Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, July 21, 2011

Jatuh pelangi ditimpa bunga


Segmen khas: Pesanan peribadi

Fatt, ini rupa scones yang GB makan kat Cameron Highlands. Makan panas-panas dengan cream & strawberry jam...heaven.... :)

Ate, saya sudah dapat keripik singkong perasa keju bakar yang lazat itu. Lazat banget ah....! Terima kasih sangat. Mak saya cakap kos untuk post agaknya lagi mahal dari kos keripik tu. Tapi saya cakap, 'mungkin tak...sebab kerepek tu beli kat airport.' Hihihi~

Bujal, botol air matcham-matcham kamu juga saya sudah dapat. Terima kasih banyak-banyak!

DrSinga, akhirnya posmen sudi hantarkan FM itu kepada saya. Agaknya dia buat tampal kat pintu fridge kat post office dulu kot. Thanks akak.

Akak SayangIbu, terima kasih kerana risaukan saya, :)

*

GB pernah mimpi meluncur di atas pelangi. Rasa macam nak melayang. Kecut sikit sebab kita tau realitinya pelangi tu cuma efek cahaya. Tapi bila GB terus meluncur tanpa jatuh, baru rasa yakin. Takde apa-apa rasa di pelangi. Yang nampak cuma warna-warnanya saja. Oh ye, warnanya lebih intense dari yang kita nampak di alam nyata.

Matahari pun ada juga. Ada mata sepasang yang berwarna hitam. Seingat GB masa zaman budak-budak, selalu juga lukis matahari ada mata. Tapi yang dalam mimpi tu matanya tak sama macam dalam lukisan GB. Rasa pelik tapi seronok jugak. Dan tak...matahari yang itu tak panas.

Lepas tu tiba-tiba GB jatuh dari pelangi tu. Sekali bunga-bunga jatuh berguguran. Jatuh tapi tak landing-landing. Sedar-sedar dah azan Subuh. Hu..tak puas rasa!

*

Motif? GB tengah bizi bizi bizi. Boss suruh balik dah tapi GB takmau balik. Last-last dia suruh angkut komputer ofis tu bawak balik rumah. Hihi.

Yang lawaknya, GB pernah impikan untuk ada sebuah workstation yang sama sejibik macam dekat opis, tapi dekat rumah, bila kawin nanti. Sebab memang tabiat suke beno duk opis sampai lewat. Kat umah nanti boleh je nak buat keje pakai komputer sendiri, tapi suasana tak sama. Katil lebih menggoda. Last-last surrender. Sebab tu nak yang sebijik macam dekat opis.

Kalau ada workstation kat umah tak payahlah stay back lama-lama kat opis lagi. Tup tup boss sendiri yang suruh angkut bawak balik. Ok. Faham dah.

P/S: GB tak dapat blogwalk, mengomen dan reply komen untuk sementara waktu ni. Harap GB tak hilang kawan lah. InsyaAllah GB hilang tak lama :)

54 comments:

  1. imanshah: alhamdulillah...sementara org nak sayang...hihi~

    ReplyDelete
  2. saya tgh baca post GB smbil tnggu waktu bukak puasa.waaahhhh~~~

    ReplyDelete
  3. GB,bagusnya..tp jgnlah asek keje je tau.kena rehatkan kepala jgak.

    ReplyDelete
  4. ko nie workaholic sungguh le. pi balik umah!

    ReplyDelete
  5. kagumnya dgn GB..
    take care ye..

    ReplyDelete
  6. bagus ah hang nih... kalau aku lagi setengah jam nak balik dah panas punggung....

    x sabo nak balik.... hahahaha..

    ReplyDelete
  7. wah sedapnya GB makan..huhu
    jgn lupa jaga kesihatan okayy..jangan asik keja ja eh.. :)

    ReplyDelete
  8. roti tu nampak sedap. kalau aku rasanya aku lg suka makan kosong

    workstation kat rumah? bagus jugak kalau rajin ni tp over rajin tu x bagus sebenarnya. haha

    ReplyDelete
  9. janga angkuk bos bawa balik dah heheheheeh ...

    ReplyDelete
  10. macam biskut pula .. sekejap ada sekejap tak ada.

    pergilah kau mengejar pelangi itu
    jika itu yang kau mahu
    tetapi jika kau kecewa
    kami disini menanti penuh setia.

    ReplyDelete
  11. Kalu ada kawan ramai pun kekadang menyesakkan dada pun... apalah maknanya, kan?

    Selamat membizikan diri. Jangan sampai lupa mandi, nanti bunga layu. hahahaha



    Pilihan 1: Menapis Cerita...

    ReplyDelete
  12. Pompuan melayu terakhir yg bz manjang...bila nk ddk2, tido2...bila jari nk kena geget dgn kura2 lagi...hahahaha

    ReplyDelete
  13. Hah?

    Matahari takde mata ke...?

    (keciwa)

    ReplyDelete
  14. pttlah x nmpk GB harini kat blog sy..rupanya bz..

    seronoknya mimpi mcm itu ya..sy penah mimpi jatuh dlm parit jer...

    ReplyDelete
  15. gb,
    wah scones dgn krim + stoberi tu tampak menyelerakan...gulp!

    *gb, ko tau..smpai arini aku tak berjaya lagi buat scones..tu yg segan nak tunjuk gmbr sbb hancusss...hahaha

    nak gi sabah ek? ye la tu! heee...enjoy your holiday ok!

    jgn kerja teruk2 sgt ye, kena balance. tp betul la tu, kata org kdg2 sibukkan diri tu bagus utk hilangkan kesunyian. apapun, take care. nanti dah balik update ye! :)

    ReplyDelete
  16. wahhhhh... terpesona dengan makanan tu

    ReplyDelete
  17. tengok scone tu teringat
    masa kak ati kerja di lobby lounge
    regent hotel...selalu dpt mamam..heee

    dapat FM lg...jelessss :)

    ReplyDelete
  18. huh!! menghilangkan diri lagi... baru jer nak terubat kerinduan dah hilang balik...ekekeke

    nampak stroberi lah.. pi cameron pulak ke?

    ReplyDelete
  19. wah scones.....sedapnya...dah makan jugak hari tu...hehehe
    selalu makan kat boh nyer plantation...sedap..panas² dgn jem strawberi

    ReplyDelete
  20. Maka status ku akan bertukar "Saya rindu kamu...."

    ReplyDelete
  21. GB,

    Terpesona membaca tajuk N3. Tapi lebih terpesona dengan mimpi meluncur di pelangi.

    Semoga apa dikejar berjaya dicapai.

    ReplyDelete
  22. sedap nye stroberi cicah cream tu
    acu suka..acu suka..

    ReplyDelete
  23. uiks...akak menghilang? zie baru je terjah2 sini..hehe..skang kat opis, fb kena block..ciss

    ReplyDelete
  24. - apelah makna nyer mimpi Gb tu yerr...

    ReplyDelete
  25. bestnya dpt botol bujal tue..unik kan...

    ReplyDelete
  26. kalaulah boleh meluncur di atas pelangi..
    alangkah seronoknya akak dan anak anak meluncur sekeluarga..................


    errppp GB mana tak, selalu ada je en3, tetiba menyepi, jadinya tertanya tanyalah juga (,")

    ReplyDelete
  27. baru jer nampak scone tu kat KL Sentral td..argh! menyesal tak beli..tsk!

    ReplyDelete
  28. workaholicnya GB..jangan mcm tuh.,.bdn nak pakai lama :)

    ReplyDelete
  29. Insyaallah GB tak hilang kawan..cuma kawan2 akan rasa kehilangan bila tak de komen dari GB.

    ReplyDelete
  30. baru aku tahu apa itu scones. haha

    ReplyDelete
  31. apa apa pun kalau hang berjaya buat opis kat rumah...tlg xplore...den nak tiru...ahakz

    ReplyDelete
  32. Macam best aje mimpi camtu..
    Sekarang ni nak mimpi pun tak sempat..

    hehe..

    ReplyDelete
  33. GB pegi Sabah ke? Jgn lupa beli udang kering, ikan bilis dan ikan kering keropok yg sedap. Boleh masak masa pose nanti. Keropok mmplang juga.

    KK tu kampung ke 2 Ate.

    ReplyDelete
  34. GB--
    memahami kalau kamu ke bz`an........

    jaga diri ya..
    insyallah.. takkan hilang kawan..
    kecuali kamu tak rindu kat kak ayu..

    heheheheh

    ReplyDelete
  35. scones die gile besar.. yg i penah jumpe, kecik toet jek..hehee

    ReplyDelete
  36. nak buat stoberi tuh...sedapnya...huhuu

    ReplyDelete
  37. Nanti dah kawin jangan haraplah nak bawak balik kerja ke rumah. Better spend masa dengan hubby and kids!

    ReplyDelete
  38. salam GB.
    Tahniah GB sbb jadi pekerja yg baik dan berhemah tapi sy belum faham dgn mimpi GB tu. ngak mampu ditafsirkan.

    ReplyDelete
  39. Kerja tu kerja jugak... Tapi kesihatan nak kena jaga jugak.. Sbb bila umur dah meningkat nanti, baru keluar kesannya.. huhu...

    Akak dulu tak suka stayback lama2 kat tempat kerja.. Dan tak suka bawak balik kerja ke rumah.. Kat rumah adalah masa untuk santai2 dan tak perlu nak fikir hal kerja... :)

    ReplyDelete
  40. sudah lama ku tunggu bunga di taman ini berkembang namun hampa hati ini walaupun sinaran matahari terik di waktu pg..eceh x menahan ayat skema gilos...hahaha..

    bhs mudah ,bila nak hapdet GBobo..

    ReplyDelete
  41. Gb..

    kak ayu singgah sini, tolong jagakan rumah kamu

    pokok2 kak dah tolong siram.......

    ReplyDelete
  42. GB pegi mna? belog dah bersawang ni.... hihihi

    ReplyDelete
  43. sama ngan abang jonni...hehehehe...
    tabik spring tayar kereta sama GB! hehehe..
    bestnya dapat meluncur kat atas pelangi erk...nak nak nak.. :P

    ReplyDelete
  44. perghhh...mkn scone tu panas2 ngan starwberry jem ngan cream mmg buat aku terliur nok...sumpah!!

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D