Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, July 12, 2011

Dah agak...mesti ramai dapat teka... :D


Bunga semalam menghasilkan buah di atas. :D

Peneka yang tepat...ramai!

Azam, Alis, Nabilah, hani@debumelukut, sayangsayangibu, kReen, dan ramai lagi yang tau tapi takmo tulis jawapan. Kan kan?

(Nanti GB taruk link. Sekarang tak sempat. Heheh!)

*

Petang semalam GB tengok Nur Kasih The Movie. Dah ada kat tonton.com sekarang. Pelik sungguh bila dengar banyak orang komen kata movie tu tak best. Sah lah diorang tak tengok siri tu masa tayang kat tv dulu. Sebab bila GB tengok, selain dari lokasi penggambaran yang cantik gile dan angle yang dah jadi trademark Kabir Bhatia, GB boleh feel perasaan dan kesedihan dalam movie tu dan nangis dan nangis sampai sembab muka.

Cuma perkembangan watak agak kurang, tapi feel memang tip top. Agak kalau bagi panjang sikit movie tu, mungkin boleh dapat markah lebih kat perkembangan watak. Tapi GB tetap suka!

P/S: Ops lupa. GB biased. Biasalah, Kabir Bhatia yang buat. Heheh~

23 comments:

  1. awat tak boh setoberi merah....sedap sikit nengoknya....

    ReplyDelete
  2. Suka NKTM! Sinematografi yang cukup sempurna!

    ReplyDelete
  3. GB..betul la tu..bias..sebab peminat kabir bhatia..he he

    ReplyDelete
  4. senang sgt semalam tu.....carilah bunga yang susah sikit......hehehe

    ReplyDelete
  5. aloh sy jer yg x tahu bunga apa tu smalam..mmg bukan gadis (opsss..perasan lak) bunga ah sy..

    uih ni yg x sabo nk tgk NKTM nih..tak kuar kat astro first ke?

    ReplyDelete
  6. Kakcik belum tonton lagi NKTM tu... skrg mcm takde kesempatan nak menonton je... ;-)

    ReplyDelete
  7. tak tengok pn lg. tahun ni x berselera sgt nk tgk wayang. hahahah

    ReplyDelete
  8. tak tengok lagi cerita tu

    wah..akak punya mata adalah terang ye ;p

    ReplyDelete
  9. baru plan nak cari masa skodeng tonton...GB dah race dulu ekk..heheh. GB..kita bagi award kat awak...sudi2kanlah yer...

    ReplyDelete
  10. tiket 1st, sanggup amek halfday ngan akak opis.

    tak sempat nak sedey, dah ke plot lain, mungkin tuh satu jer faktor dia. lokasi dia mmg best, cuma sayang kat petra dia tak shoot banyak sangat kan... ;(

    ReplyDelete
  11. aku pun sm mcm hanie blum tgk lgi. punya lama x tgk wayang baru minggu lepas mencemar duli pegi tgk super8..peh..mmg best citer ni.

    tp aku pun suke sinematografi NK..cantik angle dia shot :)

    ReplyDelete
  12. tak tengok pun nurkasih the movie tu tp yg bersiri memang dah khatam lah!

    ReplyDelete
  13. Blom tengok lagi Nur Kasih The Movie..Tp darama dia dulu yun suka..
    Lain dari yang lain..

    ReplyDelete
  14. salam..
    tahniah pada yang
    berjaya meneka dengan tepat..
    terlepas la pulak saya..
    :)

    ReplyDelete
  15. laaa..

    bunga stoberi rupa rupanya..:)

    ps: saya tak layan remy...miahahaha

    ReplyDelete
  16. no komen. hajar x tgk lg. so, x bley nk komen pape. and, dgr ckp2 org, mmg totally out la. ade yg suka, and ade yg tak. :)

    ReplyDelete
  17. cantiknya gambar kt sini, sejuk je.. semua kehijauan... suke...ppppsssttt..akak pun suka gak nur kasih da movie...best.

    ReplyDelete
  18. tggu GB review KL GANGSTER plak ya

    ReplyDelete
  19. hmm..tau gak pasal movie Nur Kasih kat tonton..belum ada masa nak tgk je.. :)

    eh...cakap pasal bunga....

    sy nak minta alamat GB boleh...sbb GB la peneka paling awal lagi tepat pasal bunga kenanga tu..

    email kat sini eh..

    prettyblue_2908@yahoo.co.uk :)

    ReplyDelete
  20. Tak suka nurkasih suka lagi buat strawberry tu hehehehhe..

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D