Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, July 6, 2011

Is missing the tea and scones

Equatorial Hotel, Cameron Highlands

Cak!

Rindu GB tak? GB rinduuuuuuu kawan-kawan tau! :D

*

Masa tengah driving ke opis pagi ni, GB teringat akan dinginnya bayu yang menampar-nampar pipi (eceh) waktu pagi masih gelap di sana. Teringat akan sedapnya kopi dan teh dan scones dan aiskrim stroberi di sana. Ada sesuatu tentang Cameron Highlands yang buatkan kopi dan teh nya rasa lebih sedap. Sebab bila kat rumah atau kat opis ni takdela pulak rasa sedap macam tu...

*

Or is it the holiday? Or the laid back feeling? Or the altitude?

P/S: Panasnyaaaa opis ni. Kihkihkih!!!

74 comments:

  1. aloh syoknya..kita pon nk feeling cam GB gak..bilalah nk ke cameron neh wahai suamiku tersayang..

    ReplyDelete
  2. setuju dengan "holiday" dan "laid back feeling" tu yang menyebabkan kopi tu berasa lazat.

    uncle sedang menimatinya kedua2nya ! hehe

    ReplyDelete
  3. shantekla view dlm gamba tu, CH yer.. =)
    rase mau pi skrg jugak, tenang aje.. =))

    ReplyDelete
  4. gB...
    mungkin sebab gB lalu kat pokok teh..
    sebab tu teh dia jadi sedap...
    (ayat vodek tu...)

    ReplyDelete
  5. suasana kat sana buatkan teh tu jd sedap kot...lama gilak x ke CH...

    ReplyDelete
  6. wah .....bestnyer cameron......dah lama xpergi sana........malam sejuk kalau dok tingkat 13...hehehe

    ReplyDelete
  7. Eleh...

    baru beberapa hari tinggal ofis, dah perasan! hehehe...

    ReplyDelete
  8. we pernah rasa semalam saja di sana, dah jatuh cinta. belum ronda pun. cuma bab nak naik dan turun dari sana yg bercinta. rasa nak duk sana aje, tanam teh :)

    ReplyDelete
  9. Last pergi bulan Feb 11.. mmg dingin + nyaman..x le sejuk bebenor pun.. tp orang asli sana rilex je x pakai baju...

    ReplyDelete
  10. Hotel Equatorial !!!

    Ada snap tak kat Ye Olde Smokehouse?

    ReplyDelete
  11. membuatkan aku ingin bervacation
    ahahaha

    ReplyDelete
  12. aku kalau bab ke cameron ni mmg tak pernah jemu, sampai husband naik muak nak bawa...



    memang mcm dah jatuh cinta kat cameron ;)

    ReplyDelete
  13. "Feeling" dan "holiday" itulah yg membuatnya bagai tak sama...

    p/s: ofis panas sebab belum on aircond. GB org pertama masuk ofis ke?

    ReplyDelete
  14. Bercuti di tempat yang sejuk memang best, hihihih

    ReplyDelete
  15. huarghhh...rindunya kat Gb. rasa mcm dan berkurun2 lamanya tak baca coretan Gb..huhuhuhu

    sya pun suka pi sana. walaupun dah bertahun2 tak pergi tapi kenangan lalu masih terpahat dlm kenangan.. :)

    ReplyDelete
  16. - patut le gb senyap je...hibernasi rupe nyer...huhu

    ReplyDelete
  17. Lamanya tak pegi Cameron Highland.. sambil menampar-nampar pipi ;D.

    ReplyDelete
  18. mungkin otak dah set 'holiday' tu yg jd mcmtu..

    tp,bukan hari2 pun holiday ke?? :P

    ReplyDelete
  19. xpenah g cameron lagi..heheh..rindu GB

    ReplyDelete
  20. wah..
    patut lama tunggu post baru nye
    g cameron rupenya cik GB ni
    :)

    ReplyDelete
  21. acu baru sekali ke Cameron
    emm...not bad..permandangan cantik
    tapi kata orang cuaca dah tak sesejuk dulu...ye ke???

    ReplyDelete
  22. terasa ada benci bila kembali seperti biasa...keh3

    ReplyDelete
  23. nak stroberi..

    stroberi kat sini tak sedap...

    ReplyDelete
  24. mmm...rasanya ketiga2 skali kot yg membuatkan GB syokkk sgt minum teh kt sana wakakakaka..

    Rindu jugak kt GB :P

    ReplyDelete
  25. slalu dgr org cerita scone kat sini sedap. tp tah bila boleh cuba. seketul tu brp hengget gb?

    ReplyDelete
  26. masalahnya, scones tu apa? sampai sekarang maksu tak tahu.... huuhuhu

    ReplyDelete
  27. Dah bertahun x jejak cameron...mungkin boleh buat trip ke sana nanti...syok tu

    ReplyDelete
  28. definitely because of holiday... :)

    ReplyDelete
  29. itu pic apartment kat equatorial huhuhuhhh

    ReplyDelete
  30. sana feeling die lain ooo, solat zuhur rasa mcm solat subuh

    ReplyDelete
  31. uncle dah bertahon2 tak dapat decent cuti....

    JELES

    ReplyDelete
  32. macam best je..jauh dak?? hehe soalan buduh sikit

    ReplyDelete
  33. kak ati lagi rindu gb tau...

    rasanya sbb cutilah

    dan juga suasana di cameron tu
    oo...baru balik cuti yeh :)

    ReplyDelete
  34. @Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

    tup tup esok encek husband rina ajak gi CH.. hihi~

    ReplyDelete
  35. @Ibu n Abah

    GB lalu sambil baca-baca kat daun teh. heheh~

    ReplyDelete
  36. @azam

    GB yg dok ground floor ni pun dah beku..hihi~

    ReplyDelete
  37. @kakcik

    bestnye kalau suasana opis ni mcm kat CH kakcik... hihi~

    ReplyDelete
  38. @Husna

    tgh hari panas kat sana. harapkan angin je baru jadi sejuk. huhu~

    ReplyDelete
  39. @Daddy Ziyyad

    yes!

    tapi gb terlepas simpang nak ke smokehouse. malas pulak nak patah balik. next round lah gi menembak kat situ pulak~

    ReplyDelete
  40. @~najwa~

    pencinta tempat sejuk mesti takkan jemu dgn CH kan? heheh~

    ReplyDelete
  41. @Kakzakie

    betul kak. saya org 1st. rajin betul masuk keje harini. heheh~

    *every time saya gi CH itu la yg saya pelikkan...teh dan kopinya rasa sedap. heheh~

    ReplyDelete
  42. @MataHati @ MH

    baru berapa hari berpergian dah rindu? hahaha~

    ReplyDelete
  43. @makdara TERdiva

    holiday kat cherating kopinya tak sama MDT.. heheh~

    ReplyDelete
  44. @irah-aku.ummi

    ngeeee.....nak update dari sana tak bawa netbook pulak. heheh~

    ReplyDelete
  45. @@cu SaYaNg

    ye acu. bila ptg, mlm dah awal pagi mmg sejuk. tapi agak2 dalam kul 11 tu dah start panas.

    byk sgt development la kat sini....mcm sakit pulak mata ni tgk~

    ReplyDelete
  46. @RepublicAku

    tapi benci tu berkurangan bila takde yg sound kite disebabkan takde keje pending ditinggalkan sebelum cuti. hihi~

    ReplyDelete
  47. @DrSinga

    nanti saya tgk stroberi dlm fridge. :D

    ReplyDelete
  48. @Azira Mohamad

    haha. itu namanya saje cari pasal nak pegi lagi. :D

    ReplyDelete
  49. @fatt

    yg aku mkn sedap la rasa dia. tak beli seketul2. beli set. 2 bijik scones dgn teh -rm12. dgr nya kat cameron bharat teahouse lagi mahal. hihi~

    ReplyDelete
  50. @Mak Su

    nanti saya taruk gambonye maksu. :D

    ReplyDelete
  51. @Zurae

    trip ramai2 ke?

    GB rasa cam tak best je gi ramai2. heheh~

    pegi la dgn bestie atau family member. :D

    ReplyDelete
  52. @JARI YANG TERBARAI

    hu..tak...

    time zohor dah terang benderang dah...~

    ReplyDelete
  53. @gedek!

    in fact, me too uncle. next2 entri GB ceciter betapa terganggunya cuti GB~

    ReplyDelete
  54. @Ati Masrif

    GB laaaaagi rindu kak ati ok...! :p

    ReplyDelete
  55. cameron destinasi yg sgt hebat..sy suka kehijauan.. cntik, indah.. suka bunga kt cameron :D

    ReplyDelete
  56. wah,angin CH tak habis lagi ye Gb?

    selamat bekerja dengan cool !

    ReplyDelete
  57. benda pertama aku cari is the scones, the jam and the cream. memang lain macam sedap beb. mungkin aku feeling obersea. pasti!!!

    ReplyDelete
  58. @miss nina

    yep, already in the not so cool office. hihi~

    ReplyDelete
  59. @cek chun

    betul. mmg rasa sedap kan? aku makan kat raju. sedap...!

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D