Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, July 18, 2011

Semalam....lepas tu....harini....

Jacob's Walk of Life
Taman Botani Negara, Shah Alam (formerly known as Bukit Cherakah)


Semalam...

Heel kanan yang sakit tak berapa nak baik lagi.

Kemudian jalan 6km dekat trek yang berbukit.

Saje cari penyakit.

Elok je lepas habis 6km, heel kanan dah rasa parah.

Dah makan Panadol extend pun tapi takde efek langsung!

*

Lepas tu...

Si pepel pulak kene saman parking, termasuk beberapa kereta lain lagi. Cet. Adat la ada event cenggitu, orang park mana yang boleh diselit je.

(Walaupun lepas tu depan mata tengok betapa susahnya bas nak keluar disebabkan budak pepel tu. Nasib baik takde calar sikit pun. Phewww...)

Kesimpulannya...ok lah..bayar je lah saman tu...

*

Harini...

Kaki dua-dua cengkoi sebab sakit.

Nasib baik boleh bangun dan pegi keje.

Nasib baik hari ni tak payah gi site.

Nasib baik.

P/S: Selamat hari Isnin semua! :D

P/S: GB nak share ni. Pre-wedding photos of Nurul Shuhada Nurul Ain by member GB. Very sweet. :)

60 comments:

  1. isnin yang bernasib baik.. take care GB, nnt tepelecot depan abe encem plak. hehehe

    ReplyDelete
  2. gB
    kuning... kuning...
    boleh lak berbaju kuning, jln ramai2....

    ReplyDelete
  3. @IMANSHAH

    haha. jacob's punya kaler pun kuning jugak. :D

    psstt..dah jumpa ke bus stop saya tu? :D

    ReplyDelete
  4. @NM02

    harini dok dalam opis ja. takmo terpelecok dpn org. hihi~

    ReplyDelete
  5. @Ibu n Abah

    it's a colour of sunshine. sgt striking.

    last year punye dull sikit kuningnya. :D

    ReplyDelete
  6. bersih siottt......
    hehehe.....

    ReplyDelete
  7. salam..
    ermm..warna kuning
    yang sensitif..
    :)

    ReplyDelete
  8. alah siannyer gB.. hati2 oke.. kaki sakit nih salunya malas btol nak bawak dia ke sana ke mari kan... ;P

    take care gB! ;)

    ReplyDelete
  9. GB pon pegi ke? hehe. tahniah. get well soon dgn kaki yg saket tu :D

    ReplyDelete
  10. GB kene lari ke depan ambik gamba dari depan aaa
    kui3

    ReplyDelete
  11. serba kuning...hehe.. :)

    time event2 mcm ni la pihak2 berwajib mencari mangsa..hehehe.. :)

    selamat berehat...moga esok kaki dah x sakit lagi.. :):)

    ReplyDelete
  12. Errrr...ingatkan BERSIH tadi! ~haha

    GB gi trek mana tu?

    ReplyDelete
  13. - seb baik polis x tahan ingat BERSIH punye org...

    ReplyDelete
  14. ni bersih 3.0 ke ni? he..he..he..

    ReplyDelete
  15. ni bersih 3.0 ke ni? he..he..he..

    ReplyDelete
  16. nasib jacob's walk of life...kalau tak... boleh kena tangkap ni...dah berbaju kuning....hehehehe...

    ReplyDelete
  17. la mcm perhimpunan bersih la GB...hihi

    ReplyDelete
  18. hahahhahaha....betulla....adeh, tercari2 Ambiga tadi

    ReplyDelete
  19. macam2...
    esok meti bernasib baik..:)

    ReplyDelete
  20. igt GB join Bersih. hahahaha

    ReplyDelete
  21. huh? kuning sana sini....
    siannya nyer sakit kaki..
    meh dtg sini nak tlg ubatkan kaki tu..kui kui kui

    ReplyDelete
  22. kalau buat event nie masa 9hb aritu confirm semua kena tahan kan??

    ReplyDelete
  23. GB...........

    kuning.. hehehe, tapi tadi dengar kat radio, masa perjalanan dari hospital..

    kata menteri, walau pakai baju warna kuning selagi tak ada tulisan BERSIH.. kiranya lulus... tak kena tahan

    skrang kaki okey ker dik??

    ReplyDelete
  24. memula inngat GB nk citer psl BERSIH..hehe

    GB salu sakit kaki kan..elok² kalo jln GB..

    ReplyDelete
  25. @zulkbo

    warna asas dalam roda warna. tak sensitif lah.

    ReplyDelete
  26. @||alis||

    hilang ayu berjalan kaki cengkoi cemni. hihi~

    ReplyDelete
  27. @Hidayati Farhan

    yep i did. finished the walk tapi tak dapat sijil pun. :(

    ReplyDelete
  28. @alien

    my heel already hurt masa awal2 jalan. keghairahan mengambik gambo pun langsung kurang. huhu~

    ReplyDelete
  29. @nabilah_2908

    ye, harap2.

    heel dah ok sekarang, betis pulak naik snegal. hahaha~

    ReplyDelete
  30. @Daddy Ziyyad

    bersih jugaklah. tapi habis je jalan sume bau tengik!

    ReplyDelete
  31. @AI

    kalau ada yg buat mcm tu, siap sedialah nak makan sup penampo. huhu~

    ReplyDelete
  32. @hanie

    ini bukan bersih. ini biskut. hihi~

    ReplyDelete
  33. @gedek!

    bagi!

    tapi last punya lebih menarik.

    ReplyDelete
  34. @@cu SaYaNg

    ye. mungkin.

    kalau saya call acu dari lokap acu boleh tlg ke? hihi~

    ReplyDelete
  35. @Citarasa Rinduan

    yg baju ni dah double confirmed.

    tulisannya 'jacob's'.

    heheh~

    ReplyDelete
  36. @Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

    hahaha. takde maknanya. dah lepas pun dan alhamdulillah takde sampai menyebabkan darurat. thx to penyokong bersih sebab mengutamakan kepada keamanan.

    ReplyDelete
  37. baju kuning?huhu...geng harimau malaya........=]

    ReplyDelete
  38. GB..jangan dibiarkan kai tu..nanti kalau masuk angin lagi sakit..pi cari ubat ye..

    ReplyDelete
  39. wah GB semangatnya.kalaulah jat kan..kalau jat selamat berkurung dlm rumah je tau.hihi

    ReplyDelete
  40. GB ciannya, first time dengar perkataan cengkoi.

    nursyuhada ngan pasangan dia secocok, cam pinang dibelah dua.

    ReplyDelete
  41. Salam..

    Ni hari sukan sekolah ke, kak ? hahaha.. pakat kaler kuning je semua.. rumah kuning ke.. hihihi..

    :)

    ReplyDelete
  42. perrggghh...
    BERSIH semuanya...

    kakakaka...


    xpe GB...
    lelama nti ok lee tu...
    take care ye

    ReplyDelete
  43. pagi yg nyaman kanns.. beautiful picture cik fidde tewww

    ReplyDelete
  44. bajuu kuning tue..bersih yang keberapa plak hahahahaaa

    ReplyDelete
  45. eh! berjalan jer eh!
    tak lari ke?? :P

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D