Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, July 12, 2011

Boleh ke dua orang dari ideologi politik yang berlainan berkahwin?




Cuma satu pemikiran rawak. Tiada kaitan dengan yang hidup atau yang mati, apatah lagi dengan gambo.

:)

P/S: GB dah kat tanah rendah sekarang...gambo-gambo CH ni cuma untuk abiskan stok aje. Hihi.


26 comments:

  1. bergantung kepada tahap fanatiknya :-)

    kalau yang biasa biasa tu rasanya boleh je kot.

    tapi kalau dah sampai taksub pada idealogi, rasanya sukar.

    ReplyDelete
  2. Boleh je kot. Mama dengan abah saya pun berbeza idealogi politik. Tapi alhamdulillah okay saja :)

    ReplyDelete
  3. mak aih besau gedabaknye strawberry tue!

    ReplyDelete
  4. ;D. Boleh kot asal buat perjanjian awal2, I respek you, you respek I.

    ReplyDelete
  5. selalu yang ada masalah bab ni kalau terlampau fanatik ngan politik.

    ReplyDelete
  6. apa salahnya .. bukan setakat dua orang jer. 4 orang pun boleh !

    lagi pun ia tak termasuk dalam syarat sah kahwin.

    ReplyDelete
  7. tak salah rasa nya...
    asalkan psgn tu fhm masing2 n x fanatik sngt dgn ideologi mrka

    ReplyDelete
  8. boleh aje GB.. undian kan rahsia.. hehehe...

    ReplyDelete
  9. boleh je GB..macam uncle al-lavenderi cakap..benda ni tak termasuk dalam syarat sah kahwin..ehehe..


    yang penitng jangan taksub sangat la dengan ideologi politik memasing sampai nak gaduh doplahpat jam..

    ReplyDelete
  10. gB..
    melihatkan keadaan politik kita sekarang, akak syorkan eloklah masing2 berkahwin... sebabnya.. buat apa nak berpecah.. kita sama-sama islam.. Jika kita dah bersatu, tidak adalah anasir jahat yg dapat memecahbelahkan dan menghuru harakan negara kita...
    kan pepatah lama dah menyebut:
    Bersatu - (dengan berkahwin...) kita teguh... bercerai.. kita akan roboh...

    ReplyDelete
  11. ada je gb..tp time pilihan raya tido asing. hahaha :P

    sama jgkla dgn kisah berebut nak balik kampung time raya. ada yg smpai sanggup tak raya sama2 sbb nak beraya kat kg sendiri. tp dorg ok je sbnrnya, cuma org lain tgk pelik skit la

    ReplyDelete
  12. - nanti sorang nk gi BERSIH...sorang xmo gi BERSIH...

    ReplyDelete
  13. GB..kalau dah tersurat jodoh mereka..

    ReplyDelete
  14. rs mcm xkn lame.. idea berbeza..same jugak kaler psgn yg lain taraf..wpun org kata xkesah xmemilih tapi bile lame2 mesti ade yg bertentangan pndpt.

    ReplyDelete
  15. Kalo kawin atas agama..ok je. Tapi kawin kata politik...agama pun bleh ketepikan?

    ReplyDelete
  16. den raso buleh jerk.....apo lah sgt politik tu....ahakz

    ReplyDelete
  17. family saya ideologi lain, family mertua ideologi lain...

    jadi kami suami isteri pun lain ideologi juga - tapi ini ideologi tolak tepi kalau kisah pasal keluarga ;)

    kalau cerita politik, sampai ke sudah tak habis, keh3

    ReplyDelete
  18. boleh kerana sampai satu tahap salah seorang akan mengalah mengikut yang satu lagi...kena pandai saiko....hehe

    ReplyDelete
  19. m.i.c + m.c.a = nicol david!
    heh.....

    ReplyDelete
  20. buleh asalkan sorang parti oren seorang lagi parti rebina

    ReplyDelete
  21. boleh jer asalkan masing2 berakal...
    huhuhu... jgn smpai bergaduh sudah... asingkan politik dgn rumahtangga...

    ReplyDelete
  22. mcm jiran sebelah rumah...berbeza ideologi politik...

    tapi sampai sekarang alhamdulillah..aman damai je.. :)

    satu je...jgn la terlalu fanatik sngt...biar berpada...pasti akan aman.. :)

    ReplyDelete
  23. susah kot.

    asal tgk berita je bertekak! haha

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D