Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, July 13, 2011

Kalaulah GB pegi KL Sabtu lepas...

Ini kat PWTC, looonngggg before last Saturday


Merujuk kepada tajuk entri GB yang lepas...'Boleh ke dua orang dari ideologi politik berlainan berkahwin?'

*

Ini bukan entri tentang politik atau mana-mana ideologi. GB sedar satu perkara, kadang-kadang tulis perkara macam tu boleh buat kita hilang kawan. Jadi GB takkan tulis sebab GB sedar buat entri pasal benda-benda macam tu agak berisiko. Kang kengkawan yang sedia ada hilang, tetibe pulak dapat ramai kawan baru bernama Anonymous. Heheh~

Pasal Anonymous, kenapa ramai sangat nak guna nama ni. Tak unik la. Pakai la nama sendiri...baru best. Tak kira la dari pihak mana pun dan nak bagi komen sepedas mana pun. Introduce yourself and and be proud of your stand. Oh, I did. Best ape... :D

*

So meh GB cakap apa yang akan GB buat kalau masuk KL Sabtu lepas.

Pegang camera, amik gambo lor.

Kadang-kadang amik gambo orang best jugak. Feel dia macam ala-ala photographer National Geographic. Huhu~

P/S: Kapten Atok, ko nak komen kat mana kali ni? :D

40 comments:

  1. gB..
    sebelum cik abang akak pergi.. perkara pertama dia bg arahan..
    `jangan masuk KL 9hb Julai..`
    akak tak ingkar pun...
    -mmg tak sanggup kena kesesakan...
    hanya inilah pesannya yg akak taat... hehehehe...

    ReplyDelete
  2. memang best leh ambik gambo org kan..lg2..ada yg buat mcm2 peel...

    ReplyDelete
  3. amek gambar mmg best. feveret ai jugak tu

    ReplyDelete
  4. Sabtu lepas, dengan bebasnya kakcik 'berjalan2' di Teluk Intan. :)

    ReplyDelete
  5. Gb nak tau..

    kak ayu perniaga jedai makanan..

    so... tak memihak mana2 tempat, bukan apa.. kerja dgn public... kita senyum2, angguk2 jer

    yang penting kita happy dan rezeki kita halal

    PS: dik, bila nak tembak sama2...
    hehehe.. kita ajak blogger lain2 ya

    ReplyDelete
  6. GB,

    Cerita pasal ambik-ambik gambar nim, GB orang muda tak aperlah. Yang auntie ni, kalau nak ambik gambar sorok2 sikit dan cepat-cepat.

    Sebabnya, segan nanti orang kata "kesiannya dia ni, dah tua jad photographer lagi. he he

    ReplyDelete
  7. boleh ja kawin.tapi jangan sesekali cakap pasal politik la..hehe

    ReplyDelete
  8. sabtu lepas acu cuma lepak kat bengkel keta je...tggu si keta sambil melihat perkembangan KL dari TV & internet

    ReplyDelete
  9. manusia di sebalik 'Anonymous' tu.. semua penakut...
    nak bersuara tapi takut dihentam semula.
    tu pasal berselindung di sebalik perkataan 'Anonymous'.

    ReplyDelete
  10. Nak jawab bab kawin tu...

    Boleh ajer dengan syarat....

    Kedua2 org kena minda terbuka maaa...klu party u salah, salahla...jgn da salah pun mati2 pertahankan gak...gilo apo....

    tapi...lebih baik

    Jangan borak langsung pasal politik


    hahahahhahaha
    (berdasarkan pengalaman peribadi)

    ReplyDelete
  11. den tetiba teringan punyai sebuah DSLR....apsal tah....ahakz....ahakz

    ReplyDelete
  12. sy dgn hubby takdalah taksub dgn politik..mmg x minat pong..harap dpt hidup dgn aman sudah..nk berperang menegakkan ideologi politik masing² tp sudahnya hidup jd kacau-bilau mmg sy x suka lah..

    ReplyDelete
  13. nak pg ambik gambar org pon peralatan kena cukup

    1. garam
    2. air
    3. cover hidung dan mata
    3. baju lusuh
    4. wasiat

    ReplyDelete
  14. aku nak jawab IBU YA ASPEN,

    wahai ibu

    tiada pendapat yg benar 100%

    tiada yang benar dan salah 100%

    dalam politik dua2 selalu main kotor (yakin 100%)

    dalam politik yg mana berkuasa sekalipun, tak semua rakyat akan rasa puas (betul 100%)

    in the end... indahnya ada perbezaan politik sebab kita blh saling berdebat tp jangan bertumbuk

    ReplyDelete
  15. GB pndai snap gmbar..suka tgk ^^

    erm.. tpi niena xde cmra , ada pn phone yg murah jer

    ReplyDelete
  16. Kadang2 anon tu org yg kita kenal gak... kan?

    ReplyDelete
  17. apa² pun boleh dalam dunia sekarang GB....bila nak?

    ReplyDelete
  18. kekadang anon punye komen nie syok gak tp saya jarang dpt komen anon nie huhuhhhh

    ReplyDelete
  19. er...afendi ariff tu nama sebenarnya....
    heh!

    ReplyDelete
  20. betul..x berani nak ckp psl politik..nti dpt musuh lak..simpan sendiri je..huhu...

    ReplyDelete
  21. Kalau GB masuk KL masa hari itu kemungkinan ini terjadi:-

    1. Dapatlah kenal dgn pak-pak polisi
    2. Dapat rasa mandi air pancutan percuma
    3. Boleh lihat kepulan asap macam gunung berapi selepas meletus
    4. Kalau masuk van percuma, jumpa teman baru yg punya ideologi sama. cik/en Anon pun mesti ada di sana
    5. eh... apasal kakak komen panjang sangat nie. Hehehe....

    ReplyDelete
  22. ak msuk KL tp bkn join dorg pon
    so ape yg ak dpt...jln jam..huhu

    anyway,sokong jwpn kapten atok

    ReplyDelete
  23. betul2....be yourself!xpelula guna word anymous itu...pengecut...

    ReplyDelete
  24. sy pun tak mo hilang kawan krn politik, fhmn berbeza karang gado2 dah segalanya jadi tak best ek

    ReplyDelete
  25. teringin nak suruh GB amik gambor MDT :)..buley???

    ReplyDelete
  26. rasanya sabtu lepas
    mesti KL lengang dari
    biasa ...

    ReplyDelete
  27. yupp...ada satu blog ni..dulu best je ke sana...tapi bila dia dah start cite pasal politik...sy dah jarang ke sana...huhu... :)

    ReplyDelete
  28. nanti kamera kena sembur air..
    tak mo..

    ReplyDelete
  29. hendak pulak jenis aku ...jantan melayu kalau boleh semua aku nak belasah...keh3


    perlu teguh diri .

    ReplyDelete
  30. Tuhan beri kita aqal untuk berfikir..setiap manusia punya pandangan pribadi. Hormati sesama kita. Jauhi perbalahan dan pertelingkahan.

    (Psstt..Sorry Ate belum ada masa ke post office lagi..huhuhu)

    ReplyDelete
  31. Sbtu lepas jat plak hala ke timur.hihi.

    ReplyDelete
  32. jangan layan anon2 ni, pengecut semua nye (gua anti anon)

    ReplyDelete
  33. Gb

    Nak gi ambik gambar, kena duk jauh jauh lah. Kalau ada lense 70-400 ok la kot.

    ReplyDelete
  34. dapat penat adalah dik

    baik g coti coti malaysia tu ;p

    ReplyDelete
  35. dapat penat adalah dik

    baik g coti coti malaysia tu ;p

    ReplyDelete
  36. aku pun kdg2 syok gak layan komen anon, tp kdg2 rasa meluat jgk sbb paling kurang tulisla nama kat hjg komen, kan?

    aku blum lg nak blok komen anon, tp mgkin pasni rasanya perlu sbb aku nak tau sape yg komen tu. hehehe

    ReplyDelete
  37. member photographer masok KL last saturday betol2 untok ambik gambar...

    The result was superb!

    ReplyDelete
  38. bestnye GB..selamat bercoti..kem salam sumandak ye..

    alhamdulila..urusan dipermudahkan..

    ReplyDelete
  39. cik ina pun suka je ambik gambar walaupun tak mahir cam GB. syok ambik gambar lepas tengok sendiri.

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D