Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, August 26, 2011

Misi Thunbergia

Thunbergia grandiflora

Sebelum start cuti...

Sebelum raya...

Misi Thunbergia dengan beliau harus disempurnakan dulu.

*

Dah berbunga sekuntum di ofis GB. Kalau boleh nak cari yang bunga putih, tapi susah pulak nak jumpa.

Anyway, semalam GB beli bunga raya putih dan kesidang. Dah memang penggemar pokok bunga yang bunganya putih gamaknya. Hihihi~

P/S: Dah pack barang ke kengkawan? Baru terbaca kat mana entah semalam (cari link tak jumpa pulak harini), sebelum berjalan jauh eloklah kita bersedekah. Sebab kat link tu ada hadis yang menyatakan bahawa sedekah adalah benteng musibah. InsyaAllah...

25 comments:

  1. Salam Aidilfitri 1432H..Maaf zahir batin..Maaf dipinta andai komen dan pandangan saya sebelum ini telah mengguris perasaan sdri.. Semoga ikatan ukhwah sesame blogger kan semakin erat lagi di Syawal 1432H ini..

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya, maaf zahir dan batin. take care sepanjang cuti raya nnt ye

    ReplyDelete
  3. Selamat hari raya gB. InsyaAllah kakcik masih ada di rumah pada raya pertama. Mungkin selepas Solat Raya baru bergerak ke Teluk Intan.

    ReplyDelete
  4. selamat hari raya GB...

    kak aina akan angkat beg besok pagi, balik perlis...balik perlis...mak tunggu kak yang...terover pulak...hehehee...

    ReplyDelete
  5. SALAM,
    SELAMAT HARI RAYA DAN MAAF ZAHIR BATIN ! PIHAK LF AKAN MENGAMPUNKAN SEGALA DOSA GB (JIKA ADA, YG SENGAJA ATAU TIDAK SENGAJA)

    ReplyDelete
  6. Huh! Ada misi rahsia dgn dokter singa ya...haha..

    Ada tak white rose?

    ReplyDelete
  7. selamat hari raya GB, maaf zahir dan batin
    ~semoga selamat2 semuanya

    ReplyDelete
  8. gb,
    selamat hari raya & mintak maap ye selama perkenalan kita di alam siber ni ada terkomen menyentuh hati ke...apapun aku happy dpt kenal ko & nanti balik raya hati2 memandu (memandangkan sblm ni ko penah citer rasa mengantuk sume2 tu)..and hope to hear from u soon after raya.

    take care! :)

    ReplyDelete
  9. belum packing lagi, tapi petang ni dah nak jalan (bukan jalan kaki, naik kereta la).
    Selamat Hari Raya & safe journey everywhere!

    ReplyDelete
  10. OK GB lepas settle dgn Dr. Singa, balik hati-hati GB drive sendirian kan...

    Selamat Hari Raya, maaf juga dari kakak atas apa juga tindakan kakak yg tidak senang di hati GB.

    Kalau letih nak rehat di R&R pun berhati-hati dik....

    ReplyDelete
  11. Salam Eid Mubarak GB!

    ko balik Kedah bile?

    ReplyDelete
  12. selamat berpacking,
    selamat bermusafir, moga selamat tiba.


    selamat hari raya GB!!

    ReplyDelete
  13. Gb


    selamat hari raya ok..
    mmg sedekah lebih dialu2kan bila kita nak berjalan jauh..mak selalu pesan mcm tuh..

    ReplyDelete
  14. selamat hari raya GB
    maaf zahir batin :D

    ReplyDelete
  15. cantiknya bunga,,bunga kesidang tuh wangi kan. comel. selamat menyambut raya jugak buat GB sekeluarga.

    ReplyDelete
  16. - wahhh bagi bunge kt drsinga yer...

    selamat hari raya buat GB....hati2 memandu yerrr...

    ReplyDelete
  17. sedekah kat Gua mantap gak ni, err duit raya...

    ReplyDelete
  18. Sebelas bulan kita kejar dunia,
    Kita turuti nafsu angkara.
    Sebulan penuh kita berpuasa,
    Kita bakar segala dosa.
    Sebelas bulan kita sebar dengki dan prasangka,
    Sebulan penuh kita tebar kasih sayang sesama.
    Dua belas bulan kita berinteraksi penuh salah dan khilaf,
    Di Hari suci nan fitri ini, Kita cuci hati, Kita buka pintu maaf.
    Selamat Hari Raya Idul Fitri, mohon maaf Zahir dan batin...

    Imanshah, Ipoh-Tumpat, 26 Ramadhan 1432 H

    ReplyDelete
  19. 'bersedekah adalah benteng musibah'

    nice... tqvm

    ReplyDelete
  20. selamat hari raya GB
    maaf zahir batin.

    hati2 kat jalanraya

    ReplyDelete
  21. 'Stor begerak' kamu dah servis untok balik kampong?

    Come back in one piece, eh...?

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D