantar!

    ReplyDelete
  34. nak sangat hantar kad raya pada kamu..
    tapi tulah.. mana alamatnya?

    ReplyDelete
  35. dapat kad raya... terus gantung2... haha..

    tapi itu dulu ler....

    ReplyDelete
  36. caiyok abg posmen anta kad raye byk2, moga dpt bonus pon byk..ekkk

    agk2 ade kot kad tlepas smp ke umah gB..

    ReplyDelete
  37. Tahun ni Pakcik hantor 15 keping aje, cukuplah itu limited edition. inipun setelah deal 'win-win situation', aku hantar & kau pun hantar juga hahahaha ...

    ReplyDelete
  38. GB nostalgia lama berkirim kad raya best kan?

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D