Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, July 6, 2011

Bercuti dalam bilik adalah membazir masa bagi seorang bujang



Itu pendapat GB je. Sebenarnya terpulanglah kepada cara masing-masing untuk spend waktu cuti tu macam mana.

Bercuti stail GB: Suka berjalan dan berjalan. Sukat segala ceruk. Kalau naik kereta kemungkinan ada spot menarik yang akan terlepas pandang. Macam haritu kat CH, GB keluar awal pagi untuk membekukan diri dan aim nak amik gambo sunrise. 6.30 pagi dah keluar dari bilik. Sejuk jangan tanyalah. Dah la gelap, sejuk, berangin pulak tu. Sorang-sorang pulak tu. (Mak dan adik-adik GB sume dok dalam takmo keluar. Hu~)

Then berjalan sampai ke Kea Farm dan sukat sampai ke belakang. Nasib baik dah ada 2-3 kedai dibuka, dan ada kamera cap ayam GB ni jadik peneman...so takde la rasa lonely sangat. Tetiba, sampai kul 7.30...hampeh. Tak nampak sunrise pun. Awan tebal lor...

Tapi takpelah. Ada juga perkara lain yang menggembirakan. Sebab finally kat Cameron Highlands ni GB dapat snap gambar yang sangat-sangat GB teringin nak snap tapi punyalah susah nak cari kat tanah rendah ni. Gelap, sunyi, berkabus dan ada lampu jalan. (Sila lihat gambar di atas). Senyum..... :D

P/S: Ada jugak drawback nya bila buat aktiviti menyukat dengan berjalan kaki macam ni. Kaki GB sengal-sengal sampai harini. Duh~

57 comments:

  1. suker jejalan sambil menembak.. tahu kan menembak tu ape.. hehehe

    amek gambar leee

    ReplyDelete
  2. Kalau nk duk kt dlm bilik..baik xyah p bercutikan? xsyok ar.xleh nak hayati suasana percutian tu.tp..
    tabik la kt GB sbb brani kuar sorang2 di pagi yg hening kerh3~

    kalau sy, tmpt2 yg xbiasa..xdenya nk buat mcm GB wat tuh grrrrr....

    ReplyDelete
  3. bestnye bercoti..GB memangpandai carik angel yg menarik...cayala GB..hehehhe

    ReplyDelete
  4. GB kena hati-hati jln sengsorang..bnyk org jahat skang GB..

    ReplyDelete
  5. eemm..sgt2 cantik pict tu...cayalah GB...

    ReplyDelete
  6. betullah GB....sy sndiri tak kan memerap je dlm bilik kalau cuti.otak jd buntu lor. plg tidak pun pg jogging,..tgk2 pokok...syok o..^^

    ReplyDelete
  7. gb, ko buat aku rasa nak pegi CH le. scone tu brp regenye cheq? nak cuba nanti kalau p

    ReplyDelete
  8. biasa lah...setiap gambar2 GB mmg cantik.. ;)

    berbaloi berjalan kaki..yer tak..? :) :)

    ReplyDelete
  9. Insyallah awal disem,ber ni nk ke CH..tp was2 gak..tk ujan ke...

    ReplyDelete
  10. salam
    sabarawak..nanti gua bawak berbincang,kot buleh bawak awak sekali semasa gua nak berbulan madu ke sibu

    ReplyDelete
  11. itu bukan bercuti tapi sakit hati...hehe

    ReplyDelete
  12. @NM02

    kite share hobi le kalau cenggitu~ :D

    ReplyDelete
  13. @Azira Mohamad

    hmm...bila fikir balik rasa mcm mmg keje gila zira....takpelah. dah lepas. syukur tak pape yg buruk jadi. :D

    ReplyDelete
  14. @LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™


    ngeee...tengkiu....

    terharu sebab kakD suke. :D

    ReplyDelete
  15. memang cantik. GB nie berjiwa halus kan? Sangat delicate. From the way u write and the selection of pictures, portray you quite obvious. Selalunya orang mcm nie sangat peka and always think deeply about any issues and matters. I like ur personality... Insyaallah u'll find a good man which suit you best. Time is not the issue, but the outcome is. Amiin...

    ReplyDelete
  16. @bujal X

    tak bujal. saya dah kembali ke alam nyata. sob sob~

    ReplyDelete
  17. @nabilah_2908

    hihi tengkiu...

    tu yg buat rasa paid off tu walau kaki sengal~

    ReplyDelete
  18. @nyanyisunyi

    akak, kalau hujan jgn bawak laju. pedulikkan kete yg nak mencocok ke hape tuh~

    tayar n brek pastikan ok ye kak. :)

    ReplyDelete
  19. nak bangun pagi tgk sunrise di kedinginan pagi CH adalah satu cabaran! saya harap saya boleh mencontohi GB! ~ekeke

    ReplyDelete
  20. @b.r.u.t.a.l.s.o.l.o

    bilenye tu? jgn bulan 10.

    bulan 10 aku nak gi KK. :D

    ReplyDelete
  21. @Aziela

    saya terharu pula aziela komen macam tu. betul..saya banyak sgt berfikir sampai sometimes terlalu dalam pulak jadinya. tried to balance things out now. harap2 berjaya.

    dan terima kasih atas doa. :)

    ReplyDelete
  22. @Daddy Ziyyad

    errr....org bujang mungkin lebih senang bangun pagi kot. kihkihkih!!!!

    ReplyDelete
  23. gB...
    memang berani...
    orang tua macam akak ni sayang nak merayap cenggitu...sedap memerap kat bilik jer... berselimut....
    muda dulu - rajin...

    ReplyDelete
  24. menyukat jalan memang menyeronokkan .. :)

    ReplyDelete
  25. GB, part menyukat jalan ni pun agenda/aktiviti yang Kak Azie juga suka. Suka sangatttt...!

    Next time, kita gi sama-sama yerrr...

    Belajar Gerak Hati Isteri Dulu Sebelum Ada Dua Handphone...

    ReplyDelete
  26. last jat g CH coz ada prjek meeting kat sana.lepas mtg berjalan rmai2 dgn team2 prject.hihi.

    org ckp,alang2 da holiday,biar puas hati.O.o

    ReplyDelete
  27. bercuti dalam bilik adalah memenuhkan masa (tidak membazir) bagi orang yang dah kawin.

    ReplyDelete
  28. salam..
    ermmm..orang bujang
    walau kemana sapa nak halang
    best la pulak merewang..
    he he..

    ReplyDelete
  29. gb..masa akak muda2 dulu..akak suke b'jln ceruk mana saja..x pnh nk lekat kt umah..tapi bile akak separa muda (xnk gak tulis tua...haha)..akak suke gile dok umah...xmo kuar mls nk b'siap..hehe

    ReplyDelete
  30. CH mengamit kenangan 2005-2009...

    ReplyDelete
  31. saya suke benor jalan2 cuci mata..hehe

    ReplyDelete
  32. GB--
    kamu mmg strong
    masa kak ayu anak dara..
    tak pernah jalan2 ke dunia luar
    pemalu
    penakut

    hehehhe

    PS; kalaulah kak seberani awak..
    sure kak dah jelajah banyak tempat peranginan..
    teringin!!!!!

    ReplyDelete
  33. gambar ni pakai tripod tak...?

    Atau tangan kamu memang 'steady'...?

    ReplyDelete
  34. walopon berembun sorang diri, tapi gambar tetap chantek.. gudjobb cik fidde tewww

    ReplyDelete
  35. rajin lah GB nih....seronok cuti??

    ReplyDelete
  36. wah.... seronoknye dpt brjalan2.

    teringin nk ke cameron lgi, nk bwk mak gi sana brcuti ^^

    ReplyDelete
  37. harus jugak tersampuk penyakit menembak gb nih :-)

    ReplyDelete
  38. i pun suka scene lampu jalan ni! tapi berani GB jalan sorang2 gelap2 sejuk2, demi menangkap sebuah gambar :)

    ReplyDelete
  39. Kakak suka melihat teman blogger yg pandai snap scenary cantik-cantik macam nie.

    Baik puaskan jalan GB sebelum ada yg nak diheret kesana-sini kelak. Bila dah ada tangan-tangan comel yg nak diheret sama agak susah nak berjalan selalu...

    ReplyDelete
  40. GB kalau berjalan x sah xde kamera kan..hehehe

    ReplyDelete
  41. sangat setuju tajuk en3 nih
    sangat rugi bujang2 duduk rumah bila cuti2..

    kalaulah akk bujang kan
    sah sah tak lokek kek ghumah kota orang n9 (,")

    apapun dik keselamatan diri harus diutamakan jugak

    ReplyDelete
  42. Cantik gambar GB ambik tu.

    Auntie juga kalau disebut bercuti mestilah pegi mana-mana, maksudnya tempat yang jauh dari rumah. Istilah cuti yang sebenar, tak payah kemas rumah, tak payah masak.

    ReplyDelete
  43. memang rugi yg GB kalau pergi bercuti tetapi memerap di dlm bilik mcm pengantin baru pulak hehehhee..

    beraninya GB berjalan seorang diri, akak pun baru minggu lepas pergi CH..

    ReplyDelete
  44. - kalo GB hanimun nanti mesti lebih dlm bilik jek...haha

    ReplyDelete
  45. kalau yang tak lagi bujang... lagi best dalam bilik kah??

    ReplyDelete
  46. cantik semua gambar2 kat dalam entry CH nih...sgt sukerrrrr....

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D