Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, July 15, 2011

V-Soy



Sekarang hari-hari GB beli soya ni. Dalam botol kaca. Yang multi-grain. Sedap...tak macam soya lain.

Harini GB beli sekotak terus.

Rasa cam ketagih pulak.

*

Sape join Jacob's Walk of Life Ahad ni? GB join. Biasalah...event jalan-jalan ni on je. Hihi.

P/S: Kadang-kadang, rasa rindu kat sesuatu yang pernah kita buat zaman dulu-dulu...

68 comments:

  1. pelangi pon suka minum soya . tapi skg da kurang . coz hari tu pelangi ad bce satu entri nie mengatakan soya tak bape elok lau minum byk2 . terutama perempuan taw . huhu

    ReplyDelete
  2. nak satu botol..
    meh pos kat sini.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. Pengidap gout tak elok minum/makan soya, kan? (tapi kakcik bukan pengidap gout). :)

    ReplyDelete
  4. soy milk ni kan...campur susu....ok lah

    ReplyDelete
  5. tutupnya jangan buang .. uncle nak buat buah dam aji !

    ReplyDelete
  6. gB...
    soya mmg bagus..
    nak cuba gak nanti..

    ReplyDelete
  7. Tudung botol tu just nice ada 5 buat main 'ceper' tahu tak GB apa dia. Kakak masih main lagi sesekali dgn anak-anak...:)

    ReplyDelete
  8. - nti bertambah2 putih la GB...

    ReplyDelete
  9. sedap.. minum tu bole kenyang

    ReplyDelete
  10. nak kena minum ni bagi putih sikit..

    ReplyDelete
  11. GB..aku pon suke minum Vsoy ni..best..

    ada contest kat penutup dia..try ko tgk..boleh dapat duit..

    aritu tu g sogo..promoter tu yg ckp..tp aku beli xkene plak adiah kat penutup tu..

    try tgl penutup tu GB..kot2 ada rejeki ke..hehhe

    ReplyDelete
  12. vsoy mmg best. lemak2 gitu rasanya. wah.. cantek la kulit yu ek

    ReplyDelete
  13. setuju kat 1st komenter (?)
    alis pon dulu suka minum soya tapi tahun nih cuba kurangkan intakenya seminggu sekali. tuh pon amek tofufah paso mlm.

    atas sebab yg sama.

    tak elok untuk kiter org pompuan.
    kubis jugak.

    ReplyDelete
  14. Boleh geng ngan Along !


    Kalau tak beli muka masam mencuka...

    ReplyDelete
  15. "eh sedap ker air tu GB?Nanti leh ler akk beli buat stok bulan pose..hehehe..wahh rajin nya GB joint walk of life tu....bagus2.."

    ReplyDelete
  16. Botol kaca tu boleh buat koleksi!

    ReplyDelete
  17. xpernah try..salu mnum soya perasa jagung drinho tu je. sedap jgk ;D

    ReplyDelete
  18. a ah sokong!sedap!jat pun suka vsoy!

    ReplyDelete
  19. v-soy mmg sedap...yg penting..tutup botol tu leh main tikam tutup botol yer..ala..mcm zaman kecik2 suka main time tunggu bas sekolah sampai...kui kui kui

    ReplyDelete
  20. tak test lagi...

    oklah tu gb..leh keluarkan
    peluh smbil cuci mato :)

    ReplyDelete
  21. kalau beli soya dalam botol ni..kena ada pembuka tutup kan..? :)

    dulu sy suka minum soya..skrg ni dah kurangkan...sbb air soya boleh menyebabkan breast cancer...

    sejauh mana kebenaranya..entah la..tapi makcik sy pun kata mcm tu gak...sbb dia ada sakit ni... doktor yg bagi tau... :)

    ReplyDelete
  22. @lilypelangi

    hmm...saya dah google...

    rasa risau pulak bila baca pasal keburukan soya tu. tapi itu kalau consume keterlaluan kot kan?

    ReplyDelete
  23. @Faaein Talip Roy

    harini aku beli yg dalam kotak punye. :D

    ReplyDelete
  24. @kakcik

    ye benar...org yg ada gout tak boleh minum. :D

    ReplyDelete
  25. @azam

    kalau tak silap yg ni dia campur susu..

    ReplyDelete
  26. @al-lavendari

    semalam saya baru terhilangkan 1. tinggal 5 je. uncle nak?

    ReplyDelete
  27. @Ibu n Abah

    bagus, tapi ni tgh baca artikel pasal soya tak bagus ni...adeh...

    ReplyDelete
  28. @Kakzakie

    main jentik2 tu kan? saya dah lama tak main walau ada tutup botol kat meja saya ni. hihi~

    ReplyDelete
  29. @alien

    yep. mmg kenyang. tu pasal beli tu...

    ReplyDelete
  30. @NM02

    aha betul. dia sedap lemak2. soya lain manis lebih. huhuhu~

    ReplyDelete
  31. @||alis||

    ayo...sungguh banyak pantang larang ni....

    ReplyDelete
  32. @Piasara

    saya beli kat kedai speedmart tu je. hihi~

    *

    JWOL tu saya dah join last year. then this year nestles' walking day. saya mmg suka event jalan2. :D

    ReplyDelete
  33. @norsharmila

    yg tu sedap jugak. cuma gb kurang berkenan sebab agak manis~

    ReplyDelete
  34. @zati embong

    kan? kom google pasal keburukan dia pulak. nampaknya gb nak kurangkan soya pulak ni~

    ReplyDelete
  35. @azataq

    dulu saya selalu main tu dalam kelas! hihi~

    ReplyDelete
  36. @Ati Masrif

    kdg tu peluh tak seberapa, tapi kaki sakit lelebih pulak. hihihi~

    ReplyDelete
  37. @nabilah_2908

    hmm..nampaknya kene kurangkan la ni.

    saya bukak pakai bende apa ntah kat opis ni. bukan pembuka botol tapi saya buat sampai terbukak. heheh~

    ReplyDelete
  38. yang dalam kotak pun.. meh pos sini cepatttt.. hahahaha..

    ReplyDelete
  39. salam..
    dah habis minum boleh jual botol
    tu..ada rega..mamak jual botol nak?he he..

    ReplyDelete
  40. itu hari gua layan main ceper botol ngan student2 gua, angle mcm gambar ni hahhaa

    ReplyDelete
  41. masa pregnant dulu suka minum v-soy ni..skrg ni mmg tak suka...huhuh

    ReplyDelete
  42. GB..acik tak minum susu..termasuk le susu soya..

    ReplyDelete
  43. kita geng...kita ketagih soya...keh3

    ReplyDelete
  44. minum banyak2 soya rasa nak muntah

    ReplyDelete
  45. jom....kita main tudung botol...ajak kak azie sekali.....ahakz

    ReplyDelete
  46. ni retro zaman sekolah rendah..gua ingat lagi masa tu masa main tutup oren ,supaya lu tak merajuk gua selalu buat buat kalah

    ReplyDelete
  47. Ingat nak citer sal permainan tudung botol td.. :P

    X join la sok..ade plan lain :)

    ReplyDelete
  48. @zulkbo

    satu botol 5 sen lagi ke sekarang? :D

    ReplyDelete
  49. @Acik Erna

    takpe acik. air lain pun sedap diminum. :D

    ReplyDelete
  50. @Cik SHiNJU

    tak...citer pasal soya juga adanya. hihi~

    ReplyDelete
  51. kalau GB kata sedap..mesti sedap so harus dicuba ni.. :)

    ReplyDelete
  52. x penah dengar pon susu ni..baru je tau :) btw came from fatt's blog :)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D