Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, July 7, 2011

Bunga dan photographer degil

Brugmansia 'Frosty Pink' - Angel Trumpet


Antara benda paling seronok dibuat di Cameron Highlands, dah tentulah berjalan-jalan sambil mengusha bunga-bunga. Bunga besar-besar kat sana memang bikin terujalah. Tapi antara cabaran terbesar bagi seorang pencinta bunga dan pengambil gambar tegar berkamera cap ayam macam GB adalah nak dapatkan angle menarik dalam suasana berangin yang agak kencang.

Susah nak dapat still photo bunga yang betul-betul sharp sebab angin kuat. Tangan pun tak la steady sangat. Hihi.

Tapi kat kawasan lain yang agak terlindung tu dapat la capture dengan lebih senang. Tapi nak jugak amik gambo kat kawasan berbukit dan berangin tu. Degil!

P/S: Yang susah nak dapat tu lebih menarik perhatian kot? :p

82 comments:

  1. susah2 pon, berbaloi! cantik!:)

    Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih

    ReplyDelete
  2. degil yang baik hasilnya

    ReplyDelete
  3. Itu tandanya gB seorang yang tidak gentar pada cabaran. :)

    ReplyDelete
  4. hmmm.... da lama xg CH... beznye klu dpt g

    ReplyDelete
  5. hmmm.... da lama xg CH... beznye klu dpt g

    ReplyDelete
  6. cantik gambar....:)

    jemput komen entry:
    http://lieynanilaz.blogspot.com/2011/07/segmen-simple-jom-komen-entry-saya.html

    ReplyDelete
  7. - degil pon degil la...janji hati senang...huhu

    ReplyDelete
  8. cik GB, letak ler bebanyak gambar yg diamik kat cameron tu.. tak puas ler kalau tgk sekeping jer utk setiap entry..huhuhu

    ReplyDelete
  9. petik bunga, bawak masuk bilik, shoot! confirm tak goyang...ngeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  10. kamera ada function image shaking ke ape nama tu?
    kalau ada tak jadi hal sgt

    ReplyDelete
  11. NICE one kakak! weee~

    psstt: yang susah tulah yg membuatkn kte teruja utk mendptknnya. :)

    ReplyDelete
  12. nie bunga morning glory ke GB?

    ReplyDelete
  13. @AI

    tapi org lain yg tak senang hati sebab degil. :D

    ReplyDelete
  14. @MataHati @ MH

    sabar...sabar...

    nanti GB hapdet kerap ok. :)

    ReplyDelete
  15. @Daddy Ziyyad

    cet! asyik nak ke bilik aje ye? hahaha!!!

    ReplyDelete
  16. @alien

    kamera aku ada function tu. tapi tak suka guna sebab nanti gambo jadi gelap. tak lawa..

    ReplyDelete
  17. @MasZuber

    bukan. ni macam bell flower. besor gile bunganya.

    ReplyDelete
  18. bunga rose. nak bunga ros. :D

    ReplyDelete
  19. @Sab Buenoo

    next2 entri ok.

    roses paling susah nak capture sebab gegar sokmo. kena bertapa dalam gua dulu nampaknya ni. :D

    ReplyDelete
  20. berbaloilah usaha GB tu sbb mmg cantek sesangat bunga tersebut..

    ReplyDelete
  21. dlm susah2.. dpt snap pict yg cun mcm ni kira berbaloi la dear...

    ReplyDelete
  22. kReen ada bergambar dengan munga ni tahun lepas !!


    tapi..... tengah kuncup masa tu.

    ReplyDelete
  23. mmg cantik

    pandai GB snap pic...

    dik,bila agaknya kita boleh snap pic sama2

    ReplyDelete
  24. betuiii tu...

    macam perempuan gak
    lagi jual mahal
    lagi lelaki suka...ahak!

    ReplyDelete
  25. canti pic ni..tak kan cap ayam kot..pic cantek sgt ni..mesti ribu riban nye camera ni.. :)

    ReplyDelete
  26. gB...
    nak menyokong Ati..
    pompuan lagi sukar nak dapat...
    lagilah dicari2...
    go..go..girl...

    ReplyDelete
  27. tahniah dapat botol air dari bujal encem... *__*

    ReplyDelete
  28. bunga rose merah ada x? ~

    ha.. klo suka katak sila la join, berkenalan ngan dia, dia mmg best tau..!

    http://www.my-shopping2u.com/2011/07/cerita-ini-cerita-katak.html

    ReplyDelete
  29. bagus!! semangat macam nilaa yg kite nak..heheheh

    ReplyDelete
  30. hasil dia mcm bukan dr kamera cap ayam pon. ker ko edit?

    ReplyDelete
  31. @Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

    hihi..rina puji ni terus gb lupa gayat masa nak ngambik gambo tu. hihi~

    ReplyDelete
  32. @Ku Tak Sempurna

    saya panggil dia bell flower je. nama sebenar tak tau. :D

    ReplyDelete
  33. @a.z.r.i.n.a.03.07

    ni kebetulan saya jumpa bunga yg kembang. hihi~

    ReplyDelete
  34. @Ati Masrif

    tapi kes gb ni lagi mahal lagi org lari. wuwuwu~

    ReplyDelete
  35. @Tihara

    cap ayam kak....cayolah cakap den. :D

    ReplyDelete
  36. @Ibu n Abah

    rasa nak nangis pulak. takde org cari gb pun. wuwuwuwu~

    ReplyDelete
  37. @NM02

    haha...tak sia2 jampi serapah kita!

    ReplyDelete
  38. @niena shopping2u

    red roses masa gb amik gambo tu takde yg perfectly bloomed. ada roses tapi warna lain dan gambo pun tak lawa sangat.. :D

    ReplyDelete
  39. @maya amir

    semangat org degil kan kak? hahaha~

    ReplyDelete
  40. @Kapten Atok

    kamera cap ayam, tapi aku amik pakai macro lens setting..

    and tak pakai auto setting. no flash, no anti shake.

    ReplyDelete
  41. biasanya yg susah tu la yg mahal.. ;)

    good job..!! cantik.. :)

    ReplyDelete
  42. Yg susah tu la dia nak kan..
    Tingat lagu 'yg terlarang itu godaan' :)

    ReplyDelete
  43. Salam..

    Waahh.. makin degil, makin cantik hasil nye..

    Hehe.. :)

    ReplyDelete
  44. GB,ayat last 2 ada mksud dia 2.hihi

    ReplyDelete
  45. @Cik SHiNJU

    sesetengah org cakap, itu keje cari pasal hahaha~

    ReplyDelete
  46. bunga apakah itu wahai GadisBunga??

    ReplyDelete
  47. hang beli bunga plastik jerk...pastu letak atas bukit....ahakz

    ReplyDelete
  48. GB
    memangggg pandai hambek gambo...
    cap ayam pun..cap ayam laaaa...
    chantek hape gambo tuh...

    ReplyDelete
  49. Kalau guna DSLR, boleh jer ambil gambar angin kuat GB. Cuba guna compact. :D

    ReplyDelete
  50. yang susah nak dapat tu memang menarik lebih perhatian...yang dah dapat dan berada dalam tangan tu yang selalu tidak di ambil peduli...betul tak?

    ReplyDelete
  51. mencari kerang di kuala selangor tidak sama dengan mencari kerang di port dickson.....

    p/s: komen yang tiada kene mengena dengan entri hehehehhehee

    ReplyDelete
  52. GB..tak pe..degil2 pu hasil memuasakan ..cantik

    ReplyDelete
  53. itu bukan degil....

    itu sangat degil!

    ReplyDelete
  54. @DrSinga

    saya cuma tau namanya bell flower je kak.. :)

    ReplyDelete
  55. @jeBateja

    hang pun nak kene debik sama daddyZiyyad ek?

    ReplyDelete
  56. @Anash

    tuh la..sementara nak beli kamera cap buaya kan? hihi~

    ReplyDelete
  57. @Sabahan Bloggers Club

    tak faham la CBC...ulang ayat boleh?

    GB blur~

    ReplyDelete
  58. @sahromnasrudin

    kat CH tak jumpe kerang pulak. mueheheh~

    ReplyDelete
  59. @Acik Erna

    hihi. nasib baik acik kata cantik. :D

    ReplyDelete
  60. @gedek!

    dalam kepala ada batu juga duduk~

    :p

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D